Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

21 lis 2011, 17:11

buzok14 a z Adriankiem kiedy odstawials witaminy ?

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lis 2011, 17:53

Witam was obolała ,wiecie co nawet nie zdawałam sobie sprawy że to po czasie tak boli ,mam zakaz dotykania brzucha ,skurcze (na szczęście nie mocne tylko męczące) się utrzymują ,nie mogę się wyprostować ,ale to i tak nie jest najgorsze tylko czas który muszę czekać za wynikami :ico_placzek: jedne będa za 3 tyg drugie pójdą do Warszawy i je dostane dopiero koło porodu :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

21 lis 2011, 18:01

Ika dobrze ze juz masz to za soba
tylko strasznie dlugo na te drugie wyniki musisz czekac
dziwne ze po tak inwazyjnym i waznym badaniu wynikow nie przyspiesza
bedziemy czekac razem z toba bo i tak pewnie beda dobre

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lis 2011, 18:23

Beatka78, dziękuje kochana i bardzo bym chciała aby były ok :ico_sorki: :ico_sorki: bo całą ciąże coś jestem już wykończona psychicznie :ico_placzek:

buzok14
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 lis 2011, 18:34

a z Adriankiem kiedy odstawials witaminy ?
po szóstym miesiącu :ico_sorki: miesiącu :ico_sorki:

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lis 2011, 18:52

Słyszałam, że to witaminki, które łykamy w ciąży mają duży wpływ na wagę dzieciaczków
też to słyszałam
w tej ciaży nie biorę żadnych dodatkowych witamin
jedynie magnez i doraźnie nospa
z Igim całą ciążę brałam feminatal :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

21 lis 2011, 20:11

Hej :-)
Wróciłam do domu :-) Jakaś taka trzepnięta jestem ale najważniejsze że w swoim łóżku :-)

Ika zaciskam kciukasy za pozytywne wyniki :ico_sorki:
Margolcia zdrówka kochana. Zrób sobie na noc mleko z czosnkiem i miodem. Mnie stawia od razu na nogi
Szyszeczka ojej :ico_olaboga: oby mąż szybko znalazł pracę, a Ty postaraj się nie denerwować
Beatka hihi kluseczka z Hani :-) Ale Boryś niewiele mniejszy bo dokładnie w tym samym dniu 30t3d ważył 1900 :-) 6 grudnia mam ostatnie badanie 4D to zobaczę ile przytył od tego czasu :-)
Mad współczuje Twojej szwagierce, ale wierze w to że wszystko dobrze się skończy :ico_sorki:

W szpitalu położyli mnie na porodówce więc się naoglądałam dzieciaczków :-) Boryś został okrzyknięty mega niesfornym dzieciaczkiem :-D Miałam zlecone KTG 3xdziennie i za każdym razem pierwsze minuty to było poszukiwanie tętna. Jak przyłożyły głowicę z jednej strony to Borys wędrował na drugą stronę brzucha :-) Na USG podobnie. W chwili przyjęcia na USG miał ułożenie poprzeczne a niespełna godzinę później już był główką w dół. A co do tych bóli to po zrobieniu mi sterty badań (które na szczęście były w normie :ico_sorki: ) lekarz stwierdził że mały tak fika że obbił mi macicę :ico_szoking: Mam najwpradopodoniej siniaka na macicy i jak młody po nim kopie to to powoduje ból. Ale najważniejsze że z młodym wszystko ok :ico_sorki:
Wczoraj leżałam na KTG na sali porodowej i ze mną leżała kobietka która ma termin na 17 grudnia a jej córa waży już 4200 :ico_szoking: ma mieć w tym tygodniu cc bo ona duża i dziecię też

Nic idę się wykąpać

[ Dodano: 21-11-2011, 19:15 ]
A co do wagi dzieciaczków to wydaje mi się że tutaj kilka czynników decyduje o niej.
Co do witamin to może i one jakiś wpływ mają ale chyba nie na każde dziecko. Ja zażywałam przy Emilii całą ciążę feminatal i młoda urodziła się z wagą 3900 a koleżanka zażywała te same witaminy i urodziła syna 2650 :ico_noniewiem:
Jeszcze góra 3 miesiące i nie będziemy musiały zgadywać bo wszystkie będziemy wiedzieć jakie dzieciaczki urodziłyśmy :ico_oczko:

[ Dodano: 21-11-2011, 20:41 ]
Dziewczyny tak sobie myślę że może już czas zrobić listę co zabrać ze sobą do szpitala??

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

21 lis 2011, 22:19

Aga26 witaj wsrod nas :ico_brawa_01:
i dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo
ja jestem strasznie przejeta ta waga malej i ostatnie usg mam przed samymi swietami
usmialam sie jak pisalas o Borysku ze tak sie z wami bawil w chowanego, spryciarz maly :-D
jestem za lista jak najbardziej :ico_brawa_01:

a kupujecie sliniaczk?i

i jakie plyny czy mydelka do mycia wybralyscie?
ja cos mysle o plynie z nivea
a mydelka uwielbiam z bobasa bo pozniej dziecko pieknie pachnie i caly dom

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

21 lis 2011, 22:30

ja jestem strasznie przejeta ta waga malej
ja też ale wagi nie zmienimy i nic nie poradzimy na to jakie duże czy też malutkie się urodzi :ico_oczko:
a kupujecie sliniaczk?i
raczej nie, przy Emiśce pieluch używałam
Płyny pewnie z Nivei będziemy używać bo Emilia do tej pory takie ma i nie widzę większego sensu kupować dwóch różnych. Kupię chyba jeszcze coś jak Oilatum do kąpieli na sam początek

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lis 2011, 23:03

Kosmetyki mam z Nievea i Bambino. Olilatum najwyżej później dokupię, zobaczymy jak mała zareaguje na Nivea.
Śliniaczków mam dość sporo, na ciuchach wyłowiłam i kupować nie będę.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”