julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!

10 lut 2012, 16:01

Martalka, zgadzam się z Tobą - przed wszystkim się nie da zabezpieczyć, ale uważam że sa sytuacje, w których warto zastanowić się nad ochroną i o ile szczepienie Dawisia na rotawirusy dla mnie nie miało sensu, to szczepienie przeciw chorobom zagrazającym życiu ma. Zresztą wiele zależy od tego, w jakim środowisku przebywa dziecko. W niektórych karajach są obowiązkowe takie szczepienia, a w innych - inne. Np takie pneumokoki - w polskim środowsiku występują inne, a gdzieindziej innej dlatego też nasza pediatra zwracała uwagę aby wybrać tą szczepionkę która uchroni przed lokalnymi świństwami, a reszty nie ma sensu dziecku wszczepiać. A z ospą ja najzwyczajniej się boję o Dawisia, siebie (nie pamiętam czy chorowałam w dzieciństwie, ale mama mówi że chyba nie) i dzidziusia w brzuszku i skoro podjeliśmy decyzje o przedszkolu, to rozsądne dla nas było jednak sie zabezpieczyć.

[ Dodano: 10-02-2012, 15:06 ]
Tibby, no tak, to już 11 tyg :-D

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

10 lut 2012, 16:08

jula, zgadzam się z tobą. zabezpieczajcie się. myślę, że ja bym chyba tak samo postąpiła jak wy.
jak to się mówi: lepiej dmuchać na zimne.

musze się wam pochwalić - zaliczyłam ostatni egzamin! :ico_brawa_01: mam sesję za sobą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
jutro zaczynam ostatni semestr studiów magisterskich! :ico_sorki: :ico_brawa_01:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lut 2012, 16:40

tibby, ale ci zazdroszcze z tym zaliczeniem semestru. ja mam jeszcze za tydz poprawke z tej metodologi juz mi sie sni po nocach
Tibby, no tak, to już 11 tyg
i zaraz 2 trymestr. ja juz jestem w 3 i powiem wam ze odliczam dni do konca.

julchik22

10 lut 2012, 17:05

Tibby, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lut 2012, 18:20

oo mamy 500 strone:)

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lut 2012, 20:09

a ospa to choroba zagrażająca życiu? Zupełnie poważnie pytam, bo chcę wiedzieć...
Mi się wydawała nieszkodliwa, dopóki się jej nie "przeziębi".

NICOLA_1985

10 lut 2012, 20:11

hej
Tibby :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za zdaną sesję
Wiśnia łooooooooo ale Zuzinka ma duże girki hehe :-D mój Krystian ma rozmiar 23
my już prawie pożegnaliśmy ospę.. Krystian ma katarek taki kozowaty zółtawy.. sory jak ktoś akurat szama kolacje i to czyta :ico_oczko: hehe
więc osepka nas już opuszcza...
nie było tak najgorzej.. :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: choć łatwo tez nie było..
ja nie mam sobie za złe , że dzieci zaraziłam.. najpierw zaraziłam a potem pomyślałam o tym żeby się zastanawiac nad tym co zrobiłam... ale lekarka nasza wiedziała, że zrobiłam to celowo i kazała się nie stresować za bardzo , że na pewno nic im nie będzie a jak bardzo się będę niepokoić to moge przychodzić na kontrolę nawet codziennie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lut 2012, 20:20

Nicola, nigdzie nie łaź, wygrzewajcie się po prostu :ico_oczko:

Idę kolację robić... a dopiero co z kuchni wyszłam. Buuu... ileż można..?

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

10 lut 2012, 20:37

Martalka, współczuję tej bieganiny. :ico_pocieszyciel:

ja też się cieszę, że sesja za mną. szczególnie, że to moja najlżejsza sesja w życiu. na oba egzaminy się NIC kompletnie nie uczyłam - jeden zdałam za dobre ściąganie, a na drugim prof. pozwolił mieć notatki więc wszyscy kożystali ze swoich opracowań. a z trzeciego byłam zwolniona za zaliczone na 5 ćwiczenia :ico_haha_01: więc totalny luzik. jutro znów zaczną się zajęcia. musze podrzucić osobiście pierwszy rozdział mojej pracy, bo mailowo nie chciał mi doktorek przyjąć. a do tego niby to mam jeden wykład ale trwa prawie 5h! :ico_olaboga:

julchik22

10 lut 2012, 21:06

Nicola, codzienne chodzenie na kontrolę nie jest najlepszym rozwiązaniem bo i tak osłabione dzieciaki mogą się przeziębić.

Martalka, nasza lekarka wczoraj mówiła że sama zna kilka przypadków śmierci dzieci na ospę lub w skutku powikłań. Podkreślała że kiedyś ta choroba była rzeczywiście nie groźna, ale teraz jest zmutantowana... Gdybym była pewna że ewentualne zarażenie się nią nie zagraża życiu (jak w przypadku rotawirusów przy prawidłowym postępowaniu), to pewnie bym nie szczepiła Dawisia, a tak...

[ Dodano: 10-02-2012, 20:09 ]
Ja kuchnie nie cierpię - tzn. czasem mnie najdzie na pichcenie i wówczas robię to z przyjemnością i powstają pyszności. Niestety na codzień to jednak jest przymus, a najgorzej jest wtedy gdy brakuje pomysłu co ugotować. A jeszcze gorzej jest jeśli jest się akurat w ciąży i na widok większości produktów (a zwłaszcza mięsa) chce się wymiotować...

Wróć do „Przedszkolaczki”