wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 paź 2011, 09:07

witam!!!
my po sniadaniu zjedlismy jajka gotowane zuzia 3\4 zjadla a teraz ogarnac chalupke trzeba

karo-22powinnam sie na Ciebie obrazic. moj maz ma warsztat samochodowy w zgierzu i zamiast zadzwonic to co

NICOLA_1985, slicznie wygladasz. zaszalalas na zakupach. kurde jak ja bym chciala byc szczupla i kupowac sobie to na co mam ochote

NICOLA_1985

29 paź 2011, 09:36

wisnia dzięki za komplement ale serio wcale nie jestem aż taka szczupła jak Ci się wydaje, no i też są bluzki w których wyglądam niekorzystnie zwłaszcza takie które są dopasowane do ciała, ja sobie najbardziej lubię kupować tuniczki, no ale musze się wziąść za siebie i zrobiić coś z tym moim pociążowym brzuchem , kurtkę kupiła mi mama bo ja miałam bon na 50 zł, mama mi dodała 130 zł do kurtki, bluzeczkę i torebkę kupiłam sobie sama ale tez miałam bon za 20 zł, bluzeczka kosztowała 39,90 a torebka 49,90 musiałam dobrać sobie bluzeczkę bo ten bon można było dopiero wykorzystać jak się zrobiło zakupy powyżej 50 zł a kurtka była objęta już iinym rabatem więc to się nie liczyło, no ale miałam kase za sprzedaną chustę na allegro i pielęgnacyjne, powiedziałam S. ze teraz co miesiąc bede brała sobie to pielegnacyjne i wydawała na siebie albo na dzieci + to co uda mi się zarobić na sprzedarzy rzeczy po dzieciach, bede miała więcej kasy jesli moja siostra zdecyduje sie oddac mi moje ciuchy po dzieciach bo ona nie planuje w najbliższych kilku latach dzieci, a po za tym ona ma sporo kasy i przypuszczam ze i tak by nie wykorzystała tych ciuchów i tylko by poszły na zmarnowanie a tak ja bym skorzystała i sprzedała sobie je i miałabym dodatkową kasę :ico_sorki:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 paź 2011, 10:05

NICOLA_1985, ja musze zlozyc teraz wniosek o rodzinne duzo tego nie ma ale zawsze cos, wychowawczego juz nie mam bo pracuje a teraz zus musimy za mnie zaplacic wiec ciezko bedzie.
a jak bedziesz miala ciuchy po karolince to moze ja bede mogla odkupic bo niestety wszystko musze sama kupowac

[ Dodano: 29-10-2011, 10:06 ]
aaa nie pisalam wam zuzia od 3 dni sama je wszystko procz zup ale bluzki z 3 razy dziennie musze zmieniac jej

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 paź 2011, 10:32

Milena je sama od zawsze :ico_haha_01: POmagam przy zupach, ale krzyczy na mnie i sama też musi mieć łyżkę :D Mam kubraczki-sliniaczki z Ikea (POLECAM JE) i nawet ochraniają ciuchy. Milena nawet spaghetti sama wsuwa- a to widelcem a to łapkami :ico_haha_01: Kaszkę na gęsto tez sama je łyżką :ico_oczko:
Czasami świra potem dostaję, bo nie dośc, że gary do mycia, to jeszcze stół, krzesło, podłoga i dziecko :ico_olaboga: :ico_haha_01:

Nicola, Super ta torebka!!

NICOLA_1985

29 paź 2011, 11:01

moja Karolina jadła wszystko sama od początku ale jak to przy dziecku później właśnie wszystko do posprzątania jest .... więc Krystiana karmię przynajmniej jest czysty najedzony i mam mniej prania, mniej sprzątania.. wiem, że powinien się uczyć sam ale serio nie mam chyba już tyle cierpliwości co miała przy Karolinie.. :ico_wstydzioch:
wisnia załatwiaj załatwiaj.. choćby pare groszy ale na drodze nie znajdziesz... jak Wam się nalezy to pewnie... :ico_sorki:
Nicola, Super ta torebka!!
:-D dzięki :ico_sorki: :-D

[ Dodano: 29-10-2011, 11:01 ]
sliniaczki z Ikea (POLECAM JE)
też je mam ale na krystiana juz za małe i mam je wystawione na allegro

