Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2011, 11:36

sama musze uwieczniać stopniowo rosnący brzuszek
Tak jak i ja, by potem móc sobie go oglądać na zdjęciach, patrzeć jak rosnął.

Kaja, fajny brzuszek :ico_brawa_01:

Coś mnie znów głowa pobolewa. Chyba z ciśnieniem coś nie tego...

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2011, 11:42

Kaja, Śliczny spory brzuszek masz :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Coś mnie znów głowa pobolewa. Chyba z ciśnieniem coś nie tego...
ja się od rana taka otępiała czuje :ico_noniewiem:

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

20 paź 2011, 12:13

Hej laeczki!

Ja wlsnie wrócilam z kontrolnej wizyty u poloznej...obmacala mi brzuszek i stwierdzila, ze Mala bedzie mala:)))) Fajnie, bo filip byl klocu...ona polozna z duzym stazem, wiec mam nadzieje, ze sie zna na rzeczy:) no i ja rzeczywiscie nie tyje :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: Mam raptem 6 kg na plusie a z filipem na tym etapie to bylo 12 :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
No i dostalam szczepienie na grype....

nie moge duzo dzisiaj posiedziec bo szkola wzywa, prace musze pisac....

do później!!!

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

20 paź 2011, 14:39

kaja sliczny i spory brzuszek

martam ja tym poloznym w UK nie wierze
mi wymacaly ze Marcel bedzie maly nie wiecej niz 3700
a urodzil sie 4200
w listopadzie mam prywatne usg wiec sprawdze ile mala wazy
i jaka moze miec wage urodzeniowa
i polozna mam tez w listopadzie i zobaczymy co ona wymaca

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

20 paź 2011, 14:45

Co do zdjęć to robiła je moja koleżanka fotografka :-) Z resztą sama chciała zrobić mi zdjęcia w plenerze. My co roku robimy u niej sesję w listopadzie i potem mam prezent dla rodziny pod choinkę :ico_oczko: także za niedługo będę miała kolejne fotki, tym razem z mężem i Emilią :-)
Kaja, śliczny brzusio :-)

Ide się ogarnąć i czas się zbierać do ginki :-)

Aaa co do naprawy sufitu to w pokoju Emilii mam istny sajgon :ico_zly: nie wiem czy nie zawioze jej do mamy na noc :ico_noniewiem: miało być od razu zrobione a pewnie do końca weekendu im zejdzie :ico_zly:

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

20 paź 2011, 15:14

martam ja tym poloznym w UK nie wierze
mi wymacaly ze Marcel bedzie maly nie wiecej niz 3700
a urodzil sie 4200
wiesz, ja mialam wizyte u GP a przyjela mnie polozna...u nas jest troche inaczej niz w UK....zreszta pierwsz ciaze mialam tez zupelnie inaczej tutaj prowadzoną....ale sama czuje, ze jest inaczej niz z Filipem....jego czulam w calym brzuszku, Mala jest jakby tylko na samym dnie....kopniaczki tylko pod pepkiem...nic wyzej...no i moja waga nie leci tak szybko jak przy Filipku, co mnie cieszy...
a co ma byc to bedzie, usg tez czesto sie myli co do wagi dzidziusiow:)))

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 paź 2011, 15:19

Aga26, cudne zdjęcia

Kaja, śliczny brzusio :ico_brawa_01:
ja dziś mam wenę do porządków , zrobiłam już 3 prania w tym zimowe czapy i rękawiczki.
no i przeniosłam wreszcie ubrania do nowej szafy :ico_oczko:
a w nocy przez tą głupia kość nie mogłam wstać z łóżka, aż się popłakałam z bólu :ico_placzek:

co do wagi to ja mam około 7 na plusie i teraz też prawie 3 kg przybrałam :ico_zly: no dobra 2,5 :ico_oczko:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2011, 16:42

Już po wizycie jestem. Na przyszły piątek mam USG zobaczymy co u malutkiej słychać :-) Powiedziałam o bolącej mnie kości łonowej przy wstawaniu z łóżka czy fotela i podczas chodzenia. Dostałam skierowanie do ortopedy na konsultację :ico_szoking: cieszę się, ale przyznam, że się zdziwiłam - pozytywnie, że ginka o tym pomyślała. Mam niby podejrzenie rozejścia się kości łonowej. Ortopeda ma stwierdzić, czy wszystko ok bym mogła naturalnie urodzić. Wizytę mam na 21 listopada. Chcieli mi dać na koniec grudnia termin.... zapytałam tym samym - a co jak do tego czasu urodzę? :-D
Do okulisty też muszę się zapisać na konsultację, tym bardziej, że chciałabym zacząć soczewki nosić. No i usłyszeć jego zdanie na temat tego czy mam przeciwwskazania do naturalnego porodu.
Wyniki moczu dobre, ale jeśli chodzi o krew znów lekka anemia i przepisany Tardyferon. Dostałam znów paczuszkę, w tym buteleczka, więc nie muszę kupować, bo mam dwie. Póki co powinny wystarczyć :-)

[ Dodano: 20-10-2011, 16:46 ]
Aaa no i przybrałam 3,8kg od ostatniej wizyty :ico_olaboga: Od początku mam +9,2kg :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 paź 2011, 18:40

hejka i ja po wizycie miałam takie usg na szybko zrobione i w dalszym ciągu wychodzi że jest chłopak :-D pierwsze co to dziś jajeczka pokazał a dopiero potem buźkę i to straaaasznie ziewającą :-D generalnie mały jest ok a ja mam dalszy nakaz nic nie robienia :-D bo niby wsio ok ale te ciągłe bóle w dole brzucha są niepokojące a że wczesne porody to u mnie nic nadzwyczajnego to ginka nie chce ryzykować i mam się mocno oszczędzać bo inaczej mnie do szpitala połozy więc już wolę w domku siedzieć :-D

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

20 paź 2011, 19:07

Ja też jestem po wizycie :-) fajnie bo nie było nikogo to sobie z ginką pogadałam :-)
Anemia jest niższa niż w szpitalu co mnie zszokowało bo w szpitalu nikt o anemii nawet nie wspomniał :ico_noniewiem:
Poza tym wszystko pozamykane, a wagą mam się nie przejmować bo nie ma się czemu dziwić jak się mniej ruszam a dwa dzidziuś, macica rosną więc ich waga się zwiększa no i woda podobno też się w organiźmie zaczyna zbierać.
Także nie jest źle :ico_oczko:

Kaja Mad ciesze się że i u Was wszystko ok :-)
Kaja też niby mam się oszczędzać :ico_oczko:

Wysłałam męża do karczmy bo chodzi za mną sałatka z kurczaka a tam robią najlepszą :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”