ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 paź 2011, 20:17

nie zartujcie ze wasze, jeszcze mlodsze od mojej dziedzie juz przesypiaja nocki, jak moja potrafi 3 razy jeszcze pic :ico_olaboga: miejmy nadzieje ze tez niedlugo sie doczekam..nie musi spac cala noc, moze sie na jedno karmienie budzic, jakos przezyje :ico_oczko:

kupilam dzis na ta suchosc skory oilatum do kapieli, drogie to z leksza, mam nadzieje ze kasa nie pojdzie na marne i pomoze..w sumie to skorka od razu taka jakby bardzo nawilzona sie stala, ale suchosci nadal byly wyczuwalne, zobaczymy :ico_noniewiem:

i nadal mamy mega ulewanie :ico_noniewiem: jak lezy albo w lezaczku albo wozku to nie uleje, ale wystarczy jak ja wezme na rece czy przodem czy tylem do siebie to potrafi po trochu ulac wiekszosc wypitego mleczka czy herbaty..wlaczylam dzis ten nutriton znow, ale nawet po nim ulala, wiec nie wiem czy to ma sens :ico_noniewiem: wizyta u lekarza dopiero 9.11 :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

24 paź 2011, 22:50

nie zartujcie ze wasze, jeszcze mlodsze od mojej dziedzie juz przesypiaja nocki,
Olis od paru dni jak zasypia mi o 21 to wstaje o 3.. a potem o 8-9 :ico_szoking: przy pierwszej takiej nocy nie moglam spac bo cycki takie pelne ze myslalam, ze je rozsadzi, ale sciagnac nie chcialam bo balam sie ze sie obudzi i zaraz bedzie chcial jesc a tu butle trzeba grzac.. wiec sie meczylam.. a teraz jakos przesypiam razem z nim :-)

a dzisiaj poszlismy na miasto o 10 i wrocilismy po 19 :ico_szoking: 3 razy malego karmilam, troszke pokimal ale wiekszosc grzecznie lezal i sie rozgladal albo bawil sie lewkiem, ktorego ma przyczepionego od srodka w wozeczku :)
w ogole zamowilismy sobie lozeczko z Polski, tak mi sie koszmarnie spodobalo ze juz na zadne inne nie moglam patrzec :-D jutro ma byc :ico_brawa_01: Obrazek

no to tyle, padam z nog po calym dniu lazenia :ico_sorki: zaraz prysznic i spaaac :-D dobrej nocki :-)

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 paź 2011, 10:03

nie zartujcie ze wasze, jeszcze mlodsze od mojej dziedzie juz przesypiaja nocki, jak moja potrafi 3 razy jeszcze pic
ja tak miałam właśnie z Kubusiem, normalnie jakas masakra była bo on mało co spał :ico_olaboga: tyle co w dzien na spacerze a nocki miałam podobne do Twoich.
U nas dziś słonecznie i pięknie za oknem :ico_brawa_01:
AGUS ŚLICZNE ŁÓŻECZKO.

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 paź 2011, 14:10

witam
dzisiaj sie wybralam po stroiki na grob taty i zastala nas ulewa :ico_olaboga: a mial byc sloneczny dzien..do teraz pokropuje i nie moge wyjsc z Kalinka a ona w domu nie umi zasnac :ico_olaboga:

zirafka widac jak rodzenstwo potrafi byc rozne..ja z Mila nie mialam zadnych problemow, zasypiala do 20 i budzila sie raz ok 2 na butle i spala do 6-7, a Kalunia zasypia ok 20-21 ale budzi sie ok 1-2 potem 4-5 i 7-8

agus lozeczko ladne ale jak dla mnie za ciemne :-) a wlasciwie dlaczego teraz kupujecie lozeczko?

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

25 paź 2011, 14:33

Witam! Ja już w domku. W niedzielę mąż nas przywiózł. Mały ślicznie spał całą drogę (3godzinki). Zęby zrobione jak na razie, choć dentystka powiedziała, że karmienie wykańcza je tak jak i ciąża, czyli pewnie niedługo znów trzeba będzie iść na przegląd. 11 zębów do zrobienia w tym dwa kanałowe pierwszy raz w życiu :ico_szoking:. Kasy poszło niemiłosiernie dużo, no ale cóż... lepiej zapłacić niż chodzić szczerbata.

Agus cudne łóżeczko. Też za jakiś miesiąc - dwa będziemy musieli kupić, bo na razie mamy kołyskę.

