Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sty 2012, 11:15

dzień dobry,

ja mam dość tej cholernej pogody, wczoraj cały dzień padał deszcz i całą noc :ico_noniewiem: nawet z młoda an spacer nie mogę iść bo wózek to chyba wpadnie cały w błoto więc zostaje tylko pootwierać okna :ico_noniewiem:
noc do niczego, pobudki co 2 godziny i jedzenie teraz wypijała po 120 mleka :ico_szoking: :ico_olaboga: muszę kupić ten kleik i spróbować podać jej na noc bo mam dość tego wstawania.

hmm tak piszecie o pomocy mężów to A przy Julce robił dużo więcej, ja z kąpaniem czekałam aż On wróci z pracy i bardzo często Ją kąpała a teraz wczoraj wykąpał Izę :ico_noniewiem: mój A nie zrobi obiadów, nie pomyje naczyń, nie posprząta, ja to wszystko robię i jak na razie jest oki, rozumiem że pracuje po 10 godz. dziennie ale jestem ciekawa jak to będzie jak wrócę do pracy bo wtedy na pewno nie będzie tak jak jest teraz :ico_nienie:

a chyba dostaje @ ale coś długo się rozkręca bo od 3 dni mam malutkie plamienie :ico_noniewiem:

martasz kurteczka super strój jeszcze lepszy :ico_szoking: :ico_brawa_01:

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

23 sty 2012, 11:22

noc do niczego, pobudki co 2 godziny i jedzenie teraz wypijała po 120 mleka :ico_szoking: :ico_olaboga:
biedaczku :ico_pocieszyciel:
mój A nie zrobi obiadów, nie pomyje naczyń, nie posprząta, ja to wszystko robię i jak na razie jest oki, rozumiem że pracuje po 10 godz. dziennie ale jestem ciekawa jak to będzie jak wrócę do pracy bo wtedy na pewno nie będzie tak jak jest teraz :ico_nienie:
żeby tylko się nie przyzwyczaił, że Ty wszystko robisz :ico_olaboga:

A moje dziecko nadal śpi, a ja ogarnęłam jego szafę. Jeju on rośnie jak na drożdżach, multum za małych ubranek. Niektóre od znajomych więc muszę pooddawać a resztę schowam, może się jeszcze kiedyś przydadzą :-P

elibell
4000 - letni staruszek

23 sty 2012, 11:52

pobudki co 2 godziny i jedzenie teraz wypijała po 120 mleka muszę kupić ten kleik i spróbować podać jej na noc bo mam dość tego wstawania.
łączę sie z Tobą w bólu:) pobudki co godzine, cycki mnie bolą już masakrycznie, do tego eliza o 2 przyszła do mnie jakby nigdy nic, z piciem pod pachą, obeszła łóżko do okoła, położyła się na skraju, zakryła kąłdrą i tyle.
na razie jest oki, rozumiem że pracuje po 10 godz. dziennie ale jestem ciekawa jak to będzie jak wrócę do pracy
no widzisz to przynajmniej pracuje dość długo, a mój mąż do pracy jeździ na 12 czasem 15 a rzadkością bywa, ze na 9, do tego jak ma na 9 lub 12, to po jakimś czasie ma przerwę 2-4 h i później do 22-23 w pracy, wiec wiecej jest w domu więc czas dla dzieci ma jak nie jeden mężczyzna, bo jakby chociaż pracował właśnie te 10-12h, ze go nie ma całe dnie to bym zrozumiała i nie marudziła.
Dziś Elize odprowadził do szkoły, zobaczymy co dalej

a ja sniadanie wcinam i zaraz jakąś zupkę musze zrobić, bo dawno nie było, a pomysłów na pichcenie mi brak, wena sioe wyczerpuje jak noce tak dziadoskie.

a oczywiscie spać poszłam wczoraj po 1, bo angielski robiłam :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sty 2012, 11:58

hej kochane
izuś chyba Ty mówiłaś,że mroziłaś obiadki Majki?ile trzymałaś taki zamrożony obiadek?
a to zalezy ile ich miałam, jak gotowałam mały garnek to spatrczył mi na jakieś 8 słoiczków, tyle samo gotowałam innej zupki, w sumie to jak widziałam ze sie coś kończy to gotowałam co innego i dokąłdałam takz ęby mieć z czego wybrać i nie dawać dziecku tego samego dwa dni pod rzad
wiec wyjmowałam zazwyczaj te najstarsze na przemain z nowszymi,
ale nie trzymałam ich dłuzej niz 3 tygodnie bo tylko na tyle miałam miejsca w zamrażalniku

