szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

05 gru 2011, 15:04

A tak w ogóle to moje maleństwo ma już 4miesiące ... szok jak ten czas leci :ico_szoking:
No to już nie takie maleństwo , choć dla nas to zawsze będą maluszki okruszki.
A muszę wam pochwalić mojego Alanka, bo dziś zachciało mi się gotowanego jabłuszka i sobie robiąc wpadłam na pomysł, że zmiksuję troszkę i dam małemu, no i zjadł dwie maleńkie łyżeczki, potem już się krzywił i wypluwał, ale to i tak sukces :ico_brawa_01:
Nooo super.Widzisz po troszku i się przyzwyczai i będzie ładnie jadł ale daj mu czas by przywykł do nowych smaków i nowego sposobu jedzenia.
Kurde chyba na razie nici z spaceru.Wieje aż firankami rusza w domu i ciemno
u nas wijeje potwornie doniczki mi powywalało na balkonie i gałęzi pełno połamanych na drodze leży.
U mnie doniczki pospadały i porozbijało w tamtym tyg . A dziś co chwila biorą prąd . Mam nadzieje że nim się ciemno zrobi na dobre to nie będzie takich cyrków bo co ja zrobię z mała jak będzie marudna , czy przebieranie do lampki heheh ciekawe by było.

Obiadek już kończę robić .A prezenty no właśnie muszę zamówić kilka rzeczy które już wiem jakie chcę.

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

05 gru 2011, 15:45

A dziś co chwila biorą prąd . Mam nadzieje że nim się ciemno zrobi na dobre to nie będzie takich cyrków bo co ja zrobię z mała jak będzie marudna , czy przebieranie do lampki heheh ciekawe by było.
u nas w tamtym tygodniu zabierali na okrągło prąd, cały wieczór ze świeczkami siedzieliśmy, bo nie chcieliśmy przepalić żarówek. Najważniejsze, że na dobre nie zabrali, bo u nas wszystko jest na prąd - ogrzewanie na gaz, ale żeby włączyć potrzebny jest prąd, tak samo ciepła woda, gotowanie, już pomijając światło, komputer, telewizor itp :-P. Byłoby zimno, ciemno i głodno :ico_olaboga:

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

05 gru 2011, 15:54

hej:)
:ico_brawa_01: dla Alanka za 4 miesiące:)

Pojechałam do lekarza skonsultować to ulewanie i nic mi nie przepisała stwierdziła że jak dziecko łapczywie je i zje za dużo to którędyś to musi wyjść... :ico_noniewiem:
Mamy skier do laryngologa bo stwierdziła że to też coś przez uszy może być :ico_noniewiem:

Poza tym Mała waży 6420g więc kawał klocka już :-D

A pytałam też o szczepienia dzisiaj. Jak zacznie się skojarzoną na przykład to taką trzeba do końca... nie można zminić... I teraz nie wiem co mam zrobić bo wychodzi że na następnej wizycie muszę 4 wkłucia zrobić, bo w międzyczasie pneumokoków nie można podać... Teraz dziecko jest najbardziej podatne na te wirusy i pasowało by już teraz zaszczepić ale zaś 4 wkłucia... A później dop w 7 mies. i już nie wiem co mam zrobić...

nina0226

05 gru 2011, 17:01

marcz89 a jesteś pewna, że te pneumo jest wam takie potrzebne? Z tego co ja się dowiadywałam, to ta szczepionka ma znaczenie i wartość jeśli jest więcej dzieci w domu i na przykład starsze dzieci chodzą do przedszkola czy szkoły i mogą przynieść wirus do domu. Jeśli dziecko ma małą styczność z innymi dziećmi, to nie ma sensu szczepić i wydawać kasy - takiego zdania jest dwóch lekarzy, których pytałam :ico_noniewiem:

[ Dodano: 05-12-2011, 16:04 ]
Poza tym Mała waży 6420g więc kawał klocka już :-D
wow no to rzeczywiście kawał babki z niej :-). Fajnie, że dzieciaki się wam zdrowo rozwijają :ico_brawa_01:. Mój też klocek, ale dawno nie ważyłam więc nie wiem. Zresztą jak na mojej wadze wyszło, że Alanek waży 8kg, a na lekarskiej 7300g, to już się pogubiłam i nie wiem w co wierzyć :-P. Wiem tylko tyle, że jest ciężki i że nosi ubranka roz. 68-72 czyli 3-6m i 6-9m także, też kawał chłopa :-)

