NICOLA_1985

28 paź 2011, 13:35

hej
u nas dzisiaj piękna pogoda więc wybieramy się na spacer i ja sobie zamierzam coś kupić bo dostałam do skrzynki pocztowej bon na 50 zł na płaszczyk i 20 zł na cokolwiek z kolekcji jesień zima ze sklepu "Butik" - fajna promocja sklepu :-D ciekawe w jakich cenach maja tam płaszczyki i kurteczki , ale mama mi pokryje tą różnicę więc się nie martwię.
sprzedałam sobie chustę i buty po karolinie i mam trochę gotówki, dostałam tez kase z UM za pielęgnacyjne i kupiłam karolinie piłkę rehabilitacyjna, i druga do masażu i sobie i mężowi bielizne(majciorki) i skarpetki.
ogarnę trochę chatkę zrobię knedle ze śliwkami i jak Krisek wstanie to wybywamy na miasto

wisnia super że z maluszkiem wszystko w porządku :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :-D nie mogło byc inaczej! :-D

karo super że zakupy się udały :ico_brawa_01:

gozdzik zamknięte koło z tym czekaniem na te wszystkie etapy a później wracanie myślami i tęsknota za tym czym się niecierpliwiliśmy :ico_oczko:

mojemu Misiowi wychodzą teraz dwie trójki z prawej strony dolna i górna bo czwórki już wszystkie się wybiły, czekamy kiedy będzie koniec tego ząbkowania bo na ten etap to ja jakoś nigdy specjalnie nie czekałam i wręcz współczuje moim dzieciom, że muszą przez to przechodzić :ico_oczko:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

28 paź 2011, 13:39

nam jeszcze się muszą przebic dolne kły... ale napuchnięte ma że szok :ico_olaboga:
pamiętam jak Tobik długo nie ząbkował, a teraz? jeden za drugim jak szalone!

gozdzik, bardzo dobrze to ujęłaś :ico_sorki:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 paź 2011, 13:56

u nas idą 4 kły na raz spuchnięte ma strasznie :ico_olaboga:
Pogoda zrobiła sie u Nas cudna jakby ku wiośnie szło a nie ku zimie
ja właśnie ostatnie paranie rozwiesiłam zaraz ide Bartoszka usypiać
ech szkoda ze wyjazd na wieś sie nie udał przez chorobę Juli
bo wygląda ze bedzie ciepło i przyjemnie na weekend
dzieci by trochę poszalały na wsie a tak będziemy kisić sie w domu

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 paź 2011, 14:49

ja chyba tylko w pierwszej ciąży taka niecierpliwa byłam. Potem jakoś łatwiej cieszyc się każdym etapem, każdy ma swoje plusy, i każdy etap mija, następują kolejne, to jest nieuniknione, więc nie ma co przyspieszać :D

I prawdopodobnie urodze w domu ;)

Ale dzisiaj coś mnie brzuch boli. Za dużo nerwów mi dzisiaj napsuł mój starszaczek drogi. :ico_zly:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 paź 2011, 14:52

a czym cie tak zirytował ?

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 paź 2011, 15:16

chyba pozbierało mu się za kilka miesięcy.
Ale wkurza mnie, że nie szanuje cudzych rzeczy. Nie tak dawno nalał wody do mojego kremu (chyba to była woda, bo Damian twierdził, że B nasikał :ico_noniewiem: Krem wywaliłam- urynoterapia mnie nie fascynuje :ico_zly: ). Dzisiaj skradał sie 3 razy do łazienki. zakradł się tam z miseczką. Robił miksturę czy eksperyment. No OK... niech sobie porobi bańki czy coś. A on wylał cały olejek chiński- taki na bół głowy- jedyne co na mnie działa jak nie mogę leków- a łeb mi ostatnio pęka... To mini buteleczka, ale mam ją jeszcze w PL, oszczędzam bo tu nie widziałam. A ten wylał całość.
Pytam więc, dlaczego bierze i wylewa cudze rzeczy???????????????
On mi na to, że dlatego że "nie wiedział co to jest!" :ico_zly:

A w tym tygodniu jeszcze było:
wybicie szyby u kolegi w poniedziałek (pewnie spory koszt dla nas. A młody się wymądrza i pyskuje "to ich szyba, niech sobie sami zapłacą" :ico_noniewiem: )...a na każdym kroku mu gadam o tym, że ma uszanować cudzą własność... itd.
Dalej, dzień później.. rzucił w szpitalu kobiecie w OKO kawałkiem metalu który znalazł na podłodze :ico_szoking: Po prostu podniósł sobie i rzucił przez caaaały korytarz, aż kobita z recepcji dostała w oko. myślałam, że go zabije, ale jakoś emocje opadły.

A dzisiaj emocje już wzięły górę. Serio mam go dość....
Na zakupach dzisiaj też wiecznie wariował. Jest bezczelny do tego wszystkiego.
:ico_zly: :ico_zly:

[ Dodano: 28-10-2011, 15:19 ]
także niech się wam nie spieszy do kolejnych etapów :ico_noniewiem:
Ja już się za łeb łapię co to będzie z pozostałymi jak przykład będą brały.
Damian już bierze. Np Bart bezczelnie (bo wie, że nie może) wychodzi sobie na ulicę zamiast iść po chodniku. Na nic moje tłumaczenie.
No i damian to samo. dzisiaj PRAWIE wylazł pod samochód :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 paź 2011, 15:24

kurcze no to Ci sie nie dziwie ale tak z drugiej strony
moze on chce tak na siebie zwrócić uwagę :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
z niektórych zachowań dzieci muszą wyrosnąć
ale czasem trudne jest to do przełknięcia

[ Dodano: 28-10-2011, 15:26 ]
także niech się wam nie spieszy do kolejnych etapów
tu racja ja właśnie mężowi niedawno mówiłam ze teraz Bartoszek jest w najfajniejszym wieku

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 paź 2011, 15:41

ja pieke babke cytrynowa bo cos naszla mnie ochota

Martalka, wspolczuje i nie dziwie sie ze wybuchlas.

a teraz pokaze wam moje dziecie
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 paź 2011, 15:47

to niesamowite ze ma zaledwie 6 cm :-D
uroczy maluszek Niech sobie rośnie spokojnie w brzuszku u mamusi

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 paź 2011, 17:11

aaach, niesamowite dzieciątko! :D

Na pewno woła o uwagę, bo sam na sam z nim jest fajnie. To mądry dzieciak...
Mimo wszystko taką chęc do lamania zasad to on ma od zawsze, od 1,5 roczku. Zawsze próbuje, nagina aż przegina :ico_haha_01:

Wróć do „Przedszkolaczki”