Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

11 sty 2012, 19:06

ale czwórki jeszcze nie potrafię :ico_oczko:
- samo przyjdzie :ico_oczko:
. ALBO... lali bobasa :ico_haha_01:
- ja mam zamiar kupic takowa ale dla Zuzi w "prezencie" od Szymka i mam ndzieje wlasnie,ze bedzie mnie nasladowac w opiece nad dzidzia :ico_oczko: Andrzejek dostanie autko,od Zuzi tez "dostal" i byl spokoj,bo poszedl sie bawic :ico_oczko:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2012, 19:56

Sajurka, smoczek i butelkę najlepiej tej samej firmy kupić. Ja mam Avent.
Podgrzewacz też mam ale z funkcją sterylizatora, chociaż jeśli będę karmić to przez kilka miesięcy będzie zbędny. Dopiero jak przejdziemy na mleko modyfikowane i słoiczki to się przyda. No chyba, że będzie trzeba przejść na butelkę... oby nie...

agasio
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

11 sty 2012, 20:03

Sajurka- ale poszalałaś.
Mad ma racje, najlepiej wybrac firme i sie jej trzymac, ja kiedys miam avent, teraz kupiła butelke TT, i zamierzam trzymac sie tej firmy. Podgrzewacz mam, ale nigdy nie używałam, bo do roku cycus a potem to moje dzieci w nocy nie jadly tylko wieczorem i rano, to ze swiezej wody robiłam im kaszke. Mysle ze na razie sie wstrzymaj z tym sprzetem, ale pomysl o laktatorze, bo moga być problemy z piersiami, u mnie np. był niezbedny.
co do pieluch to od czasów moich dzieci to sie trochę pozmieniało, ja kupiłam na poczatek pampersy 1 i happy 1 ptem to zobaczymy, które bedziemy używac, ale byłam osttanio u koleżanki i dada bardzo mi sie podobały, 10 lat moje dzieci miały na nie uczulenie, wieć jak to bedzie to okaże sie po porodzie:) Miłego kompletowania wyprawki życze;)

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2012, 20:15

ja tez bym podgrzewacz sobie darowała, Sajurko :)
Nawet jak stwierdzisz za kilka miesięcy, że by się przydał, to te kilka dni podgrzejesz co tam chcesz na kuchni w garnuszku z wodą.
Ale szczerze mówiąc... w sumie co tu podrzewać?? słoiczki?
Wodę przecież świeżą najlepiej na mleko nalać, ostudzić, a jak się spieszy- to tak jak iw_rybka pisze.
Ale może do 6 mca będzie karmienie tylko piersią, to naprawde nie ma po co.
Będzie potrzeba- kupi się.

Sterylizator- zbędny gadżet. Można wrzątkiem, no i można wszystko sterylizować oczywiście :) tylko pytanie, czy to ma sens?
Smoczek i gryzak można naprawdę we wrzątku. jak ma się dziecko wyłącznie butelkowe- to faktycznie butelki siup w maszynę i się czyszczą. Bedzie potrzeba- kupi się po porodzie.

Jak dla mnie smoczek "zatykacz dzioba" nie musi być ten sam co smoczek butelkowy. I tak mają inny kształt, a to kształt się liczy. Damianowi testowałam x firm smoków a i tak został bezsmoczkowym gościem.
Milena miała avent najpierw ale nie chciała, ale najbardziej lubiła bodajże canpol, ale taki z żółtym zakończeniem, spłaszczony. Albo NUK.
Potem jak była już duża to TT "spłaszczony".
Ona w ogóle była wredna smoczkowo- przegląd zrobiłam spory- bo jak miękka część jej pasowała, tak tarczka była za mała i wpychała ją sobie całą do buzi (koszmar) i musiałam znaleźć taki z dużą tarczką. Moja kol. miała podobny problem, więc chyba producenci nie biorą tego pod uwagę :ico_noniewiem:

iw_rybka, U nas Damian dostał bobasa i go kąpał, przewijał i karmił cyckiem :ico_haha_01:
A bart dostał mega maskotkę żabę i na niej zmarnował x dobrych pampersów :ico_haha_01: A obaj na sobie też pampki testowali :ico_olaboga: Ciekawe jak teraz będzie!
Pewnie nie będzie takiego szału, bo Milena jeszcze pampersowa jest, ale oby się nauczyła do maja na nocnik :ico_sorki:

[ Dodano: 11-01-2012, 19:19 ]
boszz... od tylu lat z pieluch w pieluchy... :ico_noniewiem: Ale dzisiaj śmiałysmy się z koleżanką, że się "zaszczepimy" przeciwdzieckowo po porodzie :ico_haha_01: czipa anty sobie wszczepimy :ico_haha_01: Ciekawe czy trzeba czekać na wszczepienie do pierwszej @ :ico_oczko: bo ja dostawałam zawsze po ok 9 mcach od porodu, tak więc męża przez ten czas musiałabym pogonić :ico_noniewiem: Oj, nie ma żartów- piąte??? :ico_nienie:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