[ Dodano: 23-01-2012, 11:01 ]
noc do niczego, pobudki co 2 godziny i jedzenie teraz wypijała po 120 mleka :ico_szoking: :ico_olaboga: muszę kupić ten kleik i spróbować podać jej na noc bo mam dość tego wstawania.
współczuje :ico_olaboga: jeju ja wstaje co 3-4 godziny czasem rzadziej i już mym chciała wstawać w nocy raz :ico_sorki: no ale pocieszam sie ze niedługo może młody zacznie przesypiac noce jak Maja do 5-6 rano :ico_sorki:

[ Dodano: 23-01-2012, 11:04 ]
słyszałyscie o ACTA??????????
ja sie wczoraj z Natalią wgłębiłam w temat :ico_olaboga: masakra :ico_szoking: internet przestanie istnieć, zniknie you tube, wszytskie filmy, muzyka :ico_olaboga:

dla chętnych moge wysłać filmik na PW wyjaśniajacy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sty 2012, 12:12

dla chętnych moge wysłać filmik na PW wyjaśniajacy
poproszę :ico_szoking: :ico_sorki:

no widzisz to przynajmniej pracuje dość długo,
mój chodzi na 9 do pracy a wraca koło 19 :ico_sorki: a ja już wtedy mam Julkę wykąpaną, najedzoną oglądająca bajki zresztą Julka sama się kąpie i sama też zrobi sobie kolację jak ja nie mogę a w tym czasie kąpie Izę i spokojny wieczór tak od 20 :ico_sorki:

elibell
4000 - letni staruszek

23 sty 2012, 12:18

mój chodzi na 9 do pracy a wraca koło 19 a ja już wtedy mam Julkę wykąpaną, najedzoną oglądająca bajki zresztą Julka sama się kąpie i sama też zrobi sobie kolację jak ja nie mogę a w tym czasie kąpie Izę i spokojny wieczór tak od 20
ja mam mniejszą różnice wiku i wieczory sama z nimi jestem, i jak pora kąpania, to leję wode do wanny, eliza powoli się rozbiera, a ja w tym czasie młodego wykąpię, wrzucam elizkę do wanny i idę ubrać młodego i wraz z nim siedzimy w łazience jak eliza się myje, bawi, położę Doriana na takim miękkim przewijaku by elizie umyć głowe itp. Jakoś trzeba sobie radzic nie? aha a nim ide na górę to wode na mleko nastawiam i leję 210, ze jak zchodze już z wykąpanymi dziećmi to jest gotowa do nasypania mleczka i jeszcze kolację elizie robię, ona wybiera bajke na dobranoc, wcina kolację i ogląda a ja małego karmie, po czym ma drzemkę 20-30 min a później ogląda z Eliza bajki i tak między 21-22 kładę dzieci spać i reszta wiadoma jak wyglada, albo w miarę spokój albo walka z elizą by usnęła i z pokoju nie wychodziła i takim sposobem ćwiczenia i nauka zostaje mi na noc niestety

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sty 2012, 12:29

elibell, szacun z mojej strony :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sty 2012, 12:37

elibell, u nas tak samo sajgon wieczorem
jak Przemek był w domu to mi pomagał, a teraz sama jestem, Natalia wychodzi wieczorem do znajomych bo w dzień dzieci pilnuje, wiec sama musze kąpać
najpierw kapie młodego, potem go obieram opatulam i leży na kanapie obłozony poduchami albo w lezaczku i kapie Majke, robie młodemu mleko, i kolacje Majce :ico_olaboga: sajgon no... ale kobiety to silne bestie są :ico_sorki:

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sty 2012, 12:39

ale kobiety to silne bestie są
zgadzam się w 100 % :ico_sorki: :ico_sorki:

matko ale mnie głowa boli byłam w ubikacji :587: :ico_wstydzioch:

nina0226

23 sty 2012, 12:43

elibell to ty zaradna babka jesteś na prawdę, jestem pełna podziwu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
łyszałyscie o ACTA??????????
ja sie wczoraj z Natalią wgłębiłam w temat :ico_olaboga: masakra :ico_szoking: internet przestanie istnieć, zniknie you tube, wszytskie filmy, muzyka :ico_olaboga:

dla chętnych moge wysłać filmik na PW wyjaśniajacy :ico_oczko:
pierwsze słyszę ... szok :ico_szoking: . Ja też po proszę ten filmik

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”