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2011, 17:42

witam koleżanki :ico_brawa_01:

ja z kawusią, Julka się bawi, Izunia znów śpi ale u nas jest tylko spanie na brzuszku :ico_noniewiem: w nocy muszę Ją wziąć na rączki i się rozbudza ale jak zgaszę światło to po chwili zasypia :ico_sorki: dziś w nocy była tylko pobudka o 1 :ico_szoking: a później o 6 :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: jestem dzięki temu super wyspana :ico_sorki:
umówiłam dziś Izunię na kontrolę na bioderka 15.12 na 16 :ico_sorki:
Mała waży 6420g
wow, kawał kobietki :ico_brawa_01:

z tej kasy co dostanę od A chce kupić taki pierścionek a do tego jakąś bransoletkę i kolczyki muszę pogdac z kumplem którego tata jest złotnikiem czy mi zrobią taki komplet :ico_brawa_01:

Obrazek

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

05 gru 2011, 17:46

już nie wiem co mam zrobić...
Wiesz co ja nie szczepię skojarzonymi , serce mi pęka i sama mam wtedy łzy ale damy radę a co do pneumo rota czy innych tego typu to nie pomogę bo my nie szczepimy, uważamy że to zbędny wydatek .Mam znajoma która jest teraz w szpitalu z synkiem nie ma roczku jeszcze był szczepione na rota pneumo i chyba memingo i złapał rotawitusa bardzo źle przechodzi nie jest wesoło .

Mała śpi i dziś znów na okrągło tak że nie mam dziecka.Obudziła sie o 15 na jedzenia bo nie jadła 4 godz , zjadła zrobiła kupkę po 3 dniach taka po pachy prawie heh i dalej śpi.

Rany ale mi się chce jakiegoś słodkiego ciasta, ale bardzo słodkiego .
Ellibel a margaryna jak jest w cieście to mogę? Czytałam skład jest tam troszku mleka ale chyba 3 %

Awatar użytkownika
jula81
Maniak forumowy
Maniak forumowy

05 gru 2011, 18:26

jula81, a chyba ci pisalam o tym jezyczku, ze to moze byc problemem
Pisałaś, ale ja głupia nie wzięłam sobie tego do serca :ico_zly: .
Myślałam, że jego język jest normalny. Dopiero jak trafiłam na szerszy opis tego przypadku i przypomniałam sobie, że coś o tym pisałaś to wszystko stało się jasne.
najlepsze było jak mi kazał piersi szalikiem przewiązywać
A w jakim celu ?By nie zawiało ?
niby żeby w piersi było ciepło, ale uważam za chore chodzić w domu z szalikiem na piersiach.
Śliczne zdjęcie w podpisie.
dziękuję :-)
A tak w ogóle to moje maleństwo ma już 4miesiące ... szok jak ten czas leci :ico_szoking:
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
jula81, trzymam kciuki zeby było oki :ico_sorki: ze mną na porodówce byłą dziewczyna której syenk tez miał krótkie wędzidełko, mieli mu robić zabieg w szpitalu ale jak to wygladało to nie wiem bo zdazyli nas wypisac do domu :ico_noniewiem: idź z tym jak najszybciej
dzięki, no jutro idę do lekarza i mam nadzieję, że skieruje nas na zabieg.

z tej kasy co dostanę od A chce kupić taki pierścionek a do tego jakąś bransoletkę i kolczyki muszę pogdac z kumplem którego tata jest złotnikiem czy mi zrobią taki komplet :ico_brawa_01:
ładny wzór, tylko pozazdrościć :ico_wstydzioch:

Co do ochoty na seks to u mnie tak samo jak przed ciążą.
Mimo takiego samego problemu jak Szkieletorek czyli seks na zawołanie żeby mieć dzidzie. Jednak od porodu nie mogę się przełamać.
Choć minęło 6 tygodni to jeszcze mi się nie pogoiło i jakoś się boję :ico_sorki: .

