Hmm to tak ogólnie u mnie, a co nowego, Alanek podejmuje pierwsze próby raczkowania, nieźle mu wychodzi, już parę kroczków robi, a potem ląduje na brzuchu jakby skakał do wody na dechę :P.
ostatnio właśnie kupiłam te chrupki kukurydziane ale jak na złość pisze na nich że bezglutenowe sąmarcz ja niedodawałam małemu kaszki do jedzenia nigdy, ale codziennie rano robię mu śniadanko z kaszki owsianej, mannej lub ryżowej dla urozmaicenia dorzucam czasem jakiś owoc od kilku dni. Jak chcesz wprowadzić gluten to stopniowo, od jednej dwóch łyżeczek, zobacz reakcję, codziennie więcej dajesz. Ja przynajmniej tak robiłam. A możesz też zamiast kaszki dać chrupka kukurydzianego czy biszkopta w tym też jest gluten.
kaszki ryżowe chyba u nas odpadną bo Oliv chyba ma uczulenie na ryż Ostatnio nie zwróciłam w sumie uwagi że to się dzieje po kaszkach, ale czesto się drapała za uszami i chrostki jej na buźce wyskakiwały, teraz dwa dni nie dostawała nic na ryżu i był luz dziś dostała ryż z marchwią i znó to samo, chrostki, i się drapie Muszę odstawić ryż teraz w ogóle odczekać jeszcze trochę i podam jeszcze raz jak znów jej wyjdą to znaczy że ryż uczula....
szkieletorek jeszcze apropo tego uczulenia na ryż, to czytałam o tym w necie i tak na innych forach dziewczyny pisały że u dzieci u których jest stwierdzone AZS to bardzo często je ryż też uczula. Pisałaś dzisiaj bodajże że kleik ryżowy podajesz i tak Ci tylki piszę na wszelki wypadek.
nina zdrówka dla Was wszystkich