11 sty 2012, 20:59

i karmił cyckiem :ico_haha_01:
- Andrzejek swojego misia zawijal w pieluszke jak w rozek,karmil piersia i potem bral na rece,zeby mu sie odbilo :ico_oczko:
czipa anty sobie wszczepimy
- co to?
zawsze po ok 9 mcach od porodu,
- ja tez :ico_sorki:
Oj, nie ma żartów- piąte??? :ico_nienie:
- heh,ja mojemu mowie,ze tabletki bede brala,bo mamy nasza 3 i 4 nie chce,a ten do mnie - no ale jak bedzie,to bedzie,przeciez tez pokochamy,bo nasze :-D swir :ico_puknij:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2012, 21:36

Oj, nie ma żartów- piąte??? :ico_nienie:
- heh,ja mojemu mowie,ze tabletki bede brala,bo mamy nasza 3 i 4 nie chce,a ten do mnie - no ale jak bedzie,to bedzie,przeciez tez pokochamy,bo nasze :-D swir :ico_puknij:
no widzisz, dokładnie jak u mnie teraz :)
Ja przyjechałam do UK i miałam sobie wszczepić implant antykoncepcyjny, bo tutaj darmo jest.
Nie zdążyłam :ico_haha_01:
Teraz mam taki zamiar, choć obawiam się trochę przebojów, bo to hormon jednak. Nawet dzisiaj wzięłam ulotkę na ten temat choć jeszcze czasu sporo mam.
A tabletki- na bank bym zapominała. Jak witaminy teraz- biorę jak mi się przypomni.
I od Świąt z pudełka, z "listka" ubyło mi tylko 4. Taką mam pamięć.
także albo "czip" :ico_haha_01: albo spirala.

Matko z córką!!! Kończę, bo chłopaki chałupę rozniosą!!!!!!!!!!!!!

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 sty 2012, 21:50

ancurek w szpitalu bedziesz bezpieczna :-) choc wie ze nie jest to super doświadczenie... :ico_pocieszyciel:

a ja ponowie pytanie agasio...bo ja tez jestem ciekawa kiedy zus wypłaca pieniądze i czy to są przelewy na konto??? czy poczta przynoszą...ja jeszcze w tym miesiącu dostanę do rączki od szefowej..ale od nastepnego zus.

asienka i sajurka
super ze zakupy sie udały... :ico_brawa_01: a co do podgrzewacza czy sterylizatora to też bym sobie darowała :-D

a my z mężem nie planujemy wiecej dzieci...nasza misja skonczy sie na dwójce :ico_oczko:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2012, 21:53

jabutle bedemiec TT ale smoki aventowskie bo jakos tak lubie
chyba ze mały nie polubi

ja nienawidze wyparzać ze wrzątku więc dlatego mam sterylizator
ale do mikrofali i dodatkowo podróżny
wygląda jak gruba encyklopedia
trzeba do srodka nalać wody i na 5min do micro
dodatkowo to jak bedziecie wyparzać we wrzątku (gotować) to niestety ale butelki TT szybko zajdą
robią się matowe i brzydkie

podgrzewacza używałam ale na wyjazdach
w domu wlewam do butli żywca i wrzucam do microfali

a jakie mleczko chcecie kupić na początek? oczywiście te które kupują
ja napewno bo wiem że moje dzieci są duże i do tego ogromne żarłoki i musze miec coś na podorędziu
nie lubie potem wysyłać faceta do sklepu bo nigdy nie kupi tego co chce

ja chce kupić Enfamil HA na początek
u majki mi się sprawdził

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 sty 2012, 21:54

a my z mężem nie planujemy wiecej dzieci...
planowac nie musicie haha .. :ico_oczko: :-D :-D czasami zdarzaja sie wypadki :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Asieńka86
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

11 sty 2012, 21:57

moja dalsza znajoma troszkę pospieszyła się i ma w tej chwili 6.. a żeby było śmieszniej (tragiczniej) każde po roku :ico_sorki: i radzi sobie sama:ico_oczko:
Sajurka daruj sobie podgrzewacz :-) zbędny wydatek, podobnie jak sterylizator.. a co do pampersów, my kupiliśmy 1 opakowanie huggiesów tych najmniejszych, ale chcę dokupić jeszcze te żółte pampersy i te kremowe w najmniejszych rozmiarach.. wolę sprawdzić, które są najlepsze/ nie uczulają/ nie przeciekają. a w razie czego dużo nie stracę... ja idę pod prysznic i spać.. padam z nóg :ico_ciezarowka:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”