Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 sty 2012, 22:23

Bartoszek troche bał sie bo kazali mi położyć go na takiej kozetce jak to w szpitalach czy gabinetach ale nie bylo nawet prześcieradła tylko taki zimna cerata wiec sie bał zreszta inne takie dziwne miejsce
był zaniepokojony
nastepnym razem wezme mu kocyk
Lekarka i siostra bardzo spokojnie do niego podeszła dali mu naklejki z misiem ale ten i tak sie bał
ale sie nie szarpał tylko wołał isc .......iść
mi samej serce waliło bo nie wiedziałam czego sie spodziewać :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
ale całe szczęście ze za nami i ze doktorka ma dobre podejscie i mam Wielka nadzieje ze uda nam sie tak jak pisałam wycwiczyc siusiaczka
choc on za baedzo nie chce mi lub mężowi dawać by tam gmerać
..................
Szkoda ze inwestycja nie wyszła
Martalka, nie widać twoich fotek
no właśnie miałam pisac ze cos nie tak
z tymi fotkami :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
karo-22
Zrobiłem Magistra z forum!

18 sty 2012, 23:05

gozdzik, no widzisz, mówiłam byś się na zapas nie martwiła, miałam przeczucie, że obędzie się bez strasznych zabiegów :-) A jak Bartoszka kąpiesz, to też nie daje sobie nic zrobić przy siusiaczku? U nas bezproblemowo ściągam skórkę przy każdej kąpieli plus przy przewijaniu jak go przecieram chusteczką nawilżaną. Robię tak od urodzenia i wydaje mi się, że przy którymś kolejnym skórka zejdzie do końca, oby tak było :ico_oczko:

Martalka, ciuszki fajowe, chociaż muszę przyznać, że teraz to wszystkiego pod dostatkiem i cudnych ciuszków jest od groma...tylko kasę mieć :ico_oczko: JA osobiście uwielbiam H&M, ale mam też kilku fajnych sprzedawców na allegro.
No i właśnie, nie widać Twoich fotek ciążowych.
Oj tak dziewczyny, czas ucieka nie wiadomo kiedy :ico_olaboga: Dopiero przeżywałyście wyniki testów, a tu już za połową ciąży :-) Niebawem będzie 30 tc a potem to już leci jak nie wiem :ico_oczko:

Nicola, nie powiem Ci teraz czy została miejscowość wpisana, bo dałam kartkę z Waszymi danymi Mężowi i miał to załatwić, a po roku nie wyciągnę tego od Niego :ico_oczko: No cóż, przykro mi, że w zeszłym roku nie wyszło, ale mamy szansę to naprawić w tym roku i obiecuję Ci, że osobiście dopilnuję, by wszystko było wypełnione prawidłowo :-)

Juluś, za tydzień się widzimy :-D

Zapomniałam Wam napisać... Jak byliśmy na gali, to cała impreza odbywała się na sali w hotelu ze stolikami okrągłymi po 8 osób. My siedzieliśmy z rodzicami, teściami i rodzicami kumpla z pracy mojego Męża, bo okazało się, że się znają z moimi rodzicami. W trakcie imprezy na którejś przerwie ojciec tego kumpla polewał wina i pyta mnie, więc mówię, że odrobinę poproszę. Na to mój tato mówi, żebym piła, to Mały lepiej będzie spał z uśmiechem. A ta baba jak nie wyskoczyła: to pani jeszcze karmi? 1,5 roku??!! JA mówię z uśmiechem i dumą, że owszem. A ta oburzona po prostu, że po co, że to zdecydowanie za długo, bo karmienie ma sens do roku, a potem już nic nie daje, żadnych przeciwciał. No więc ja znów ze spokojem ze względu na szacunek do starszej osoby i znajomość z rodzicami mówię, że nie będę się kłóciła, ale mam inne zdanie na ten temat. No i się ucięło, ale pewien niesmak pozostał.
Po jakimś czasie jak Ci Państwo pojechali do domu, bo kolega zaprosił ich na samą galę, bez noclegu, to moja Mama mówi mi ze śmiechem, że to jest pani pediatra :ico_szoking: czujecie?? :ico_haha_01:
No po prostu jestem niemile zaskoczona, bo pierwszy raz zdarzyło mi się by tak zareagował na moje długie karmienie lekarz... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sty 2012, 01:29

hej
kazała lekko naciągać ta skórkę ale nic na siłe i samrowac odrobina linomagu
kurcze może ja też powinnam Jasiowi ciwiczyć siusiaka bo wcześniej to tylko jak był malutki :ico_noniewiem: , fajnie że wizyta przeszła gładko bo właśnie tak się zastanawiałam co z tego wyniknie
wisnia3006, Martalka, jak ten czas leci tylko się obejrzymy i dzieciaczki będą :-) Powiem wam że ja też zaczynam myśleć o drugim :ico_wstydzioch:
no to nie ma co wstawiać wstydliwych buziek :) tylko do roboty :D ;)
A swoja drogą, za każdym razem mam wrażenie, że JUŻ masz co najmniej dwójkę. :D Takie odnoszę wrażenie ;)

wiem, że nie widać fotek dziewczyny, ale ja nie umiem ostatnio wstawiać bo mąż mi wywalił firefoxa, a na explorerze coś nie wychodzi...