Czy wy też dziewczyny macie takie dziwne myśli jak ja? Ja już nie wiem o co chodzi, czy hormony mi buzują czy jak, ale normalnie jakoś nie boję się kolejnej ciąży, a gdybym w nią zaszła to bym się cieszyła :/. Wiem, że nie powinnam, bo miałam cc, dodatkowo muszę najpierw odchować troszkę synka no i na pewno bardzo na zdrowiu by się odbiła kolejna ciąża, więc tak to sobie tłumaczę, że nie wolno, ale jakoś się tego nie boję :ico_noniewiem:. Mam tak cudnego synka, grzecznego i kochanego, że gdyby wszystkie moje dzieci były takie, to mogłam bym ich mieć nawet dziesięcioro :ico_haha_01: :ico_oczko:... hehe nie no przesadziłam z tą liczbą :ico_olaboga:

[ Dodano: 25-10-2011, 14:37 ]
Agus chyba pomogła metoda ze smoczkiem w nocy skoro Oli tak ładnie śpi ... cieszę się :ico_brawa_01:. U nas też to działa. Ostatnio Alanek obudził się o 1.30 dałam smoka i zasnął po jakiś 10minutach, już kolejnej nocy nie wstał :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

25 paź 2011, 15:40

dzieki laski :)
agus lozeczko ladne ale jak dla mnie za ciemne :-) a wlasciwie dlaczego teraz kupujecie lozeczko?
bylo jasniejsze ale takie mamy meble w pokoju wiec to bardziej pasuje :-) a kupujemy teraz bo mamy takie materialowe z poziomem dla niemowlaka, ale jest tylko do 6,5kg i nastepny poziom jest na samym dole i to byloby troche niewygodne. A takie drewniane ma trzy poziomy wiec mozna dostosowac do malenstwa :)
ale normalnie jakoś nie boję się kolejnej ciąży, a gdybym w nią zaszła to bym się cieszyła :/
ja to mam takiego stracha ze szok.. gumki, tabletki i jestesmy ostrozni bo nie wyobrazam sobie teraz :ico_szoking:

Nina no podzialalo :D:D

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 paź 2011, 19:24

nina tak jak juz z zirafka zauwazylysmy dzieciaki potrafia byc calkiem rozne :ico_oczko:
moje w zachowaniu calkowicie rozne :-)
moja mama sie smieje kto sobie z Kalunia poradzi jak ja wroce do pracy, bo ona totalny mami cycek i placzek :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 paź 2011, 21:31

hej - Lady - ja cie pociesze - bomój wstaje w nocu na jedzenie tez :-D , zasypia ok 19 - 20 potem 23-24 potem 3-4 i 7-8 wiec ... no...
łozeczko ładniutkie :-D
mój krasnal wazy ... ponad 7 kilo .. cos ze 7300 czy 7500 ... taaaa i własnie ja tez maam turystyczne - ciekawe do ilu kilo? :ico_noniewiem:
mój tez odparzona szyja - ja smaruje bepantenem
co suchy policzków witam w klubie - ale alergia - azs - jak policzki suche i takie polakierowane ... u nas suche ... i jakiejs małej wysypki dostał ..ale nie wiem czy to nie potowki?.. bo tylko w okolicy szyji
ide was czytnac :-D

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 paź 2011, 22:39

Dziewczyny ponawiam prośbę o zmniejszeniu foteczek w podpisie, najlepszy rozmiar to 320x240 pikseli.
W normalnych rozmówkach i na wątkach wklejajcie dowolne zdjęcie, zwracając tylko uwagę, żeby nie "rozciągały" one strony.
Parokrotnie była o tym mowa, że nie wszystkie forumowiczki mają szybkie łącza i mają problemy z otwieraniem stron.

Nie będę pisać do każdej z osobna :-) chyba każda wie jaki ma rozmiar swoich zamieszczonych zdjęć i widzi jak duży jest podpis, ile miejsca zajmuje na stronie a jeżeli jest z tym jakiś problem to proszę o kontakt ze mną.

Proszę o stosowanie się do tego zalecenia, gdyż w przeciwnym wypadku sprawa trafi do admina :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

25 paź 2011, 23:14

ciekawe do ilu kilo?
Takie lozeczka zazwyczaj sa do 15kg - ale ta podwieszana czesc do 6,5kg/3mcy.. Poza tym jak maluszek rosnie to w drewnianym ma mozliwosc samodzielnego cwiczenia - moze lapac sie za prety lozka. A w turystycznym nie :/ Ale nie zaluje ze je kupilismy bo jak bedziemy jechac do Polski albo gdzies na wakacje to Oli musi przeciez w czyms spac :-) tylko mnie jedna rzecz zastanawia - lozeczko sie sklada ale co z materacem? watpie zeby do torby mi wszedl :ico_noniewiem:
Poza tym byla u nas dzisiaj babeczka ogladac malego i wazyla - 6,2 kg :-) moja kluseczka :D jutro idziemy na szczepienie.. strasznie sie tego boje, to znaczy nie wiem jak wytrzymam ten jego zalosny placz.. :ico_placzek: a 1 listopada na masaze :-) dalej czekamy w kolejce na zajecia na basenie.. mam nadzieje ze niedlugo zadzwonia :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”