Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 sty 2012, 22:04

ja nikogo nie bede namawiała na jakies wynalazki typu pneumo czy rota
bo to jednak niesamowity wydatek

ale jednego jestem pewna nigdy przenigdy nie zaszczepie dziecka bezpłatnymi szczepionkami z NFZ
to najgorsze nonono jakie jest mozliwe
niestety

ale dobra nieważne juz

a u mnie moj M źle sie czuje :ico_placzek:

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 sty 2012, 22:05

evvelka spokojnie ..dzidzia jeszcze malutka i mozesz nie wszytkie jego ruchy czuć...
ancurek...jacie ...ależ ty masz kobieto przeboje...to zaciskam kciuki za 32 tydzień...i oby coś zaradzili ci lekarze...

asiab ja też zauwazyłam ze coraz mniej mi cierpliwości do Dawidka...nocami bo sie czesto budzi...a w dzien jak ja chce odpocząc to mały chce abym sie z nim bawiła...i troszkę drazni mnie tym...:(

ryba ja nawet nie wiem co sie dzieje w przedskolu...moze też mial jakiś bal...no cóz

ja też nie mam wątpliwości co do płci...bo na prenatalnych w 22-tyg było widac bardzo wyraźnie....a potem jeszcze potwierzdził to inny lekarz...wiec drugi syn na bank;)

binius
to fajnie ci sie ułożyło z ta szkolą rodzenia...chociaż ja nie chodziłam ale nie mam nic przeciwko nim...;)

serniczka, zdrówka dla córci... :ico_sorki:

a moj mały już własnie przeszedł zapalenie ucha...ale obyło sie bez komplikacji...poprostu w dobrym momencie poszliśmy do lekarza...bo już po pierwszej dawce antybiotyku nie skarżył sie na bol uszka :ico_brawa_01: ..a dziś wszystko ladnie cacy :ico_sorki: :ico_brawa_01: a nawet wychodziliśmy na spacery... :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 04-01-2012, 21:06 ]
Myszka_, witaj i wracaj szybko do nas :-D

[ Dodano: 04-01-2012, 21:15 ]
jaki lek kobieta w ciąży moze brac na bol głowy??? dziś myślałam ze mi ją rozsadzi...teraz też nie lepiej... :ico_placzek:

Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

04 sty 2012, 22:23

ale jednego jestem pewna nigdy przenigdy nie zaszczepie dziecka bezpłatnymi szczepionkami z NFZ
to najgorsze nonono jakie jest mozliwe
ale co z nimi tak konkretnie jest nie tak?

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

04 sty 2012, 22:25

biniu - super,ze wam sie udalo dostac do szkoly rodzenia,my chodzilismy jak bylam w ciazy z Andrzejkiem i milo to wspominam,dzieki temu moj maz kapie dzieciaczki od pierwszych dni w domku az do teraz :-D

Butelki polecam Aventu,mialam je dla Andrzejka,dla Zuzi kupilam inne m.in lovi a i tak wrocilam do aventowych,teraz kusi mnie kupic jedna tommee tippee :ico_wstydzioch:

A smoczek,to najlepiej taki co przypomina sutek,taki plaski

Obrazek

tzn ja taki mialam i Andrzejek zaciagnal takiego,tej kulki nie lubil :ico_oczko:

serniczka, zdrowka dla was :ico_sorki:
nigdy przenigdy nie zaszczepie dziecka bezpłatnymi szczepionkami z NFZ
- no ja tez nie ale tu przemawia u mnie to,ze ta sa 3 kłucia,a za platna tylko jedno,jakos nie umiem dac dziecka ukluc,utulic a za chwile dac znowu ukluc,utulic i znowu ukluc :ico_olaboga:
jaki lek kobieta w ciąży moze brac na bol głowy??
- apap napewno,ja bralam paracetamol i wychlalam dzis 2 kawy,bo tez mi rozadzalo :ico_olaboga:

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 sty 2012, 22:36

ale co z nimi tak konkretnie jest nie tak?
nie no wszystko jest ok...tylko o to chodzi ze czasem trzeba jednego dnia kłuc dziecko kilka razy...wtedy mamy wybor...albo zapłacic i wybrać lepszą opcje dla dziecka ...czyli chodzi o te szczepionki skojarzone..., które też szczerze polecam :-D . Ale to wszystko Ci powiedzą w przychodni...ale zawsze bierz kase :ico_oczko: aby nie być zaskoczoną :-)
apap napewno,ja bralam paracetamo
dzięki kobieto :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Asieńka86
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

04 sty 2012, 22:46

ja bralam paracetamol i wychlalam dzis 2 kawy,bo tez mi rozadzalo :ico_olaboga:
mnie też dziś bolała, ale boli mnie zawsze wtedy gdy jest niskie ciśnienie... tylko że na jutro zapowiadają poniżej 990hPa :ico_sorki:
teraz kusi mnie kupic jedna tommee tippee :ico_wstydzioch:
moi wszyscy znajomi kupowali aventu, a ja uparłam się na TT z czujnikiem temperatury :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 sty 2012, 22:47

biniu_s, generalnie po prostu te skojarzone są lepiej oczyszczone
róznią sie najbardziej krztuścem który w szczepionce refundowanej jest żywy a w tych skojarzonych nie
tak więc wywołuje o wiele więcej odczynów poszczepiennych
i bardziej obciąża układ immunologiczny

link usunięty przez obsługę forum
najlepiej samemu przeczytać i sie zastanowic
co lekarz to inna opinia
a i jeszcze jedno
nie liczcie na to że wasz pediatra będzie wiedział wszystko za i przeciw szczepieniom
oni nie mają jak i kiedy się doszkalać a medycyna w miejscu nie stoi tylko zapie... jak szalona

ja mam doświadczenie z aventem i z TT
z jagoda mialam avent i bylam baaaaardzo zadowolona
a z majką mam TT bo uważam że bardziej przypominają sutek matki i byc moze dzięki nim udało mi się karmić mieszanie przez jakis czas i mała nie narzekała
nadal pije z TT
i mały tez bedzie ponieważ mam troszke nowych smoczków i mi ich żal
kusi żeby spróbować czegoś nowego ale sie powstrzymuje

laktator mialam ręczny z aventu ale mnie byl długo potrzebny
sterylizator nie mialam jakiegoś wymyslnego
znalazlam kiedys na najniższej półce w tesco podróżny sterylizator do mikrofali
wielkości pudełka do butów
GENIALNE urządzenie
jako że ja z moim wrodzonym lenistwem wcale bym nie wyparzała noworodkowi butelek więc dla mnie to duże ułątwienie

aha a smoczek tylko z aventu
z majka próbowałam innych ale żadnego innego nie chciala
Ostatnio zmieniony 05 sty 2012, 21:52 przez jagodka24, łącznie zmieniany 1 raz.

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 sty 2012, 22:53

nie liczcie na to że wasz pediatra będzie wiedział wszystko za i przeciw szczepieniom
nigdy nie pytałam o opinie co do szczepień lekarza...polegam wyłącznie swojej intuicji :-D

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 sty 2012, 23:02

dzwoneczek82, no ale niektórzy ufają że lekarz wie wszystko

Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

04 sty 2012, 23:06

jagodka24, dzięki za linka i wyjaśnienia co do szczepionek, poczytam sobie.

Ale powiem szczerze że mam taki mętlik w głowie, co dobre a co mniej dla dziecka że już powoli nie ogarniam, a co dopiero będzie jak już będzie na świecie :ico_placzek:

[ Dodano: 04-01-2012, 22:07 ]
Niech już będzie marzec!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”