karo-22, no niestety wiele lekarzy tak uważa :ico_noniewiem: Ja nie karmiłam nigdy tak długo jak Ty, ale już po pół roczku karmienia miałam okazję osobiście od lekarza/pielęgniarki podobne cuda usłyszeć, plus oczywiście wykład nt. wspaniałych wlasciwości NAN, Bebilonu, itd :ico_spanko:
No i że za chude dzieci mam, bo nie mają wałka na wałku ;)

Karo, ja też lubię H&M (ale tylko dziecięce i ciążowe, reszta- różnie- ale rzadko coś trafię na siebie), i wybieram się tam po body na napki i wybrać się nie mogę. Bo w sklepach tutaj mnóstwo bodziaków, jakie chcesz, ale wszystkie zakładkowe na ramionach. Nie lubię ich. :P
niemniej jednak H&M już ma takie typowe ubranka, albo z papajem, tygryskiem, hello kitty (jak wszędzie wszystko). na znalezionej stronce niektóre urzekają takim klimacikiem :D

Karo, faktycznie, dopiero co wynik testu przekazywałam mężowi (miną i gestem bo mi nie chcialo przez gardło przejść :ico_haha_01: ). miesiąc temu rodzice się dowiedzieli...
leci szybko czas, i byle nie za szybko, bo z moim tempem nie zdażę z wyprawką. ;)

a tak w ogóle... siedzę w domu już 3 dzień i normalnie rozleniwiłam się strasznie...
Do tego Damian jakby gorzej (kaszel, chyba oskrzela, tradycyjnie). Więc jutro przychodnia nas czeka...

Awatar użytkownika
karo-22

19 sty 2012, 09:51

Martalka, ja ciuszki dziecięce HMu jedynie toleruję :ico_haha_01: W damskim dziale...hmm no nie potrafię nic dla siebie znaleźć :ico_haha_01: Stwierdziłam, że ja chyba nie czuję stylu London look :ico_haha_01: :ico_oczko: Dla mnie większość to szmatki, które tylko by mi się walały po szafie :ico_oczko: Robiłam już podejście kilka razy, z myślą o sobie i więcej już chyba nie zatrzymam się na dziale damskim :ico_oczko: tylko prosto do dzieciaczkowego.

Martalka, ja też nie lubię bodziaków zakładkowych, rozłazi się to to i Niko ma notorycznie ramiona gołe i dekold do pępka i na pół plecków :ico_oczko: Oczywiście przesadziłam, ale strasznie się rozciągają, a jak są nieco za duże to już w ogóle.

Grzejnik w dużym pokoju nam przecieka :ico_noniewiem: Muszę dziś wezwać sąsiada, coby zerknął na to, bo Mężuś ma dziś egzamin w pracy i nie wiadomo o której wróci.

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sty 2012, 10:38

witam!!!

u nas w nocy sniegu napadalo a teraz pada deszcz ale bedzie chlapa.
co do ciuchow to ja tez kupuje zuzi w h&m albo teraz w zarze. kurcze chcialabym juz wiedziec co mam w brzuszku aby uporzadkowac sobie ciuchy albo pokupowac nowe.

ja dzis biore sie za nauke zaraz podrukuje notatki ale mi sie nie chce

julchik22

19 sty 2012, 13:23

a mi wcięło całą wiadomość :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: już tyle razy obiecywałam sobie że zawsze będę kopiować....

NICOLA_1985

19 sty 2012, 13:29

hej
ale dziwne.. wysłałam posta widziałam , ze był widoczny a później wystąpił jakiś problem z forum nie mozna było wejść i dup.. posta nie ma.... :ico_noniewiem:

[ Dodano: 19-01-2012, 12:30 ]
no nic to musze napisac jeszcze raz... :ico_noniewiem:

[ Dodano: 19-01-2012, 12:38 ]
dziękuję w imieniu męża za życzenia :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :-)

karo dziękuję po raz kolejny :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :-) Bóg Ci to wynagrodzi :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
a co do karmienia piersią to zdziwiłam się jak przeczytałam Twój post na ten temat.... nasza pediatra nigdy mi nie zarzuciła , że robię coś nie tak gdy poztanowiłam karmić nadal piersią gdy młody skończył już rok.... wręcz przeciwnie, stwietrdziła , ze to jest indywidualny wybór matki kiedy zdecyduje się skończyć karmić, że na pewno dziecku nie zaszkodzi mleko mamy wręcz przeciwnie to zawsze najlepszy wybór i do tego emocjonalnie dobre rozwiązanie.. :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: takze karm do puki czujecie z Nikosiem taką potrzebę :-D :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

kaczorek szkoda, że inwestycja nie wypaliła... :ico_noniewiem:
a co do kolejnego malucha to bierzcie się do roboty :-D Janek na pewno będzie bardzo wdzięczny za kompana do zabawy! :-D :ico_brawa_01: a jak tam rączka???? długo będziesz miała gips?

