Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 paź 2011, 16:55

oj spodobał spodobal i to nie ważne ile bym upiekła tyle znika w 5 min po przestygnięciu lekkim :-D nawet nie zdaży całkiem ostygnąć :-D

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2011, 19:44

Ja siedzę sobie ze sreberkami na głowie i czekam, aż się kolor na włosach wyprodukuje :-D Korzystam, bo potem szwagierka maleństwem zajęta będzie :-)

Kupiliśmy zestaw pączków :ico_szoking: i mandarynki... Normalnie rozpusta :-D
Ważyłam się z rana i już mam +8kg :ico_olaboga: Zaczyna mnie to pomału przerażać...

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

16 paź 2011, 20:25

dobry wieczorek:)))

Ja dopiero teraz chwilka spokoju...Maz juz do pracy pojechal, Filip jeszcze bajke oglada ale zaraz kapiel i spanie...oby nie bylo dzisiaj marudzenia, bo ostatnio nie jest najlepiej pod tym wzgledem.... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Mysmy wbrew wszystkiemu, zostawili balagan w domu i pojechali do pobliskiego miasteczka do parku nad morzem...i bylo super...piekna, sloneczna pogoda, ledziutki wiaterek...fajnie....Filip wybiegal sie za wszystkie czasy i my tez odpoczelismy....a sprzatanie w duzej czesci machnelismy po powrocie....jutro tylko kurze poscieram i tyle...

Musze sie tez pochwalic, ze wczoraj posegregowalismy do konca te cholerne ciuchy :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

no i mam w sumie 4 worki ciuszkow tak do 12 miesiecy...wiadomo, czesc musze dokupic bo wszystko jest chlopiece ale te podstawy juz sa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
teraz wszystko czeka na pranko:)

aaaa, musze Was zapytac, bo nie pamietam z poprzedniej ciazy...Czy Wy na tym etapie tez juz robicie sie zmeczone i ociezale??? ja nie przytylam duzo-jakies 6-7 kg, ale zaczynam chodzic "jak kaczka".....no i wieczorami rzeczywiscie odczuwam zmeczenie, jakies dziwne twardnienia i parcie w okolicy kosci ogonowej :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
a przeciez do mety jeszcze prawie 3 miesiace....troche mnie to martwi.....czy tez tak macie????

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

16 paź 2011, 20:42

Czy Wy na tym etapie tez juz robicie sie zmeczone i ociezale???
u mnie dużo zależy od ułożenia małego. Jak jest nisko to jest ok natomiast jak ułoży się blisko przepony to masakra. Wyjście na 3 piętro kończy się potężną zadyszką :-) A co do chodzenia jak kaczka to też ostatnio zauważyłam że dotyczy i mnie :ico_wstydzioch:
Mad., pochwalisz się fryzurką ??
Gabi, my jutro planujemy jechać na grubsze zakupy do Kauflandu :ico_oczko:
A co do ciasta to u nas też robi furorę :-)
Ważyłam się z rana i już mam +8kg Zaczyna mnie to pomału przerażać...
daj spokój, jak na ten etap ciąży to wcale nie jest dużo :-)

My dzisiaj z Emilią cały dzień spędziłyśmy u moich rodziców bo mąż do pracy pojechał, a nie chciało mi się samej w domu siedzieć. Efekt taki że objadłam się gołąbkami i winogronami z ogrodu a na koniec tato upiekł szarlotkę więc też niepogardziłam :ico_wstydzioch:
Jak by tego było mało właśnie wciągam trzecią kromkę z rzodkiewką :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2011, 20:51

Wiecie co chyba od 2h siedzę z męzem i przeglądamy pościele do kołyski czy łóżeczka i jakoś nie mam pomysłu na nic :ico_noniewiem: nic mnie nie zachwyca i w ogóle z nerwów się poddałam :ico_zly: polećcie mi jakiegoś dobrego sprzedającego i doradźcie jakiś fajny wzorek pościeli ,za 9 dni idę do ginka i wtedy chce już zamówić i mieć z tym spokój ,najpierw wymyśliłam aby zamówić do łóżeczka komplecik z Kubusiem Puchatkiem ale ich cena mnie odstraszyła :ico_szoking: a chce kupić 2 komplety do kołyski i 2 do łóżeczka i jakiś rożek fajny a po przejrzeniu allegro mam tylko nerwa :ico_puknij:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2011, 20:54

Też czuję się momentami już jak słonica... Jak z fotela mam wstać i się ciut zasiedzę to masakra. Z samochodu też jak słonisko wysiadam :-D Z racji, ze sen mam megaaa mocny ze spanie póki co problemu nie mam. Tylko kości cierpną. No i czuję cały czas lekki ból w tej kości łonowej, najbardziej rano po przebudzeniu.