[ Dodano: 29-10-2011, 11:09 ]
wisnia nie ma sprawy jeśli siostra mi odda ciuchy to masz zaklepane u mnie :-) na razie po karolinie mam do sprzedania:
http://www.naobcasach.pl/forum/viewtopic.php?t=12459
tą kurteczkę czerwoną ona jest z kapturem tylko mi się jakoś zapomniało go doczepić
tą kurteczkę zieloną
te spodnie jeansowe
bluzeczke fioletową
te śliniaczki z ikei
tą sukienkę żółtą
bezrękawnik sprzedałam, w poniedziałek jedzie do Kazachstanu :ico_oczko:

[ Dodano: 29-10-2011, 11:10 ]
do tej czerwonej kurtki są jeszcze spodnie taki kombinezon na szelkach ale w tym roku krystian w nich bedzie chodził więc do sprzedania jest tylko kurtka

[ Dodano: 29-10-2011, 11:11 ]
nie patrz na ceny tylko pisz czy coś chcesz - dogadamy się tak ,żeby Ci cena odpowiadała

[ Dodano: 29-10-2011, 11:13 ]
później przepatrze ciuchy od karoli i jeszcze jesli coś znajde to wkleje ci fotki ale najwiecej fajnych ciuchów mam właśnie u siostry w mieszkaniu bo kazała sobie odkładać

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 paź 2011, 11:42

zerknełam na sliniaczki, ale ja mam jakieś inne. Z mankietami takimi.Obrazek

oj ja też cierpliwości nie mam (a wygląda jakbym miała?? :ico_haha_01: ), ale też nie mam czasu siedzieć i karmić, zwłaszcza, że karmione, odwracają głowę, jęczą, a jedząc same .. jedzą :) Także wolę tracić cierpliwość na sprzątanie syfku, niż na "no jedz" "trzeba jeść" "jeszcze mięsko", "samolocik" a oni nienienie :-) Oj zbyt długo się tak dałam z Bartkiem. nie powtórzę tego manewru ;)
Jest tak też, że dzieci do 1,5 roku jedzą, potem skoro mama namawia, podaje, trzeba się buntować, nie? :) I dziecko nagle staje się "niejadkiem" ;)
Dziękuję pięknie za takie ćwiczenia na mojej cierpliwości :ico_oczko:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 paź 2011, 12:59

Martalka, ja mam identyczny sliniak tylko ze kupowalam w tesco ale ona go sciaga tak jak wszystko czyli czapki spinki chustki

NICOLA_1985

29 paź 2011, 13:33

mój Krystian właśnie super je także ja go nie namawiam po prostu raz, raz, raz łyżka za łyżką do dzioba i już... do sprzątania mam tylko wsadzenie talerza i sztućców do zmywarki więc dla mnie to jest wygodne a i tak nauczy się jeść sam przecież

Awatar użytkownika
karo-22
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

29 paź 2011, 14:31

wisnia3006, miło, że o nas pomyślałaś :-) Ale po pierwsze nie mam nawet do Ciebie nru tel. :ico_oczko: Po drugie potrzebowaliśmy lawety, bo nie dało się żadnego biegu wrzucić, więc ani rusz dalej. Auto już u mechanika.

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 paź 2011, 16:22

NICOLA_1985, ale Super ubranka pokupowałaś fajnie że mama tak Ci pomaga
bluzeczka śliczna a torebka rewelacja strasznie mi sie spodobała lubię fajne dodatki :-D :-D :-D :-D
Co do karmienia dziecka to ja Jule tak karmiłam .........karmiłam wszystko ładnie zjadała a jak zaczęłam ja juz uczyć bo wypadało żeby juz sama jadła to sie zaczęło teraz ma prawie 5 lat a zupa jedzona jest tylko wtedy jak ja ja nakarmię :ico_zly:

a dziś wzięło mnie na pichcenie kazałam mojemu nakupić Fasoli Jasia
1,5 kg i będę robić fasolkę po bretońsku
cos zjemy a resztę wsadzę w słoje litrowe zawekuje do lodówy na ostatnia półkę i będzie jak znalazł :-D
jeszcze dynie mam i zaraz biorę sie za placuszki :-D

Wróć do „Przedszkolaczki”