dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 sty 2012, 21:58

a jakie mleczko chcecie kupić na początek? oczywiście te które kupują
ludzie ja już zupełnie zapomniałam jak to jest...a przecież przez pierwszy miesiąc był i cyc i też musiała być butla...my chyba na bebiko bylismy...choc szczerze nie pamiętam... :ico_noniewiem:
...nawet w szpitalu miał ksywę "misiek" :ico_haha_01: i tam też chodziłam po sztuczne bo miał duzy spadek masy ciała i grożono nam ze nas nie wypuszczą ze szpitala...

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2012, 22:00

dzwoneczek82, iesz my też się zarzekaliśmy ze dwójka to koniec :-D

ja tez jestem ciekawa tego zusu bo teraz juz zus bedzie mi płacił

[ Dodano: 11-01-2012, 21:02 ]
dzwoneczek82, ja po przeprawach ze starszą córą wolę mieć w chacie

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 sty 2012, 22:03

planowac nie musicie haha .. :ico_oczko: :-D :-D czasami zdarzaja sie wypadki :ico_haha_01: :ico_haha_01:

[ Dodano: 11-01-2012, 21:05 ]
dzwoneczek82, iesz my też się zarzekaliśmy ze dwójka to koniec
:ico_haha_01: :-D
dzwoneczek82, ja po przeprawach ze starszą córą wolę mieć w chacie
napewno też kupię...na wszelki wypadek
. ja idę pod prysznic i spać.. padam z nóg :ico_ciezarowka:

miłych snow...

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2012, 22:05

dzwoneczek82, czasem przeciekają

ja wiem jedno
nie kupie już w życiu huggisów, sleep and play
bede jechac najpierw na PRemium Care a potem na zielonych żeby ostatnecznie przejsc na dade
to jest mój plan
polecam też chusteczki z biedry

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 sty 2012, 22:09

dzwoneczek82, czasem przeciekają
moze i tak...ja mam tylko doświadczenie z pieluchami pampers oraz happy...choć te drugie zaczeliśmy stosowac dopiero po roczku...

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2012, 22:54

nam np huggisy notorycznie przeciekały

Awatar użytkownika
Myszka_
Trzy tysiące lat minęło...

11 sty 2012, 23:34

Witam się i ja...
czuje się tak se, w miarę spałam w nocy bo nos mi trochu powietrza przepuszczał to już jest jakiś postęp
rano nie mówiłam, byłam u lekarza - siedzenie w poczekalni to masakra, choc nie byłam długo to po prostu masakra, z jednej strony wali alkoholem bo koleś po przepiciu z drugiej gościu wali statystykami i przykładami, że PL rządzą złodzieje, że przecież nikt nie chciał rzadu Tuska a on zaś jest te złodzieje i sk...
klął chłop na całą przychodnie... katastrofa :ico_olaboga:

chciałabym se popisać ale sił mi brak :-(

Dobrej nocki życze i moze jutro znajde sily ... oby

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sty 2012, 00:09

ja mleka nie kupuję. Na wszelki wypadek, to sobie więcej wody wypiję i dziecku się naprodukejszyn mleka ;)
Bo jak poda się 1 flaszkę, to o jedną "flaszkę" w cyckach mniej się zrobi na kolejny dzień, a potem trzeba uskuteczniać walkę o pokarm jak komuć szczególnie zalezy.

ja wolę więc dostawić do następnego i następnego cycka (przecież produkuje się na bieżąco i z każdą minutą), i mieć kolejnego dnia, czy tam za dwa dni tyle ile dziecko potrzebuje. :ico_brawa_01:
A i dlatego chcę też laktator- nadmiar odciągnę, zamrożę "na wszleki wypadek" a potem znowu ściągnę by pogonić produkcję. itd

uciekam bo padam na pysk

Awatar użytkownika
Sajurka
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

12 sty 2012, 06:59

Witam
Bardzo wszystkim dziekuje za rady - bo pewnie bym zakupiłam sporo zbednych rzeczy
Tyle dobrego słyszałam o tej butelce Lovi - tylko ze od lekarzy. :) Mamy chwala ta co wy.

ja myslałam ze karmi sie tylko piersia ( znaczy jesli kobieta chce) . Nie wiedziałam ze butla tez idzie w ruch..wiec laktator potrzebny.

Moze jeszcze cos wam przyjdzie do głowy co jest zbedna rzecza do kupienia ? i czego za duzo nie kupowac?

A ja czekam na kuriera z protokołem w sprawie szyby do piekarnika. Wczoraj przywiozł kurier tyle ze rozbita :ico_noniewiem:

takie ciuszki kupiłam :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

rozowa sukienusia...nie mogłam sie oprzec, rozmiar 68.
A reszta ciuszkow to 62. Moze powinnam kupic 56 ??? czy nie oplaca sie ?
i jak z kaftanikami ? warto ??

a tu sukieneczka czerwona , do tego body, i rajtki - całosc jakies 28 zl
rajstopkow kupowac nie planowałam na tym etapie ale jedna para moze byc

Awatar użytkownika
surtsey
4000 - letni staruszek

12 sty 2012, 09:20

Sajurka, ja karmiłam tylko piersią, ale była strasznie uwiazana. Na wszelki wypadek mialam kupoioną butlę Aventu i mleko dla alergików, bo takim dokarmiali w szpitalu. Nie użyłam, cała puszka wylądowała w koszu :-D bo jakoś tak sie przemogłam i bar mleczny zaczął działać znakomicie :ico_haha_02: Butli nie używałam wcale, bo mały szybko zalapał kubek niekapek, a laktator mi się przydał, co ściągnęłam, to zamrazałam w takim specjalnym woreczku i maly potem dostawał na tym moim mleku kaszkę (do picia przez niekapek)

Ubranka przesłodkie kupiłaś :ico_haha_02: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 12-01-2012, 08:21 ]
A mój młody miał 57 cm jak sie urodzil, wiec tylko przez chwilkę uzywałam ubranek 56 cm, to zależy od wielkości dzieciątka

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”