Zaczęłam brać od kilku dni magnez po 2 tabletki na noc. I skurczy żadnych nie mam. Bo w dzień mnie nie łapały, za to w nocy. No i patent znalazłam :-D
Mad., to pokaż się potem w nowych włoskach
Mad., pochwalisz się fryzurką ??
Pochwalę, pochwalę. Tylko jak je wyprostuję i poukładam, bo obecnie jak szalony pudel wyglądam jeśli o fryzurę chodzi. Przed spaniem układanie mija się z celem ;-)
Mad. napisał/a:
Ważyłam się z rana i już mam +8kg Zaczyna mnie to pomału przerażać...
daj spokój, jak na ten etap ciąży to wcale nie jest dużo
Tylko, że jeśli wziąć pod uwagę moją wagę wyjściową... to ciut za dużo jak na ten tydzień ciąży mam...

A jeść mi się ciągle chce, w małych ilościach ale dość często :ico_olaboga:

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

16 paź 2011, 21:05

Tylko, że jeśli wziąć pod uwagę moją wagę wyjściową... to ciut za dużo jak na ten tydzień ciąży mam..
no ja tez zaczelam z nadwaga.....i wlasnie mysle, czy to nie przez to czuje sie taka ciezka....w porównaniu z filipkowa ciaza przytylam duuuoz mniej ale waze wiecej, wiec moze dlatego.....
Efekt taki że objadłam się gołąbkami i winogronami z ogrodu a na koniec tato upiekł szarlotkę więc też niepogardziłam :ico_wstydzioch:
Jak by tego było mało właśnie wciągam trzecią kromkę z rzodkiewką :ico_noniewiem:
u mnie tez dzisiaj golabki:))) a rzodkiewka+ szyneczka na kromce chlebka jest the best:))))

Ja ze spaniem jakis wiekszych problemow nie mam ale jesli pospaceruje troche, potem zrobie obiad, posprzatam i ogarne chate itp...itd... to potem juz bywa ciezko....a tyle bym chciala zrobic i tyle przeciez musze jeszcze zrobic :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: jutro np. bardzo bym chciala umyc okna w dwoch pokojach ale troche sie boje po tych przezyciach z zeszlego tygodnia....

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2011, 21:07

bardzo bym chciala umyc okna w dwoch pokojach ale troche sie boje po tych przezyciach z zeszlego tygodnia....
Ja ostatnio umyłam, firanki też powiesiłam... ale na 2 dni musiałam sobie to rozłożyć. Ciut słabo mi się robiło. Następnym razem wieszanie nie będzie do mnie należało. Ewentualnie tylko mycie :-)

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

16 paź 2011, 21:08

a chce kupić 2 komplety do kołyski i 2 do łóżeczka
kupujesz do kołyski pościel?? Bo ja też myślałam o pościeli ale doszłam do wniosku że szkoda kasy i będę młodego w kołysce kocykiem przykrywać. Może gdyby ona starczała na rok to bym zainwestowała w pościel ale na 4 czy 5 miesięcy szkoda mi kasy :ico_oczko:
Z samochodu też jak słonisko wysiadam
o tak, wysiadanie z samochodu nie ma nic wspólnego z gracją rózwnież w moim przypadku :-D
A jeść mi się ciągle chce, w małych ilościach ale dość często
mam to samo :ico_noniewiem:

Zamówiłam na allegro rajstopki dla Borysa i Emilki :-)

A napiszcie mi jeszcze jaki rozmiar czapeczki na sam początek macie?? Bo pamiętam że przy Emilii kupiłam 36 i była za mała a nie chciałabym żeby Borysowi na oczy leciała :ico_noniewiem: mam w domu 3 czapeczki na zimę ale bez wiązania i nie wiem czy będą dobre :ico_noniewiem:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2011, 21:10

A napiszcie mi jeszcze jaki rozmiar czapeczki na sam początek macie??
Do szpitala mam takie 0-3, a zimową kupię na 38cm. Nie sadzę by większa była potrzebna od razu :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”