Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2011, 14:52

ja już mam posprzątane, obiadek zjedzony, mięsko na jutro uszykowane tylko usmażyć i piekłam też ciasteczka z Julką, po południu będę miała spokój bo A z teściami i Julką jadę tv kupić bo teść chce :ico_sorki:

[ Dodano: 2011-12-10, 13:54 ]
wcześniej to od razu zaczynał płakać
Iza potrafi i z godzinę leżeć i do niej gadać :ico_sorki:
za wczorajsze 5miesięcy
:ico_tort: :ico_tort:

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

10 gru 2011, 15:32

no ja co prawda kupiłam takie bylejakie baterie to i szybko się wyczerpują i jeszcze że się rybki kręcą to i projektor działa, bo to młodemu się bardzo podoba i chyba dlatego tak szybko wychodza, aaa no i melodyjki takze działaja
Ja też zakupiłam byle jakie baterie .Ale najlepsze jest to iż napisałam że mi działają już prawie miesiąc a za chwilkę włożyłam małą i melodyjka już fałszuje i trzeba będzie kupić nowe. Na te baterie do zabawek nie urobimy.
Aha i moja nie ma projektora , tylko melodie lampka i karuzela .
Aa i stawiam :ico_tort: za wczorajsze 5miesięcy ;-)
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Kwiatunio ładne zdjęcie w podpisie .Ale ta córcie twoja już duża , chodzi mi o najstarszą.

U mnie też domek już błyszczy , tylko pranie zrobić .Małą wyniosłam przedtem na balkon i szybciutko zasnęła, spała w sumie prawie 2 godz a teraz słyszę że coraz częściej się kręci więc pewno zaraz wstanie .
Paznokcie sobie teraz maluję i jak zdarzę to brwi wyreguluję.

Ellibel nie wiem czy to wina tej diety jaka teraz mam ale mam o wiele mniej pokarmu . Kiedyś mała karmiłam z jednego cyca i zazwyczaj jeszcze zostawało a teraz muszę z obu i częściej domaga mi się jedzenia . Kurde boje się że stracę pokarm.W sumie to jak by nie patrzeć dużo rzeczy teraz nie jem i pokarm może być mniej treściwy . Staram się używać coraz więcej oliwy z oliwek ale nie wiem czy to coś pomoże.
I powiedz mi ty i inia jakie ciasteczka wy jecie , bo ja po porodzie zrobiłam się strasznym wyżeraczem słodkiego a jakie bym w sklepie nie znalazła to zawierają coś co ja nie mogę jeść.

elibell
4000 - letni staruszek

10 gru 2011, 15:39

Ellibel nie wiem czy to wina tej diety jaka teraz mam ale mam o wiele mniej pokarmu . Kiedyś mała karmiłam z jednego cyca i zazwyczaj jeszcze zostawało a teraz muszę z obu i częściej domaga mi się jedzenia . Kurde boje się że stracę pokarm.W sumie to jak by nie patrzeć dużo rzeczy teraz nie jem i pokarm może być mniej treściwy . Staram się używać coraz więcej oliwy z oliwek ale nie wiem czy to coś pomoże.
I powiedz mi ty i inia jakie ciasteczka wy jecie , bo ja po porodzie zrobiłam się strasznym wyżeraczem słodkiego a jakie bym w sklepie nie znalazła to zawierają coś co ja nie mogę jeść.
zmiana diety zmienia nasze mleko więc od razu nie dostarczamy dzieckuwszystkiego do czego przywykło, ja zaczęłam małego MM dokarmiać ale też takim specjalnym Aptamil - w PL to podajże Bebiko pepti - a co do ciastek staram sie ograniczać słodkości za wszelką cenę, ponieważ po elizie wcinałam i utyłam strasznie i dlatego tak cieżko mi teraz zrzucić kilogramy, co prawda czasem robię chleb bananowy z rodzynkami i dziś cistek kilka zjadłam (robiłam wczoraj margaryna mąka aromat) ale tak staram się nie jeść w ogóle słodkości więc nie wiem czy sa jakieś, ale poszukaj na necie przepisów dla karmiących piersią, albo beezmleczne ciastka, wiem ze sa na płatkach owsianych i z jajek przepiórczych, choc nie wiem czemu przepiórczych ale taki przepis znalazłam kiedys

szkieletorek

10 gru 2011, 15:53

wiem ze sa na płatkach owsianych i z jajek przepiórczych, choc nie wiem czemu przepiórczych ale taki przepis znalazłam kiedys
Właśnie ,przypomniałaś mi coś.Wczoraj ciocia mi mówiła że słyszała iż przepiórcze można ale nie wiem czy to pewna informacja.

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2011, 15:55

moja niunia wypiła 60 herbatki i popija to 60 mleka ale ona ma spust :ico_szoking:

[ Dodano: 2011-12-10, 14:56 ]
ładne zdjęcie w podpisie .Ale ta córcie twoja już duża , chodzi mi o najstarszą.
dziękuję, no Julka już chodzi do 1 klasy :ico_sorki:

Awatar użytkownika
inia1985

10 gru 2011, 15:58

martasz, wszystkiego naj dla Antosia :-)

marcz89, jejku, nie zazdroszczę tego chłodku :ico_chory: u nas z kolei problem odwrotny, bo u nas 27 stopni :ico_szoking: to też nie jest zdrowe, dlatego mi dzieci tak chorują, przyszłą zimę na pewno już spędzimy w innym mieszkaniu, bo tego nie da się opanować
teraz mam ale mam o wiele mniej pokarmu
u mnie na pewno jest mniej treściwy, bo Piotruś już tak ładnie nie przybiera, swoją drogą ma też mniejszy apetyt przez tą chorobę. Przez 11 dni przybrał tylko 70 g :ico_noniewiem:
jakie ciasteczka wy jecie
ehhhh, kupnych wcale nie jem, dlatego zaczęłam piec, wybieram ciasta bez mleka, wprawdzie dodaję jaja, ale na szczęście z Piotrusiem nic się nie dzieje po tym :ico_sorki:

[ Dodano: 10-12-2011, 15:02 ]
kwiatunio, nina0226, martasz, izuś_85 nie pochwaliłam jeszcze waszych zmian w podpisie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

szkieletorek

10 gru 2011, 16:16

Przedstawiam moja niunię .

A ja źle popatrzyłam sobie na zegarek i moja mała śpi już 3 godziny . I nie ma zamiaru się obudzić.Chciałam jej dziś porobić jakieś zdjęcia do światła dziennego a ona zapadła w sen zimowy heh
Paznokcie zrobione ,brwi też co tu teraz robić.Poszłabym się kąpać ale pewno sie obudzi niedługo i co wtedy z piana wyskoczę.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2011, 14:53 przez szkieletorek, łącznie zmieniany 1 raz.

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2011, 17:00

szkieletorek, przecudna ta Twoja córcia ! :-) Taki mały okruszek z niej. Rozmarzyłam się heh... :-)

szkieletorek

10 gru 2011, 17:20

Rozmarzyłam się heh... :-)
Już lada chwila będziesz tulić swoją.

Awatar użytkownika
inia1985

10 gru 2011, 17:23

szkieletorek, śliczniutka :ico_brawa_01: taka pogodna buziunia :-D fajny ten kombinezon tygryska, podobny dla Piotrusia licytowałam, ale się zagapiłam i się nie udało.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”