Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

17 lut 2012, 23:11

iw_rybka, w tym roku 27:D
- pfff :ico_noniewiem: To faktycznie stara panna ;-)

[ Dodano: 17-02-2012, 22:14 ]
moj maly ma czkawke i czuje go prawie w pachwinie :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

17 lut 2012, 23:17

iw_rybka, a mój chyba korzysta z ostatniego tygodnia karnawału i ma dzisiaj imprezkę :-D ja nie wiem kiedy On śpi - mam nadzieję, że jego aktywność w brzuchu nie przełoży się na tryb jego doby już po tej stronie brzuszka.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

17 lut 2012, 23:20

że jego aktywność w brzuchu nie przełoży się na tryb jego doby już po tej stronie brzuszka.
- tez juz zaczynam sie martwic :ico_oczko:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lut 2012, 23:35

mam nadzieję, że jego aktywność w brzuchu nie przełoży się na tryb jego doby już po tej stronie brzuszka.
W przypadku mojej Martynki zupełnie się to nie sprawdza. ;-)

Awatar użytkownika
Brodzikowa
Maniak forumowy
Maniak forumowy

18 lut 2012, 00:06

hejka
ja na szybko melduje sie 2 PAKu ale nie wiem czy dzis/jutro nie urodze tak mnie M. wkur..... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: ze mam FOCHa na wekend...wsumie jutro rodzic nie moge bo ide na Babskie zakupy i M. zostaje z Dziecmi niech ma za swoje....

buzka;*

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lut 2012, 00:35

wisnia, aj tam, pewnie pięknie młodo wyglądasz i tyle :ico_oczko: Pytają czy pierwsze, bo to PIERWSZE co ludzie myślą sobie.
Mnie fryzjerka w 3 ciąży pyta:
-o w ciąży pani jest, to pierwsze tak??
-nie, nie pierwsze
-ooo, to ma już pani dziecko? nie wygląda pani.
-nawet dwoje :ico_haha_01:

Teraz też, puka mi pielęgniarka do drzwi:
otwieram i patrzę, że nowa jakaś, nie zna mnie.
Krótka gadka, że ona ze szpitala, na wizytę przyszła.
I pyta: to pierwsze dziecko???
:ico_haha_01:
-Nie, czwarte :ico_haha_01:
także i 32-kę o to pytają.

Dziewczyny, dzięki za komplementy odnoście mojego brzuszka, krowich łat i dzieci :ico_oczko:
A co do wózka- no cóż, kolejne dziecko nigdy nie będzie miało takiego full wypasu jak pierwsze, co nie? :ico_haha_01: Aczkolwiek przez pierwsze pół roku Milena będzie jeździła NAD leżącym noworodkiem (cóż on ma do oglądania?) ;)
A potem Milena zejdzie na dół. Na dolny pokład :) Widocznośc spoko. Ale na boki. nie ma żle :-D

Ja z kosmetyków patrzę by na etykiecie skład był jak najkrótszy, jak najmniej składników.
I tak: oliwka Hipp albo olej ze słodkich migdałów (naturalna)
szampon Hipp (teraz mam go dla dzieci, jak nowyrodek będzie włochaty to czasami szamponikiem go obmyję, ale na codzień wodą z olejkiem do kąpieli):
a dokładnie BABYDREAM z Rossmanna. Skład bardzo przyzwoity, bez SYFÓW :ico_oczko:
Do nonono: na codzień bepanthen lub alantan plus maść, chociaż przy pieluchach wielo (niekoniecznie tetra kochane) nie stosuje się maści.
a sudocrem jest leczniczy, więc na odparzenia już powstałe. Mam w domu, ale jeden pojemiczek niewielki i nadal prawie pełny.

No i więcej nie pamiętam po pisałyście :ico_olaboga: Miałam dzien pełen różności, więc nie zaglądałam jak zwykle z doskoku i mam zaległości :ico_haha_01:

[ Dodano: 17-02-2012, 23:39 ]
Postanowiłam i ja pokazac to i owo :-D
Tzn, w końcu przegralam zdjecia z aparatu
[url=http://images41.fotosik.pl/1319/64e085aa330cdff1m.jpg]Obrazek[/URL] 26 tc
ale ZGRABNY!!! brzusio! :ico_brawa_01:

Wisnia, no zapomniałam- gratuluję dziewuszki :ico_brawa_01:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lut 2012, 00:51

Heja, jestem po pracowitym tygodniu. Mężu nawiozl tyle jedzenia z polski i rzeczy ze 2 dni mi zajęło znalezienia dla wszystkiego miejsca. A kolejny dzień prasowalam od południa do nocy z kilkoma przerwami.
Znowu pisalyscie o pieluchach i kosmetykach. Jeśli chodzi o mnie to wyznaje zasadę ze dla noworodka i niemowlaka im mniej kosmetyków tym lepiej, najzdrowsza czysta woda i kostka myjaca lub oliwka. No i jak jest odparzenie to coś do pupki, ale dopiero jak coś jest a nie profilaktycznie. Ew latem zasypkajest fajna na te faldeczki tłuste haha Kremu do buzi specjalnie na dwór nigdy nie uzywalam :ico_szoking: tylko latem na slonce.

