dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 gru 2011, 20:30

agasio na żywca :ico_szoking: ...podziwiam...ja gdybym mogła to wszystko robiłabym ze znieczuleniem hihi :ico_oczko: a teraz przy cc nie usypiają ..tylko znieczulenie zewnątrzoponowe czy ogolne...czy to to samo??? :ico_puknij: ...coś mi sie obiło o uszy... :ico_haha_01:

no to za 500 stron :564: :564: :564:

[ Dodano: 28-12-2011, 19:33 ]
agasio, jeszcze nie zaczęłam...też zamierzam po Nowym Roku jak ty :-D
ze szybciej nastąpi moje rozwiazanie, cos za wsześnie mnie te skurcze męczą:(
myślisz...chyba wczesniej pisałas ze ktoreś dzieciątko urodziłaś w 35 tyg ciązy?? do tego czasu zaciskaj jeszcze nogi :ico_nienie:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

28 gru 2011, 20:34

ja gdybym mogła to wszystko robiłabym ze znieczuleniem hihi
- ja tez :ico_sorki: :ico_sorki:

A CC tez sie boje ale nie chce znowu traumy przezywac :ico_olaboga:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2011, 20:34

Hej!

Sto Lat dla Solenizantki Zuzi :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent:
I zdrowka dla tych rzygajaco-srajacych :ico_haha_01: :ico_oczko:
Gratki za kolejne tygodnie, ja to juz nienadarzam :ico_olaboga: :ico_brawa_01: Jak czytam 31 t.c. to wydaje mi sie ze na innych watkach powinnysmy pisac :ico_haha_01: Mi sie wydaje ze taaak dluuugo jeszcze do konca :ico_olaboga: Dlatego nie odliczam bo jak odliczam to dluzy mi sie :-)

Evvelka, teraz laba kochana, wreszcie odzyjesz, pij duuuzo sokow warzywnych, lykaj zelazo w tabletkach i jedz buraczki :ico_brawa_01: A z waga to dzieci indywidualnie ida wiec nic sie nie przejmuj.

Rybka, ale przeboje z gluzkoza :ico_olaboga: biedna. No u nas nie robia tego badania, tylko z palca kluja, ale jak sa inne objawy to zlecaja. Widocznie ja okaz kuzwa zdrowia skoro mi nie robia :-D A tak serio to ja RAZ krew, mocz i cisnienie badane , 3 pazdziernika... A usg 3 razy... Tylko w tej krwi to wiem ze kupa badan ale nie wiem dokladnie ktore obowiazuja w naszym wojewodztwie....

Wczoraj Nell mnie z kolana zasunela w podbrzusze az mnie zgielo.... niby mnie nie zabolalo, ale martwilam sie troche... cale szczescie ani nie bolal brzucho ani jakis plamien nie bylo wiec ufff :ico_sorki:

Ja nie wiem ile przytylam ale brzus sie rzucil przez swieta :-D wiec i waga pojjjjszla ;-) na pocieche kupilam troche rzeczy na necie dla bebisa, wypelnienie koldre i podusie do lozeczka, flanelowy kocyk, oslone od slonca na wozek, szczoteczke z grzebykiem, olejek i mydelko z serii ekologicznej. I zadowolona :-) W sumie to chyba brakuje mi tylko lezaczka, smoczka i jakiejs butelki awaryjnej do domu. Ale znajac zycie nakupuje jeszcze mnostwo pierdol.... a no i przescieradelka ze 2 by mi sie przydaly :ico_haha_01: a jak z tym u was?

agasio
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

28 gru 2011, 20:40

Mamo zuzi witaj, jakoś dawno cię nie było.
Ja wyprawkę ubrankową mam prawie skompletowana, musze tylko kupic posciel do łózeczka na zmianę, butelki, smoczki i zastanawiamy sie nad wózkiem, bo mamy po starszych dzieciach , ale znisczony i chyba kupimy nowy.
dla mnie sporo rzeczy jeszcze musze dokupić- koszule, majtki, podklady, biustonosze do karmienia i takie tam
Ma z Was moze któras taka listę rzeczy potrzebnych do szpitala dla mamy? Mozę należałoby juz taka wkleić na naszym watku, co Wy na to?

