Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 lut 2012, 11:00

wisnia super gratulacje :ico_brawa_01: dziewczyny maja racje .. do 3 razy sztuka ... moze za 3 razem bedzie chlopak haha :ico_haha_01: :-D :ico_oczko: i powowdzenia na dzisiejszym egzaminku :ico_sorki: &&&&&

surtsey moja szwagierka jest prawtycznie w twoim wieku ma 35 lat i ona uwaza ona ma czas i jest mloda na dziecko - tu w grecji jak chodzilam do prywatnego ginekologa widziaalm same takie "stare" jak to mowisz ok 35-40 lat :ico_sorki: mam tez jedna znajoma ktora ma 42 lata i mowi ze jeszcze mogla by miec 1 dziecko ( a ma 2) ale nie ma ko z dzieckiem zostac bo ona i jej maz pracuja :ico_sorki: w ogole tu srednia wieku kobiet ktore rodza dzieci to 35-40 :-D wiec masz czas kochana :ico_haha_01:

a wisnia bylam kiedys u gienekologa w pl (mialam 22 lata) i gin wypelnia mi taka ankiete :ico_haha_01: i pyta sie :
wiek ? 22
ilosc urodzen ? 0
liczba ciaz ? 0
liczba poronien ? 0
i mi mowi : dziewczyno, to ty masz 22 lata i jeszcze w ciazy nie bylas :ico_szoking: :ico_smiechbig:

asiab biedactwo :ico_pocieszyciel: jak to cie pocieszy to mnie znowy tak piersi swedza okolo brodawek ze moglabym spac z papierem sciernym

[ Dodano: 18-02-2012, 10:02 ]
a tak w ogole to chcialam poruszyc jeden temat na ktory jeszcze (chyba) nie dyskutowalysmy, a mianowicie : porod z mezusiem :ico_haha_01: czy ktoras z was rodzila lub ma zamair rodzic z mezem ?? :-D

[ Dodano: 18-02-2012, 10:05 ]
aa i stawiam torcik za zakaczenie 34 tygodnia i jutro rozpoczynam 35 tc :ico_ciezarowka: no i +8 kg
Obrazek
brac puki jest :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lut 2012, 11:07

a tak w ogole to chcialam poruszyc jeden temat na ktory jeszcze (chyba) nie dyskutowalysmy, a mianowicie : porod z mezusiem czy ktoras z was rodzila lub ma zamair rodzic z mezem ??

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 lut 2012, 11:11

tu tez nie mozna ... do momentu kiedy kobieta ma te skurcze i osiaga pelne rozwarcie maz moze byc przy kobiecie a kiedy biora ja juz na sale porodowa to chyba nie :ico_noniewiem: musze sie zapytac dokladnie ale T. chyba nie chcialby byc przy tych parciach - raz mowi ze zobaczymy, ze ok , potem ze nie wie :ico_noniewiem: ale nie mam zalu ... nie kazdy facet ma jaja zeby to wytrzymac :-)

[ Dodano: 18-02-2012, 10:14 ]
haha wstawie wam porod w wesji kurczakowej :
Obrazek

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lut 2012, 11:33

No mój jak raz oglądałam porodówkę i on zerkał a akurat kobieta nie mogła wypchnąć dziecka bo sie zaklinowało barkami i musieli obracać i próżnociąg zastosowac i dzidzia najpierw nie płakałą to mało co szłu mój P. nie dostał a co dopiero jakby był przy czymś takim to chyba by zatłukł i zwyzywał lekarzy :ico_wstydzioch: :ico_olaboga: . Więc jak jeszcze nie miałąm teraz cholestazy i myślałam że urodze naturalnie to prosiłam go żeby był ze mną żeby tylko stał koło mnie i trzymał za rękę ale po tym co obejrzał powiedział kategorycznie nie .

[ Dodano: 18-02-2012, 10:35 ]
tata mi zrobił zakupy mięskowe bo musze zaopatrzyć moich chłopaków w zamrażalniku żeby mieli co jeść jak bede w szpitalu .

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 lut 2012, 11:42

żeby mieli co jeść jak bede w szpitalu .
a ile dni bylas w szpitalu za pierwszym razem ??

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lut 2012, 11:51

Rybko, nie mam gondoli. To oparcie jest sztywne, ale dobrze "wyścielane"- rozkłada się na płasko. I robi się takie korytko. Muszę kupić kokon, czyli taką "miękką gondolkę" chociaż ona taka zapinana jest, więc sama nie wiem czy na maj jest sens..
czy może lepiej dokupić gondolę, o taką:

Obrazek
tylko to jeszcze spora kwota.
A drugiego siedzenia wtedy nie zamontuję... :D Ani tak ani tak nie będzie idealnie ;)

Kingoza, oho, to bliziutko się robi :) 35tc zaraz :ico_olaboga:
Co do męża przy porodzie to mój był 3 razy:
-20 minut przy pierwszym- ledwo zdążył
-przy drugim w domu ze mną był, zawiózł potem na IP, potem 5 min rodzenia i po ptokach. (a potem 2 h z maluszkiem i ze mną mógł przebywać).
-przy trzecim od rana do południa mi kibicował i sobie żarty robił.
generalnie moje porody łatwe były, to myślę że wrażliwiec tez by zniósł.
Mój M OCZYWIŚCIE patrzył dobie od d. strony :ico_haha_01: Przy drugim porodzie pouczali go, że powinien stanąć za moją głową, a on na to: ale ja juz i tak to widziałem, to teraz też sobie zerknę :ico_haha_01:
POmóc mi wiele nie pomógł.
Dlatego teraz jak zniknie mi z oczu (np. przynosząc picie, jedzenie, zajmując się dziećmi) to nic się nie stanie (wg mnie), ale jak on będzie chciał być, to proszę bardzo :ico_oczko:

kurczo-poród niezły :ico_haha_01:

[ Dodano: 18-02-2012, 10:57 ]
żeby mieli co jeść jak bede w szpitalu .
a ile dni bylas w szpitalu za pierwszym razem ??
asiab, ja też moich zaopatrywałam za każdym razem (mieli gotowe sosy z mięskiem do rozmrożenia i podgrzania), ale i tak latali do mojej mamy :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 lut 2012, 12:03

ale ja juz i tak to widziałem, to teraz też sobie zerknę :ico_haha_01:
dobre :ico_szoking: :ico_haha_01: :ico_haha_01: podziwiam takich facetow ktorzy chca zobaczyc wszystko z jak to okreslilas D. strony :-D

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lut 2012, 12:05

kobieta też może. Położne proponują lustereczko czasami.
Chciałybyście patrzyć jak wasze własne dziecko wychodzi??? :ico_oczko:
ja chyba nie...
:ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Sylwia
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

18 lut 2012, 12:06

wisnia ja mam tez 24 i drugie dziecko w drodze..znaczy jeszce nie mam 9 marca skoncze :)

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 lut 2012, 12:17

kobieta też może. Położne proponują lustereczko czasami.
Chciałybyście patrzyć jak wasze własne dziecko wychodzi??? :ico_oczko:
ja chyba nie...
ja chyba tez nie .... wystarczy ze widzialam na filmiki z podoru :-D

[ Dodano: 18-02-2012, 11:17 ]
wisnia ja mam tez 24
ja tez 24 a w listopadzie 25 :ico_haha_02:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”