a to różnie czasem śmieje się w głos a czasem płaczejak się wasze dzieciaki zachowują po przebudzeniu
Tadam, mamy piąty miesiąc zaliczony
adam, mamy piąty miesiąc zaliczony
To twój Maciek ranny ptaszek. Mój jak wstaje 9-10 czasem 11 to już ledwo się wyrabiamy z 3drzemkami i czasami są tylko 2 w ciągu dnia. I też kładziemy małego przed 20, po wieczorynce kąpiel, cycuś i kładziemy go do łóżeczka i zasypia, jeszcze czasem trzeba go troszkę pogłaskać po główce bo to mały pieszczoszek po mamusito Maciek ma aż 4 drzemki w ciągu dnia, z tym,że wstaje między 6 a 7, drzemki takie 30- 60 min, a wieczorkiem o 20 nocka.
no tak bo wy trzy tygodnie po nas :). czas leci nieubłaganie. Mi szczerze powiem smutno, że Alanek tak szybko rośnie. On jest taki kochany, że ja bym czas zatrzymała w miejscu choć na chwilęTadam, mamy piąty miesiąc zaliczony
to przełóż Maję do spacerówki, nic jej nie będzie, to już duża dziewczynka. Tylka smaruj jej buźkę kremem przed każdym spacerem. Ja Swojego Alanka wożę jeszcze w gondoli - jak śpi to kładę go na płasko, a jak nie chce spać, to mamy możliwość sadzania go w gondoli tak jak w spacerówce, więc go sadzam i wszystko wtedy sobie ogląda i obserwuje. Ale już mnie korci żeby spacerówkę wyjąć tylko mąż ciągle zapomina nam ją ściągnąć ze strychuCzy wasze dzieci na spacerze śpią? bo moja nie spi wcale tylko patrzy choc niewiele widzi i tak mi jej szkoda bo jakby była w spacerówce to choc na coś by popatrzyła sobie.
Wy to pecha macie.. ciagle jakies zakazenia, wymioty, problemy no ale widze, ze ze wszystkim sobie szybko dajecie rade, wiec oby bylo coraz lepiejznów tydzien w domu go mam
u nas tez, bylismy wlasnie wczoraj u pielegniarki i ogladala mu dziaselka, mowi ze trojeczki mozliwe ze juz tuz tuz takie ma dziaselka spuchniete i cale biale od srodkaA u Piotrusia też zauważyłam, że właśnie dolne trójeczki mu idą...
Tadam, mamy piąty miesiąc zaliczony
no slyszalam wlasnie, masakra to jest.. dlatego ja zawsze jak Malego w ogrodku zostawiam to robie cos w kuchni bo wtedy caly czas go przez okno widze, a pod drzwami boje sie go zostawiac, bardziej osloniety, ale ja go nie widze, a tyle swirow chodzi po tym swiecie.. a z ta Madzia to koszmar, ciekawe czy naprawde ja porwali czy matka chciala sie pozbyc dziecka, nigdy nic nie wiadomo, jak sladow zadnych nie ma.. nie wyobrazam sobie czegos takiego, boze chyba nie wiem co bym zrobila.. az nie da sie o tym myslecslyszalyscie o tym porwaniu 6 m-cznej dziewczynki w Sosnowcu?
Olis sie rozglada ile moze ale po jakichs 20-30min odplywa a juz sie nie moge doczekac az w spacerowce sobie bedzie siedzial i wlasnie ogladal wszystko, bo w gondolce to tylko w niebo i na drzewa to co zrobic, w koncu mu sie nudzi i zasypiaCzy wasze dzieci na spacerze śpią? bo moja nie spi wcale tylko patrzy choc niewiele widzi i tak mi jej szkoda bo jakby była w spacerówce to choc na coś by popatrzyła sobie.
mnie tez, ale podobno nie powinno sie dziecka dawac do spacerowki poki nie siedzi, a Olis dopiero sie uczy siadac powoli wiec wole nie dawac go jeszcze w spacerowkeAle już mnie korci żeby spacerówkę wyjąć
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość