elibell
4000 - letni staruszek

07 gru 2011, 10:12

Agus, współczuję sytuacji, a powiedz czy byłaś tylko u GP, jeśli tak to proponuje przejść się gdzies do polskiego pediatry, oczywiście koszty sa, bo jedna wizyta 50 funtów w moich okolicach, niestety GP to oni mają tyle wiedzy co i my jak w google zajrzymy, bo oni robią dokładnie tak samo. I do tego okropne ciecia kosztów w niczym nie widza problemów, "tak jest u dzieci" tyle zawsze mówią, musiałabys co chwile biegac i prosić o skierowanie do pediatry,

co do deprechy to przeszłam to samo, głowa do góry, musisz mysleć pozytywnie starać się przynajmniej, wiem ze to nic miłego, ja przez 2 tyg czułam sie jak wrak, wyłam i wsystko dosłownie wszystko wyglądało mi na tragedię, zero radości nawet dzieci mnie nie cieszyły - zmęczenie daje o sobie znać, a do tego kłótnie z partnerem potęgują to.
pogadaj z nim, musi cię wesprzeć - chyba że masz kogoś kto by przyszedł zajoł sie trochę małym a ty weź sobie relaksującą kąpiel chociaż, albo wyjdź na troszke poza dom - sama - nawet na 20 min spacerku.

Hej Kobietki - idę za chwile mała do przedskola zaprowadzic a potem rosołek zrobię. no i musze dziś zapisac dzieci na zabawy, bo kilka zajęć organizują na czas wolnego świątecznego - robienie kartek światecznych, ozdób świątecznych, impreza mikołajkowa z Mikołajem itp. czeka moją córcie 3 imprezki świąteczne w pkolku:)

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 gru 2011, 10:19

hej :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa:

ja od rana wymiekam, Maja marudzi bo kaszle i ogólnie sajgon z nią od kiedy oczy otworzyła
No, na szczęście dziś był prawdziwy :ico_sorki: :-D
heh no widzisz, postarali sie te nasze Mikołaje
Przy Zuzi się zastanawialiśmy, a teraz po prostu tak samo szczepimy Maćka.
my przy Majce wyboru nie mieliśmy, mieliśmy skierowanie zeby szczepić płatnymi, ale dzięki temu uważam było nam łatwiej :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: nie tyle nam co Majce :ico_sorki: ale teraz bez zastanowienia biore płatne :ico_sorki:
110 czy 150zł to nie pieniądz nieosiagalny, zamiast zabawek z górnej półki czy bujaka wolałam kupic za to szczepienia te skojarzone :ico_sorki:
dlatego Maja miała używany bujak z allegro, bo szkoda mi było 200zł na nowy, ale na szczepienie nie :ico_sorki: skoro nam lekarka postawiła sprawe jasno musiałam sie zgodzić, albo skojarzone albo godzę się na ryzyko wystąpienia autyzmu, bo Maja była przed badaniami neurologicznymi w związku ze swoim napięciem...

zresztą szczepienia temat rzeka, każde dziecko inaczej znosi, na szczeście kazdy ma wybór, dla mnie 3 razy po 145zł co 6 tygodni to nie problem dla kogoś innego moze tak...

co do pneumo- szczepionka amerykańska wg mnie to strata kasy, bo nie ma pewnosci ze dziecko nie zachoruje na coś innego, chroni jednak przed najczęstszymi bakteriami, jednak znam dziecko które było zaszczepione na wszystko i przez trzy miesiace było 11 dni w żłobku bo non stop chore :ico_noniewiem: wiec nie wiem czy jest sens

Majke na wiosnę szczepie naszą polska szczepionką dla dzieci w trzecim roku zycia, pneumo23 :ico_oczko:

[ Dodano: 07-12-2011, 09:25 ]
Aguś współczuje bardzo :ico_olaboga: ale musisz być silna :ico_sorki: depresja minie :ico_sorki:
a co do wymiotów, może sie niepotrzebnie doszukuje ale wyglada mi to właśnie na refluks :ico_olaboga: są u was syropy antyfefluksowe? lekarz nienormalny :ico_puknij: dziecko przy refluksie wyglada na zdrowe,
pamiętasz jak kiedyś pisałam ze Maja znów mi wymiotuje? to było zaostrzenie stanu refluksowego, wystarczyło znów zwiekszyc dawke syropu i wszystko wróćiło do normy :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 07-12-2011, 09:28 ]
Hej Kobietki - idę za chwile mała do przedskola zaprowadzic a potem rosołek zrobię. no i musze dziś zapisac dzieci na zabawy, bo kilka zajęć organizują na czas wolnego świątecznego - robienie kartek światecznych, ozdób świątecznych, impreza mikołajkowa z Mikołajem itp. czeka moją córcie 3 imprezki świąteczne w pkolku:)
ale fajnie macie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Kocura Maciek ładnie rośnie :ico_szoking: koń bdzie nie chuchro :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