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 gru 2011, 20:41

mama_zuzi1980, hej...no i znalazła sie zguba :ico_haha_01:
na pocieche kupilam troche rzeczy na necie dla bebisa, wypelnienie koldre i podusie do lozeczka, flanelowy kocyk, oslone od slonca na wozek, szczoteczke z grzebykiem, olejek i mydelko z serii ekologicznej. I
szalejesz matka, szalejesz :ico_haha_01: :-D
Jak czytam 31 t.c. to wydaje mi sie ze na innych watkach powinnysmy pisac :ico_haha_01:
co nie...ja też w to nie wierze :ico_oczko: tak szybko to leci... :ico_szoking:
Widocznie ja okaz kuzwa zdrowia skoro mi nie robia
no a a jak...mają pewnie rentgen w oczach hihi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

28 gru 2011, 20:47

mama_zuzi1980, ty i brzusio? Nie wierze - pokazuj :ico_oczko:
a jak z tym u was?
- ja musze kupic rozek dla synka i kolyske,pozniej kosmetyki i finito :ico_oczko:
i chyba kupimy nowy.
- polecam nowy ale uzywany :ico_sorki:

agasio, kopiowalam od zimowek,mam nadzieje,ze sie nie obraza :ico_wstydzioch:

LISTA RZECZY DO SZPITALA

DOKUMENTY:
----------
Karta ciąży
Dowód osobisty
Karta chipowa lub książeczka ubezpieczeniowa (zależy z jakiego regionu jesteśmy)
Aktualne badania (wykonane max na 2 tygodnie przed porodem)
Oznaczoną grupę krwi
Pieniądze (u nas w szpitalu przy porodzie rodzinnym tatuś musi sobie kupić ubranko)

UBRANIA
----------
Piżama do porodu
Piżamy do karmienia (2szt)
Skarpetki
Majtki (najlepiej jednorazowe)
Szlafrok
Kapcie (najlepiej takie żeby można było wejść w nich pod prysznic)
Ręcznik

KOSMETYKI DLA MAMY
------------------
Podkłady poporodowe
Podpaski poporodowe
Wkładki laktacyjne
Na nacięte krocze Rivagel
Szampon
Płyn do mycia ciała
Krem do ciała
SZczoteczka, pasta do zębów
Szczotka do włosów
Papier toaletowy
Antyperspirant

DLA DZIECIĄTKA
----------------
Pieluchy 1xtetra 1xflanela
Pampersy
Otulaczek, rożek
Ubranka w zależności czy w szpitalu dają czy nie
Mokre chusteczki dla dziecka
Krem do pupki
Krem do buźki

POZA TYM
-------------
Woda niegazowana najlepiej z dziubkiem
Coś słodkiego

[ Dodano: 28-12-2011, 20:00 ]
i wieloryb :-D

Obrazek

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2011, 21:33

Obrazek tu dowód że Ula jest kobietką :)
Obrazek buzia Uli
Obrazek rączka Uleczki

Tak więc przedstawiam moją królewnę bez wątpliwości jest 100 % dziewczynką waży już 962g ma wszystko na miejscu , zdrowe serduszko i kocham ją nad życie :-D . Według usg termin mam na 31.03.12 :-) Jestem bardzo zadowolona z wizyty choć Ulka sie bardzo wstydziła i nie chciała buzi pokazać do zdjęcia 4d zasłaniała się rączką i mam ale takie nie wyrażne wiec nie wklejałam.

[ Dodano: 28-12-2011, 20:37 ]
acha i za wizytkę załaciłam 150 zł miało być 200 ale że Uli sie nie dało ładnej fotki zrobić to pan dr wziął 150 zł dał płytkę i zdjęcia i opis badania , Jak dla mnie warto bo było pięknie na monitorze widać P. zachwycony i najważniejsze wszystko wporządku :ico_brawa_01: :-) .
Ostatnio zmieniony 28 gru 2011, 22:04 przez asiab, łącznie zmieniany 1 raz.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2011, 21:37

Justyna, gdzie robilas zakupy? Ja sie zalogowalam na alltforforaldrar.se i dostalam sporo rabatow i 20% rabatu na ich webshop i tam ostatnie zakupy zrobilam :)

Rybka, jaki wieloryb? Super wygladasz!

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

28 gru 2011, 21:40

iw_rybka, jaki wieloryb! :ico_puknij: :ico_puknij: slicznie wyglądasz. kwitnąco bym powiedziała :ico_brawa_01:

Martalka jest obecnie w Polsce u rodziny na święta i raczej nie ma internetu, więc nie będzie się jeszcze trochę odzywała. ale dolecieli szczęśliwie do PL.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

28 gru 2011, 21:50

mamazuzi,tibby - dzieki za mile slowa :ico_oczko:

asiab - sliczna Ula i gratuluje 100% coreczki,wiem co czujesz,pamietam to uczucie jak sie dowiedzialam na 100%,ze Zuzia to Zuzia :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”