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2011, 19:18

Jak zacznie się skojarzoną na przykład to taką trzeba do końca... nie można zminić...
no właśnie jak zacznie sie skojarzoną to trzeba do końca bo po skojarzonej nie wolno zwykłej dać
ale zwykłą szczepionkę na skojarzoną można zamienić :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:
tu na forum są dziewczyny które zmieniały np Sierpniówka miały wręcz zalecenia od lekarza

[ Dodano: 05-12-2011, 18:26 ]
Mamy skier do laryngologa bo stwierdziła że to też coś przez uszy może być :ico_noniewiem:
pierwszy raz słysze żeby przez uszy dziecko ulewało, no ale ja też nie jestem lekarzem

swoją drogą nasza pierwsza lekarka też nie rozpoznała refluksu, ani wzmożonego napiecia :ico_puknij: musiałam trzy razy prosić o skierowanie :ico_puknij: a masz możliwosć zapytania innego lekarza pediatrę? moze prywatnie? u nas prywatnie wizyta 40zł kosztuje moze u was tez jest taki lekarz polecany?
dziwna ta wasza lekarka -o szczepionkach nie ma pojęcia :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 gru 2011, 20:40

Poza tym Mała waży 6420g więc kawał klocka już
heheh no to jest kluseczka :ico_brawa_01:
Wiem tylko tyle, że jest ciężki i że nosi ubranka roz. 68-72 czyli 3-6m i 6-9m także, też kawał chłopa
ja Oliwke w 68 ubieram bo reszta za mala no a kurteczki czy bluzy to 74-80. :-D
z tej kasy co dostanę od A chce kupić taki pierścionek a do tego jakąś bransoletkę i kolczyki muszę pogdac z kumplem którego tata jest złotnikiem czy mi zrobią taki komplet
prześliczny pierścionek, a komplet na pewno będzie wyglądal imponująco
Wiesz co ja nie szczepię skojarzonymi , serce mi pęka i sama mam wtedy łzy ale damy radę a co do pneumo rota czy innych tego typu to nie pomogę bo my nie szczepimy, uważamy że to zbędny wydatek
ja szczepię na wyszystko, skojarzona jak dla mnie lepsza bo dziecko mniej cierpi. Pneumokoki też za nami, dobrze że rotawirusy są do picia, to mała spokojnie wypiła :ico_sorki:

elibell
4000 - letni staruszek

05 gru 2011, 20:57

napisalam sie i bateria mi w lapku padla i wszystko poszlo sie szczypac :ico_zly:

szkieletorek pytasz o margarynę, to ja miesiac pierwszy nie jadłam zupełnie nic co ma mleko krowie czy laktoze w najmniejszym nawet stopniu, no ok oprócz chleba, a teraz ciasta na normalnej margarynie robię i jajkach i nie jest źle.
A tak w ogóle to moje maleństwo ma już 4miesiące
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: jeszcze moment będzie siadał, potem raczkował itp:) a ząbki już ma jakieś, czy jeszcze nie?
Poza tym Mała waży 6420g
ładnie przybiera:) :ico_brawa_01:
że na następnej wizycie muszę 4 wkłucia zrobić
jejuś jakaś masakra, biedne te wasze dzieci w PL, ja bym nie szczepiła dodatkowo, bo to przecież, nie oznacza że na daną chorobę nie zachoruje, a własnie szybciej moze wywołać, eh z resztą w ogóle nie są te szczepienia zdrowe, ale obowiazkowe trzeba niestety podawać
z tej kasy co dostanę od A chce kupić taki pierścionek a do tego jakąś bransoletkę i kolczyki muszę pogdac z kumplem którego tata jest złotnikiem czy mi zrobią taki komplet
bardzo ladny wzor, a jak bedzie komplet to superowo:)

Pisałaś, ale ja głupia nie wzięłam sobie tego do serca .
ze mnie żaden znawca, wiem to od innych osób tylko, no i mój mąż miał i dziś dlatego nie ma problemu z akcentem tutaj, bo nie wymawia R, hehehehe
grunt, że wiesz co może być problemem u was z karmieniem;)i oby szybko zrobili ten zabieg i byście nie mieli juz problemów:)

pisałyście o ochocie na seks, to u mnie po pierwszym porodzie nie było go zbytnio ale teraz w ogóle nie mam z tym problemów, większy problem to z czasem by coś zrobić

a co do ciuszków u nas tez już 3-6 nakładane, chyba wszystkie do 3 miesiąca juz odłożone[/quote]

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”