07 gru 2011, 11:09

Cześć dziewczyny. U nas po staremu, ale widzę, że Agus się odezwała. Już się martwiłam o Ciebie kochana. No nie zaciekawie u Ciebie, biedna. Życzę dużo siły i wytrwałości.
A mam pytanie jeszcze do Ciebie Agus - za ile kupiłaś te łóżeczko dla Oliwcia, bo ja ostatnio szukał łóżeczka i tylko takie mi się podoba, żadne inne mi jakoś nie podpasowało.
Kocura Maciek ładnie rośnie :ico_szoking: koń bdzie nie chuchro
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
no nieźle wam rośnie. A ja myślałam, że ja mam takiego giganta. Jeszcze troszkę i te wasze jesienne bobasy przerosną mojego :-P

[ Dodano: 07-12-2011, 10:11 ]
dobra idę do Alanka bo zrobił kupola i pewnie jak co rano na plecach go ma :-P.

A zapomniałam wam pochwalić mojego męża - w piątek przyniósł mi śliczną czerwoną róże, bo stwierdził, że trzeba mnie docenić za trud bycia mamą i żoną :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 gru 2011, 11:13

A zapomniałam wam pochwalić mojego męża - w piątek przyniósł mi śliczną czerwoną róże, bo stwierdził, że trzeba mnie docenić za trud bycia mamą i żoną :ico_brawa_01:
super :ico_brawa_01:

elibell
4000 - letni staruszek

07 gru 2011, 11:45

A zapomniałam wam pochwalić mojego męża - w piątek przyniósł mi śliczną czerwoną róże, bo stwierdził, że trzeba mnie docenić za trud bycia mamą i żoną
to wielkie brawa dla męża:)

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

07 gru 2011, 11:54

jeden cudny usmiech i zdarza mi sie beczec jak bobr.. cos mi odbija ostatnio.
Oj ja też tak nie raz miałam a teraz gdy z P się kłócimy nie odzywamy i nie jest fajnie to w ogóle byle co mnie doprowadza do łez.
Trzymaj się jakoś a z tymi wymiotami to nieciekawie .Moze idź faktycznie do kogoś innego by małego zobaczył.
No to masz fajnego męża .
Mnie nawet rózgi by nie kupił.

Ellibel ratuj. Smarowałam małą tą maścią i po 5 dniach śladu nie było po chrostkach . W niedziele smarowałam ostatni raz . Dziś się budzę i widzę że znów jej wyłażą na buzi . Czy po samym maśle może jej wychodzić od nowa ?Przecież nie jem masła kilogramami . Nie chce iść znów do lekarza bo da mi MM a ja nie chcę jej tego dawać . Może powinna jajka i masło całkowicie odstawić ? Już sama nie wiem. Bardzo chcę karmić piersią i odstawie wszystko co trzeba tylko już nie wiem co powinnam wyeliminować.

Na obiad dziś robię żeberka z miodem . A za chwilkę ubieramy się i idziemy do znajomej po ubranka dla mojej i razem na spacerek się wybierzemy.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 gru 2011, 12:19

Cześć!

izuś_85, ja to nawet nie wiedziałam,że są jakieś polskie i amerykańskie szczepionki na pneumo :ico_szoking:
Tak jak pisałam, powtarzam ten sam schemat co przy Zuzi, myślenie mi odpada :ico_haha_01:

szkieletorek, a może Lilka nie jest śpiąca wieczorkiem, bo wyspana jest przez dzień? Ty często piszesz,że córa przesypia Ci cały dzień.
Maciejek zasypia o 20 to najpóżniej. Wczoraj zasnął po 19.
Kąpiemy go różnie, zależnie od ostatniej drzemki, między 18.30 a 19.15.
I trzymamy się cyklu -spanko-jedzonko- zabawa-spanko-....
Bardzo nam to służy.
A zapomniałam wam pochwalić mojego męża - w piątek przyniósł mi śliczną czerwoną róże, bo stwierdził, że trzeba mnie docenić za trud bycia mamą i żoną
:ico_brawa_01: i tak powinno być!

No, Maciek rośnie jak drożdżówka :-D
Urodzili się z Zu z taką samą wagą i wzrostem, a Zuzia była chudsza o 1 kilo w tym wieku :ico_szoking:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 gru 2011, 14:06

Może powinna jajka i masło całkowicie odstawić ? Już sama nie wiem. Bardzo chcę karmić piersią i odstawie wszystko co trzeba tylko już nie wiem co powinnam wyeliminować.
już chyba dziewczyny o tym pisały, bo nawet ja zapamiętałam hehehe
cały nabiał odstaw :ico_sorki:
jeśli to skaza to może ją uczulać nawet dodatek 1 żółtka do ciasta
do smarowania pieczywa kup margarynę roślinną np Rama
i nie jedz ani grama mleka, ryb, jajek, miesa, wędlin, pasztetów, nie panieruj nic w jaju, nie jedz ciast i bułek maslanych
po jakimś czasie np po miesiacu spróbuj zjeść rybę na obiad, albo ciasto w którym są jaja :ico_noniewiem:

mój Konrad też znów jest wysypany ale nie panikuje, od krostek nikt nie umarł jeszcze, a zauważyłam ze go wysypuje jak częsciej pije cyca niż butelke wiec to m nie skaza bo po zwyłym mleku też by go wysypywało, ale juz wiem co :ico_haha_01: czekolada :ico_haha_01:
nie jadłam długo i nie miał krostek, a spróbowałam w sobote czekolady od Majki i znów wylazły mu krosty takie az plamy ma na twarzy :ico_olaboga:

mogę jeszcze podejrzewać nowy płyn do płukania Silan perfum pearls, zawsze używałam Lenor i nic mu nie było, ale silan juz mi sie skończył
izuś_85, ja to nawet nie wiedziałam,że są jakieś polskie i amerykańskie szczepionki na pneumo :ico_szoking:
amerykańska szczepionka to ta która dostają niemowlęta od urodzenia, polska szczepionka jest dla dzieci w wieku powyzej 2 lat i kosztuje 60zł :ico_oczko:
ech, no ja tak wertowałam neta przed szczepieniem ze encyklopedie o szczepionkach moge wydac hehehe swira dostałam jak Majke szczepiłam dlatego musiałam wiedzieć co i jak

a słyszałyscie o epidemii Odry na zachodzie Europy?
nasze okruszki bedą miały te szczepienie w 13-14 miesiacu :ico_oczko:
ale na zachorowanie podatnę sa osoby które nie dostały szczepienia przypominajacego w wieku szkolnym :ico_noniewiem:

nina0226

07 gru 2011, 15:03

Hej powiedzcie mi, które łóżeczko bardziej się wam podoba?

Obrazek
Obrazek
Obrazek

bo mam dylemat. A Alanek powoli wyrasta ze swojej kołyski. Może jeszcze z miesiąc w niej pośpi, później już koniecznie muszę zmienić na łóżeczko, bo pewnie będzie umiał usiąść i będzie niebezpieczeństwo, że wypadnie, bo wygląda o tak:

Obrazek

[ Dodano: 07-12-2011, 14:05 ]
a słyszałyscie o epidemii Odry na zachodzie Europy?
nasze okruszki bedą miały te szczepienie w 13-14 miesiacu :ico_oczko:
ale na zachorowanie podatnę sa osoby które nie dostały szczepienia przypominajacego w wieku szkolnym :ico_noniewiem:
nie słyszałam, ale teraz na okrągło czymś straszą

[ Dodano: 07-12-2011, 14:06 ]
Jeju jakie moje dziecko dziś marudne. Spać nie może, ciągle się budzi i woła mnie, a ja chwili dla siebie nie mam :ico_noniewiem:. Wczoraj mi taki cyrk przy jedzeniu wieczornym odstawił - głodny był, ale mu nie leciało tak jak on tego sobie życzył i się wykręcał i cudował i piszczał i grymasił. Aż w końcu mąż do niego mówi: "synu ty się uspokój w końcu" on takie wielkie oczy :ico_szoking: i zaczął jeść normalnie, potem położyliśmy do kołyski i normalnie sam zasnął. Ehh jak to trzeba czasem męskiej ręki do dziecka :-P

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

07 gru 2011, 15:13

szkieletorek, a może Lilka nie jest śpiąca wieczorkiem, bo wyspana jest przez dzień?
No tak w dzień dużo śpi ale popołudniu ma zazwyczaj jedna drzemkę godzinną i tyle , dużo śpi ale do godz 16 -17 a potem zazwyczaj już nie .
Dziś kiepska nocka była , co prawda tylko 2 razy jadła ale o 4 zachciało jej się gadania i śmiechu.
I trzymamy się cyklu -spanko-jedzonko- zabawa-spanko-....
Może i ja bym spróbowała .A może ona za mała na stałe pory spania , sama nie wiem .
do smarowania pieczywa kup margarynę roślinną np Rama
i nie jedz ani grama mleka, ryb, jajek, miesa, wędlin, pasztetów, nie panieruj nic w jaju, nie jedz ciast i bułek maslanych
No właśnie znajoma mi mówiła że mogę roślinna jeść więc sobie kupię.
Ale wędliny ryby dlaczego nie mogę?
No to z to co wymieniłaś to już nic mi nie zostaje do jedzenia. Matko masakra .
A może od jabłek bo jadam prawie codziennie po jabłku.

[ Dodano: 07-12-2011, 14:15 ]
Hej powiedzcie mi, które łóżeczko bardziej się wam podoba?
Mnie to pierwsze sie podoba

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”