Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

15 paź 2011, 19:47

będziemy próbować przejść na bebilon ha
ja będę chciała przejśc jak Milena skończy 6 miesięcy,akurat 2 listopada mamy szczepienie to będzie trzeba mleko na 2 zmieniać i myślę żeby na HA przejść,bo jak jeszcze karmiłam piersią i wprowadzałam nabiał to Milence nic nie było więc myślę,że będzie ok teraz :ico_noniewiem:
A, i lekarka powiedziała, że Mateuszek ma bardzo rozpulchnione dziąsła na dole i górze więc możliwe że będą szły 4 zęby na raz lub w bardzo krótkim dostępie czasu między sobą.
to czekamy na ząbki :ico_sorki:
u nas nadal nic...
Dziś kupiliśmy zupkę-słoiczek z bobovity i mały jadł bez problemu. Może mu nie smakują te z gerbera bo w smaku się różnią.
fajnie,że zjadł zupkę,widać bobvita lepsza jest :-)

ja dzisiaj zupkę dałam małej z butelki,z miseczki troszkę zjadła,a potem już się zaczęła łyżeczką bawić to do butelki rzadsze zrobiłam i wypiła 120 ml zupki :-) + kilka łyżeczek z miseczki

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 paź 2011, 21:13

NOWA zdrówka dla dziewczynek :ico_sorki:

Ania kurcze, aż tak Milenkę po banani wysypało :ico_szoking: u nas czasem drobna wysypka na buźce się pojawi, ale szybko znika.

Murchinson czemu robicie testy na alergię, nadal Matiego uczula?

Dziewczyny jaki rozmiar kombinezonów zimowych kupujecie/kupiłyście? Mam okazję kupić kombinezon Wójcika przeceniony z 230zł na 120zł ale rozmiar 74, nie mam jak go zmierzyć, bo jest w sklepie na wystawie, a nie bardzo chcą mi go zdjąć, bo ciężko się do niego dostać i dopiero jak będę zdecydowana kupić, to zdejmą :ico_noniewiem:

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

15 paź 2011, 23:46

Markotka, nie wiem czy uczula go nadal mleko bo nie dostaje zwykłego tylko pepti. Testy były po to żeby to sprawdzić, czy jest uczulony. Ja od końca w te z krwi nie wierzę bo można zrobić ich kilka i za każdym razem może być coś innego albo nie wyjść w cale ale pediatra zleciła to zrobiliśmy bo to z jednego ukłucia wszystko.
Na stornie Wójcika masz e-sklpe i tam jest rozmiarówka z wymiarami podana (na dole strony). My mamy 2 kombinezony oba mają napis 6-9 miesięcy ale jeden to 68/74, drugi 74/80.

[ Dodano: 16-10-2011, 09:15 ]
Cześć,
miłej niedzieli.

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 paź 2011, 10:41

Hejo :-)

Ale czas leci, ciągle jest coś do zrobienia.... :-)
Mój maluszek aktualnie śpi, jak zresztą przeważnie- śpioch z niego straszny!!Ale dobrze, bo mam czas na moje sprawy, których teraz mnustwo.

Pracę zaczynam we wtorek i już się martwię i zastanawiam czy to nie była pochopna decyzja.... nie będę miała tyle czasu dla Maksia co powinnam, ominie mnie wiele ważnych momentów :ico_olaboga: Zobaczymy! Zawsze można powiedzieć NIE :-)
Będę oczywiście korzystać z tej godziny krócej- dogadam się jakoś, ale wolałabym kończyć pracę po prostu wcześniej, chyba, że Maksio nadal z butli nie będzie chciał pić!!

Nowa, a jaką tą kaszkę kupiłaś?? Też mam zamiar właśnie podać już ten gluten bo to już czas, a zawsze zapomnę kupić.

Murchinson, dzieciom na MM gluten wprowadza się po 6 miesiącu, na cycuszku wcześniej, dlaczego? nie wiem! Maksio też wolał obiadki z bobovity- może chodzi też o konsystencje, bo one nie są aż tak papkowate, tylko bardziej zupkowe :-)

Markotka, ja też uwielbiam jak w domku jest ciepło. Mogłoby być nawet 25 stopni i byłabym szczęśliwa :ico_haha_01: A grubych płaszczy i kurtek też nie lubię, wolę swobodę. Za to uwielbiam grube szale i nimi się owijam, jest mi ciepło. Myślę, że kombinezon w tym rozmiarze byłby dobry :-) A poza tym zawsze możesz zwrócić zakupiony przedmiot- masz do tego prawo :ico_oczko:

Emilia, miłego pobytu u mamy :-) dobrze, że ja do mamy mam niedaleko. Nie zawsze się dogadywałyśmy, ale bardzo jestem jej wdzięczna za rady i pomoc przy dziecku. Wiem, że jak Maks jest z moimi rodzicami włos mu z głowy nie spadnie- uwielbiają go!

Byliśmy wczoraj na roczku u małego Igorka- synka mojego kuzyna :-) Kupiłam wielkie wiadro klocków takich dużych i bluzę! Ma jeszcze czas na zabawę takimi rzeczami, ale te wszystkie grające zabawki z oznaczeniem 1 rok są tylko na chwile :ico_sorki: Ale cieszył się z prezentu, nie mógł uwierzyć, że ma tyle zabawek naraz, co chwila brał klocka, za chwilę zauważył drugiego i tak w kółko, nie szło go oderwać od zabawy hihi :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2011, 10:58

cześć :-)

Krzyś śpi, ja siedzę w ręczniku na głowie a mąż na rybach :ico_oczko:

Murchinson nie pomyślałam, żeby na stronę Wójcika wejść :ico_wstydzioch: ale na allegro sprawdziłam wymiary :ico_oczko: na teraz 74 będzie jeszcze na pewno za duże, szczególnie kurtka, więc chyba kupię, do końca zimy powinien wystarczyć, na teraz mamy jeszcze trochę ciepłych rzeczy. Kiedy wyniki testów?