Dzwoneczku, sto lat dla ciebie kochana!!!!!!!
Kingoza, czekamy na focie wozeczka :ico_brawa_01:
Asiu! Wytrwałości i optymizmu wiecej kochana!!! Będzie dobrze!
Surtsey, piękny brzuszek! :ico_brawa_01:
Wisnia, gratuluje córeczki, wiem co czujesz patrząc na męża, bo to przerabialiśmy, ale przejdzie mu :ico_sorki: :ico_sorki:
Ryba, nie szalej z cukrami, jak idzie klucie?
Druga Asiu, super masz mezusia, taki opiekuńczy!!!!!
Sylwia, jaka ty mlodziutka jesteś, zupełnie inaczej sobie ciebie wyobrazalam!
Brodzikowa, no żadnych porodow jutro skoro zakupy w planie :ico_haha_01:
Jagoda i jak idziesz do lekarza z tymi ruchami? Ja bym nie panikowala, ale wiadomo ze w tych sprawach intuicja jest najlepszym doradcom.
Martalka, super wozio :ico_brawa_01: sama bym taki chciała gdybym miała dzieci jedno po drugim.
Justyna, trzymam kciuki za zwolnienie &&&&& wiesz ze na 60 dni przed terminem możesz iść na normalne macierzyńskie?
Biniu, no to cię wiejskie społeczeństwo ładnie ochrzcilo haha :ico_haha_01:
Evvelka, wydaje mi się ze mamy niemal takie same brzuszki :-)
A teraz idę spadać, bo padam :ico_sorki:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

18 lut 2012, 10:07

A teraz idę spadać, bo padam :ico_sorki:
- ale widze lekcje sumiennie odrobilas i kazdemu odpisalas :-D

Moje cukry zmiennie,generalnie jak sobie wstrzykne insuline,to raczej mam dobry :ico_sorki: Raz tylko p opierogach,mimo,ze bralam insuline cukier po godzinie byl 170 :ico_zly: A zastrzyki niestety czasem bola,tzn jak trafie w naczynko,to boli ale tylko chwilke :ico_oczko:
Milena będzie jeździła NAD leżącym noworodkiem
- tak myslalam tylko dalej nie umiem sobie wyobrazic tego malucha tam z tylu - masz gondole? Powiem ci,ze gdyby Zuzka byla bardziej wozkowa,to pewnie i jak bym sie na cos podobnego skusila :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lut 2012, 10:21

Hej ja dziś nocke miałam nie ciekawą Franka bolał brzuszek ale ani nie miał rozwolnienia ani nie wymiotował tylko sie tak spinał i krecił i płakał. Zrobiłam mu cherbatkę rumiankową i mąż poleciał do apteki po espumisan w kropelkach jakoś udało sie mu zasnąć ale nie wiem już co z tym brzuszkiem co kilka dni sie skarży na ból brzuszka :ico_olaboga: :ico_noniewiem: .Może muszę mu wyniki zrobic ? ze 2 m-c temu kał miał robiony nie wyszły żadne pasożyty wiec nie wiem ...
Póżniej nie mogłam spać bo oczywiście sie szorowałam :ico_zly: i schizy mnie ogarneły że małej nie czuję bo cały dzień była aktywna wczoraj wiec pewnie w nocy odsypiała ale ja w brzuszek pukałam i nic dopiero po pół godziny raz sie odezwała. Teraz też spokojna raz sie wypięła ale dziś chyba bedzie miała leniwy dzień bo wczorj sie naszalała.

Awatar użytkownika
surtsey
4000 - letni staruszek

18 lut 2012, 10:37

Hej ja dziś nocke miałam nie ciekawą Franka bolał brzuszek ale ani nie miał rozwolnienia ani nie wymiotował tylko sie tak spinał i krecił i płakał. Zrobiłam mu cherbatkę rumiankową i mąż poleciał do apteki po espumisan w kropelkach jakoś udało sie mu zasnąć ale nie wiem już co z tym brzuszkiem co kilka dni sie skarży na ból brzuszka
Oj u mnie to samo, jeczał, popłakiwał. A dziś rano było rzyganko. Tylko raz... Nie wiem co mu mogło zaszkodzic, ani co mu szkodzi co jakiś czas... :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”