agaa22
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

27 paź 2011, 16:29

iw_rybka- dzięki, no właśnie lignina hehe

Awatar użytkownika
szyszeczka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

27 paź 2011, 16:32

ja mam do was pytanie z innej beczki. Chodzi o karmienie. w książkach ktore czytałam pisało, że maleństwo powinno się karmić z jednej piersi do końca a później dawać drugą pierś. No i moje pytanie.... Skąd będę wiedzieć, że maluszek z tej jednej piersi już wypił wszystko?

Sorki za te pytanie ale to moja pierwsza dzidzia i nie mam takiej wiedzy jak wy.

agaa22
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

27 paź 2011, 16:37

szyszeczka-w książkach dużo rzeczy piszą,a w praktyce jest całkiem inaczej.
Ja za bardzo Ci nie pomoge bo prawie w ogóle nie karmiłam bo poprostu nie miałam czym,ale dziewczyny może cos podopwiedzą

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 paź 2011, 16:43

szyszeczka, wydaje mi się, że tak samo jak czujesz, że w piersiach jest mega dużo pokarmu, tak samo czujesz jak już w piersi się on traci.

Ja też do końca listopada chciałabym wszystko dla małej już mieć.

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 paź 2011, 16:53

szyszeczka, tak jak dziewczyny napisały bedziesz czuła że pierś jest pusta będzie bardziej miękka i jak naciśniesz to nie będzie mleko leciało, a wtedy będziesz widziała czy maluszek jeszcze chce jeść to przystawisz do drugiej piersi, a jeśli będzie już najedzony to zostawisz i następne karmienie zaczniesz od tej pełniejszej piersi

Ja generalnie zakupy mam porobione jedynie materacyk do łóżeczka musze kupić i pieluchy i trochę kosmetyków z jednej strony niewiele a z drugiej jak zacznę zliczać to jeszcze sporo rzeczy zostało do kupienia ale bedę chciała wszystko zakupić jeszcze w tym roku
bo w styczniu już nie chce myśleć o zakupach

Awatar użytkownika
szyszeczka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

27 paź 2011, 18:20

dziękuję dziewczyny za wyjaśnienie :)

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 paź 2011, 18:53

szyszeczka, ja też z zakupami w lesie :ico_placzek: ale jeszcze muszę materac do swojego łóżka kupi a to tyle kasy ,że aż mi się słabo robi . M obiecał ,że w listopadzie i grudniu wszystko kupimy ,ale coś kiepsko to widzę :/ a o prezentach na święta to nawet nie che myśleć :ico_olaboga: cześć chyba zrobię sama :ico_noniewiem:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 paź 2011, 19:12

Ja jutro rano mam USG :-) doczekać się nie mogę. Mój D. się śmieje, że małej jajka dorosły :-D Przekonam się więc i o tym ;-)

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 paź 2011, 19:16

no ja po wszystkich świętych muszę jechac zrobic glukozę :/ i resztę badań , tylko,żebym znów nie zapomniała i dzień przed nie leciała na szybko robic a z moją sklerozą to wszystko możliwe :ico_oczko:

kurcze coś mi się brzuch napiął :ico_olaboga:

[ Dodano: 27-10-2011, 19:18 ]
Mad., trzymam kciuki && .......no ja mam już drugą znajomą w tym roku z niespodzianką wiec wszystko możliwe :ico_oczko:

ewelinkakce
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

27 paź 2011, 19:25

ale dzisiaj sie rozpisałyście :P hehe :) ja cały dzien musialam sprzatac jakos ochota mnie naszła teraz sobie odpoczywamy i jemy serek .
Mam do was pytanie czy macie w domu pieska i jak zareagował na nowego członka rodziny?
ja mam roczną labradorke jest przekochana ale jak sie cieszy to skacze po ludziach nie umie jej tego oduczyc ale nic z tego ;/. Obawiam sie z mężem ze jak mala sie urodzi zeby nie skakala i nie byla zazdrosna bo jak do tej pory tylko ona jest z nami. Probowałam juz nawet z lalka przytulalam mowilam zobacz julka to szczekała jak glupia bardzo sie tego obawiam jak to bedzie:( i jak ją przygotować

[ Dodano: 27-10-2011, 19:27 ]
Mad.
Powodzenia na usg malutka juz pewnie bedzie do was machać hehe:) a mieszkam Katowice Murcki niewiem czy kojarzysz :)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”