Koroneczka jak nie będziesz mogła wytrzymać bez Maksia, to zrezygnujesz z pracy. Czytałam kiedyś, że to właśnie mama bardziej tęskni niż dziecko :ico_sorki: Kupiony towar można zwrócić, ale zapewne sama wiesz, że w większości sklepów robią z tym problemy :ico_oczko:

[ Dodano: 2011-10-16, 11:08 ]
tak mi moje dziecię wyłysiało :-D

Obrazek

Obrazek

zaczął się znów na brzuszek przewracać, położę go na macie na plecach, odwrócę się a Krzyś już na brzuchu :-D

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

16 paź 2011, 15:34

witam :ico_kawa:
my do południa jeden spacerek zaliczyliśmy
teraz Milena i Hania sobie śpią
mąż też się położył
łóżeczka już przestawione,więc powinno być ok :-)
jak wszyscy wstaną i Milenka zje to pójdziemy chyba znowu na spacer bo pogoda piękna jest :ico_brawa_01:
dzisiaj znowu zupkę do butelki zrobiłam to zjadła 160 ml :ico_brawa_01: na noc daję jej kaszkę koło 20 i dzisiaj obudziła się o 5.10,zjadła 150 MM i pobudkę zrobiła dopiero o 8.50 :ico_brawa_01: Hania o 8.30 już wstała :ico_oczko:
Ania kurcze, aż tak Milenkę po banani wysypało :ico_szoking:
niestety tak :ico_sorki:
Dziewczyny jaki rozmiar kombinezonów zimowych kupujecie/kupiłyście?
ja mam dwa na 68 i 74,dzisiaj chciałam założyć ten 68 i jeszcze za duży jest

markotka Krzyś już duży :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i faktycznie wyłysiał :-D

Koroneczka, zawsze możesz z pracy zrezygnować jeśli będzie ci źle,bo pewnie Maksio szybciej się przyzwyczai niż ty :ico_sorki: a z prezentem dla roczniaka super trafiłaś :ico_brawa_01:

Murchinson kiedy wyniki będą?

Murchinson

16 paź 2011, 15:37

Ania, Markotka morfologia jutro po 16, a testy nawet do 2 tygodni. Pielęgniarki nie wiedziały dokładnie a lekarza zapomniałam zapytać. Sprawdzę na stronie wyniki.
Krzyś łysolek się zrobił. Mateuszowi trochę na czubku się wytarły włoski ale już odrosły, on to ma jeszcze bardzo dużo pierwszych włosków, niektóre są tak długie że sięgają do ramion-ale są poskręcane.
Koroneczka, też nie wiem czemu gluten jest tak różnie wprowadzany. Nam ostatnio mówiła o rozszerzaniu diety o mięsko.
Nie martw się na zapas, na pewno początki będą trudne i pewnie bardziej dla Ciebie niż Maksia ale zostaje w dobry rękach i z osobami które zna. Jak nie dasz rady to podziękujesz. Nie przekonasz się do póki nie spróbujesz.

[ Dodano: 16-10-2011, 17:36 ]
Murchinson kiedy wyniki będą?
Właśnie dostałam wyniki z morfologii z komentarzem lekarza 'Wyniki idealne, bez odchyleń".

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2011, 21:14

Murchinson nam pediatra mówiła, żeby po 5 miesiącu zacząć wprowadzać gluten, teraz są jakieś nowe wytyczne i każą wprowadzać wcześniej. Super, że wyniki morfologii ok :ico_brawa_01: Krzysiu na czubku głowy ma kilka długich włosów, ale na zdjęciu ich nie widać, z tyłu głowy to ma jeszcze inne, ciemne, gęste i takie sianko z jednym łysym plackiem wielkości jajka :ico_haha_01:

Ania super Milenka pospała :ico_brawa_01: my za to dzisiaj słabą nockę mieliśmy, młody kręcił się od 1 do 4:30 nawet nie zliczę ile razy wstawałam :ico_sorki: nie wiem co mu się stało :ico_noniewiem:

Murchinson

16 paź 2011, 22:04

Murchinson nam pediatra mówiła, żeby po 5 miesiącu zacząć wprowadzać gluten, teraz są jakieś nowe wytyczne i każą wprowadzać wcześniej.
Tak, wiem o tym. My w środę mamy ważenie i mierzenie i wtedy będziemy rozmawiać dalej o diecie i szczepieniach.

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 paź 2011, 22:19

A no widzicie to z tym glutenem jeszcze inaczej :ico_noniewiem:
Ja już zakupiłam kaszkę manną będę do zupki dodawać na początek :-)

Markotka, słodziak z Krzysia :-) Mój Maksiol też dużo włosków stracił, ale już mu odrosły, a na czubku podobnie jak u Was długaśnie pierwsze kłaczki. Z tyłu wytarte ma trochę na stronie na której leży. Ale znowu mu włoski ciemnieją. Urodził się z ciemnymi, potem miał prawie blond, a teraz znowu mu ciemnieją :-)

Murchinson, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za wyniki dla Mateuszka!! A jaką miał Mateuszek hemoglobinkę? Bo Maksio miał 11,7 jak dobrze pamiętam, a pani pediatra powiedziała, że mogłaby być większa :ico_noniewiem:

Aniu, u nas też było ładnie, słoneczko świeciło cały dzień, maksiowi się fajnie spało na powietrzu :-)

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”