Martalka ja Twoich fotek też nie widzę :ico_noniewiem:

gozdzik dobrze, że wizyta przebiegła dobrze, że Bartuś był dzielny :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: grunt to trafić na dobrego lekarza :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 19-01-2012, 12:40 ]
co do ciąży w lato to ja miałam termin na poczatek października z Karoliną także wiem coś na ten temat.. w 2007 roku była bardzo ciepłe lato ale jakoś dałam rade... częste wizyty nad wodą trochę łagodziły odczuwalne gorąco... do tego dużo picia i owoców... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: idzie przeżyć... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 19-01-2012, 12:44 ]
ja też lubię h&m :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :-)
a co do bodziaków to mi nie przeszkadzaja zakładki na namionkach :ico_oczko:

[ Dodano: 19-01-2012, 12:45 ]
ja mam chyba wszystkie body zakładkowe na ramionkach

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sty 2012, 14:06

Karo, takie body musi miec idealny rozmiar ;) Bo jak ciut przymałe, że też się "rozkracza" :ico_haha_01:

ja z HM miałam dwa razy jeansy- to musze przyznać, że super się w nich czułam. I bluzkę koszulową. Także klasyka- OK, ten "london look" jak go nazywasz, nie bardzo.
Chociaż muszę powiedzieć że "london mamy" ubierają się zaprzeproszeniem jak wieśniary :ico_haha_01: Za krótkie dresy i legginsy, ale nie takie kryte, tylko jakby rajstopy bez stóp , grube nonono, i stringi widoczne pod tymi rajtkami, koszulka do wysokości talii- koszmarki.
No i klasyk- o tej porze roku ok 5 % na moje oko nosi- JAPONKI :ico_haha_01: brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... w niedzielę było tak zimno, że mi ręce w rękawiczkach zgrabiały, a stopy w Campusach odczuły zimno, a dwie osoby (faceta i kobitkę) widziałam w japonkach :ico_oczko:

NICOLA_1985

19 sty 2012, 14:24

w niedzielę było tak zimno, że mi ręce w rękawiczkach zgrabiały, a stopy w Campusach odczuły zimno, a dwie osoby (faceta i kobitkę) widziałam w japonkach :ico_oczko:
:ico_szoking: powaga???????? o bosz......... masakra.. :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_oczko: mają ludzie pomysły....

julchik22

19 sty 2012, 17:16

Nicola, ja miałam z postep podobnie jak Ty. Jeszcze tak się chyba nigdy nie zdarzyło żeby post sie ukazał i zniknął :ico_noniewiem: Ba...ja nawet Twojego przeczytałam :ico_haha_01: Wymieniłaś jeszcze miejscowość gdzie odpoczywaliście nad wodą i że leżałaś w cieniu na leżaczku :ico_oczko:

kaczorek, ja podobnie jak Martalka mam takie odczucie że Ty już masz dwójeczkę :ico_oczko: nie wiem dlaczego... przecież tak naprawdę nawet za dobrze Cię nie znam :ico_oczko:

Karus, My też nie możemy się doczekać Waszego przyjazdu. Jeśli mi samopoczucie na to pozwoli, to upiękę nasz ulubiony serniczek czekoladowo-miętowy :-)

Martalka, Ty i lenistwo? :ico_haha_01: Ceikawa jestem o której porze dnia przy trójce dzieciaków?... :ico_oczko:

Ja za to ostatnio leniuch totalny, a raczej śpioch - z przymusu wprawdzie, bo chetnie bym coś robiła, ale tak się czuję że padam. Śpię z Dawisiem do 8, kłade się z nim w dzień i po 20 jak on zasypia :ico_wstydzioch: Ale normalnie inaczej nie daję rady :ico_placzek: Czasem nawet leżakuje jak mnie mocno mdli w ciągu dnia,a moje kochane Dzieciątko bawi sie obok klockami. Oby te dolegliwości minęły wraz z zakończeniem pierwszego trzymestru :ico_sorki: , bo masakra jakaś z tym moim samopoczuciem :ico_olaboga:

Wróć do „Przedszkolaczki”