izuś robaczku, życzę dużo siły i wytrwałości Tobie. Wiem, że to trudno, ale postaraj się być dobrej myśli. Teraz dobre nastawienie u Ciebie i męża może zdziałać cuda. Trzymaj się
A ja dzisiaj i jutro postanowiłam sobie posprzątać gruntownie domek, ale dopiero jak mąż wróci z pracy, bo teraz to nie ma szans. A w piątek rodzice do nas przyjeżdżają w końcu
W piątek wieczorem wychodzimy z mężem na wieczór ze znajomymi, bo rodzice zaopiekują się Alankiem. Trochę się stresuję, bo inaczej w dzień zostawić małego, a inaczej na noc, no ale w końcu trzeba przyzwyczajać go do tego, że nie tylko rodzice z nim są.
A mam pytanie do was? Orientujecie się ile dziecko 4-5miesięczne powinno spać? Są jakieś normy na to? Bo ja już głupieje. Mój Alanek od kilku dni śpi raz dziennie, ewentualnie dwa razy ale króciutko. Na przykad wczoraj obudził się o 9.30, zasnął na jakąś godzinkę przed 14, a potem zasnął dopiero ok. 20 na dosłownie 20minut
. No fakt, że przesypia całe noce, bo jak zaśnie o 21 to wstaje dopiero ok. 9-10, czasem ma jedną pobudkę, czasem dwie, a czasem wcale.
Dodam, że już próbowałam go nawet na rękach usypiać, a on beczy, że nie chce i zasypia wtedy kiedy sam chce. No i tak się zastanawiam czy nie za mało w ciągu dnia śpi, bo czasem już po dłuższej aktywności robi się marudny troszkę? Bo z tego co pamiętam to roczne dziecko ma jedną drzemkę w ciągu dnia, ale 4miesięczne też
?