21 paź 2011, 08:12
Dziewczyny jeśli chodzi o warsztaty to uważam, że są ciekawe i fajnie zorganizowane. Byliśmy p0dzieleni na 5 grup i mieliśmy takie 30 minutowe spotkania. 1- udzielanie pierwszej pomocy maleństwu i jak zachować bezpieczeństwo w domu, 2- spotkanie z fizjoterapeutką dziecięcą- pani omawiała 1 rok rozwoju i opieki nad dzieckiem, 3- spotkanie z położną dotyczące żywienia noworodka i niemowlaka, 4- spotkanie dotyczyło fotelików samochodowych, butelek i innych rzeczy dla dziecka, 5- pani pokazywała jak korzystać z chusty do noszenia dziecka, stoisko szkoły rodzenia itd.
Powiem wam, że najbardziej podobało mi się spotkanie z fizjoterapeutką, bardzo dużo cennych informacji nam przekazała i mogłabym jej słuchać dłużej niż 30 minut. Mówiła o tym jak "obchodzić" się z dzieckiem i na co zwracać uwagę, jakich błędów unikać obserwując rozwój maleństwa, na co zwracać uwagę- dla mnie jako osoby która nie ma jeszcze dziecka i praktycznie nie miała kontaktu z noworodkami są to bardzo przydatne informacje, tak samo jak te które przekazywał nam ratownik medyczny na pierwszym wykładzie.
Dostaliśmy w prezentach od sponsorów: butelkę z takim smoczkiem w kształcie lyżeczki, 4 pojemniki do przechowywania pokarmu, próbki pokarmu dla dzieci ( takiego w proszku) grzechotki, próbki kremów na rozstępy, próbki oliwek i żeli do mycia dla dzieci, słodycze, kupony rabatowe kubek niekapek.
Dziewczyny i powiem wam, że przekonałam się do chusty do noszenia dziecka i chyba sobie taką sprawię pod choinkę albo na urodziny w listopadzie męża poproszę. Faktycznie może to być bardzo dobre rozwiązanie, na zakupy czy jakieś wyjazdy i przede wszystkim, żeby nie latać z wózkiem cały czas na 3 piętro góra dół.