emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lut 2012, 09:52

czesc dziewczyny, nasza Asiab jest w szpitalu, daja jej kroplowki i leki na rozwoj plucek Ulenki, w przyszlym tyg bedzie miala cc

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 lut 2012, 10:04

w przyszlym tyg bedzie miala cc
:ico_szoking: to super...długo nie bedzie sie meczyc w szpitalu :ico_haha_02: bedzie dobrze...przezyłam prawie to samo :ico_oczko: bedzie dzidzia następna...super!!!

Awatar użytkownika
Sylwia
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

22 lut 2012, 10:11

Własnie dostałam sms od Asiab że w przyszłym tygodniu bedzie miała CC :)

a ja zaraz pędze z tesciami do kościola....

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lut 2012, 10:17

Wow, super ze nie bedzie musiala dluuugo lezec. z Ulcia na pewno bedzie ok, skoro juz teraz sterydy dostaje :ico_sorki: Dzieki za info!!!!

Martalka , widze ze i ty sie wzielas do roboty :-D Ja jakbym miala miec to wywolywanie to mi sie termin o 2 tyg do przodu przesunie, bo wtedy to robia w tyg 38. No to wtedy mam 6 tygodni na wszystko.... A tu sie okazuje ze fotelik dla malego ktory mielismy pozyczyc na kilka m-cy nie mozemy pozyczyc :ico_noniewiem: i musimy kupic. A jak kupic to ja Maxi Cosi Cabrio chce z baza bo mam wozek kompatybilny z tym fotelikiem. I musze kupic jeszcze :
-materac do lozeczka,
-poprac i prasowac,
-wkladki laktacyjne,
-ocieplacze na cycki,
-mega podpaski (bo ja z tych duzo krwiawiacych, czesc zakosze ze szpitala ale u nich to takie znow pieluchy wiec lepiej jednak przerzucic sie na cos lzejszego ;-) )
-olejek+lotion dla mnie (mam mega sucha skore zawsze po porodzie, az sie luszczy)
-ekologiczne serwetki do dupci na teren dla bebisa i normalne dla mnie (aby sobie rece przetrzec w szpitalu, czy twarz jak mnie siodme poty obleja, tez typowe dla mnie)
-pampy dla dziecka
-proszek do prania jakis sensitiv bez zapachu najlepiej

ja wciaz czekam na dobra pogode na pranie bo chce suszyc na balkonie a tu dzisiaj mamy jesien za oknem :ico_placzek:

[ Dodano: 22-02-2012, 09:20 ]
no i jeszcze bym chciala umyc okna, wyprac 2 sofy w salonie bo zamiast kremowych sa bezowe, fuuj i wyprac dywan.... te rzeczy zostawie na ostatni tydzien to moze naturalnie mnie cos ruszy :-D

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 lut 2012, 11:14

hej :-)
no to asiab dostanie srebrny medal :ico_brawa_01: :-D na pewno wszytsko bedzie w porzadku z Ulenka :-D

wczoraj bylam u kolezanki ktora urodzila tydzien temu trzecia coreczke i jak zobaczylam ta malutka to bylam az w szoku ze noworodki sa takie malenkie :-D :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lut 2012, 11:24

Kingoza, ja byłam w podobnym szoku jak przyszły zamówione w necie body w rozm "newborn" :ico_haha_01: Razem z koleżanką (ma roczne dziecko i jest w ciąży) oglądamy i komentujemy, że będzie za małe :ico_haha_01: a potem porównałam z tym co mam z PL i.... będzie jak nic dobre (o ile urodzę podobne rozmiarowo dziecko) ;)

mamo_zuzi, czułam się zmuszona by poprać to i owo, bo było to wszystko wetknięte i stłamszone w szafce, dolnej półce i zaczęła tam wilgoć byc wyczuwalna :ico_olaboga: A mam nowe komody, to nie chciałam takiego smrodu przenosić do nowych :ico_oczko:
Fotelika też nie mamy. też chciałabym maxi cosi...ja bym chętnie pożyczyła na pół roku od kogoś. Ale nie mam tu nikogo z małym dzieciem.

z "pampersów" to ja kompletuję pieluszki wielo :ico_brawa_01: Mam juz chyba sporo. jeszcze nie wystarczająco, ale sporo :D A jednorazówy też kupię na pierwsze tygodnie, smółki i lenistwo poporodowe :D

tak, pranie sofy zdecydowanie zostaw sobie na "wywołanie" :ico_haha_01:
A czemu wywolują tak wcześnie?? :ico_szoking:

[ Dodano: 22-02-2012, 10:24 ]
trzymam kciuki za asiab i Ulcię! Będzie dobrze!

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lut 2012, 11:39

witam!!!

ja po lekarzu zwolnienie dostalam i mam sie oszczedzac aa i nestatyte mam brac dopochwowo bo mam za duzo sluzu.

asiab to bedziemy mieli nastepne dzieciatko.

od wczoraj zuzka chodzi bez pampka mam nadzieje ze szybko pojdzie bo jak zrobi siku to mnie wola i jak sie pytam gdzie trzeba zrobic siku to pokazuje nocnik

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

22 lut 2012, 11:45

Ale pachnące!!
- kurza stopa,to jestes o krok do przodu ode mnie :ico_wstydzioch:
zmywarko wróc do mnie ;)
- a gdzie uciekla?

emilia7895, dzieki za info :ico_sorki: To czekamy na Ule :ico_brawa_01:
a tu dzisiaj mamy jesien za oknem :ico_placzek:
- u nas to samo,cieplo ale pada :ico_zly:
mam nadzieje ze szybko pojdzie bo jak zrobi siku to mnie wola
- super :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lut 2012, 11:54

zmywarko wróc do mnie ;)
- a gdzie uciekla?
no może i odwrotnie było ;) to ja ją zostawiłam. Ale franca jedna nie chciała jechac ze mna na Wyspy, bo twierdziła, że jest za duża :ico_haha_01: A taka młoda była- dopiero kilka miesięcy ją miałam!!! :ico_noniewiem: łudzę się, że latem znajdziemy nowe mieszkanie ze zmywarą już na wyposażeniu :ico_oczko:

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 lut 2012, 11:57

wisnia :ico_brawa_01: dla Zuzi
a mi kumpela wlasnie zaoferowala ze bedize mi dawala ciuszki z ktorych wyrosnie coreczka ktora sie urodzila :-D
a uzywacie zmiekczacza do tkanin podczas prania ciuszkow ??

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”