wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 mar 2012, 10:27

julchik22, zuzka je z nami przy stole i mamy materialowe obicia wiec wszystko upackane.
my po malowaniu tydz dopiero a zuzka wylala herbate i sa zacieki niby farba zmywalna bo to dulux ale widac. :ico_placzek:

my w sobote mamy urodziny zuzki i chcialam zrobic tylko kawe , torta i ciasto a ze przyjezdza meza brat(pogodzic sie bo 2 lata sie nie odzywali) i to 200km wiec musze zrobic cos na cieplo a ma byc 15 osob. a moja przyszla bratowa wczoraj pisze do mnie jakie robie menu bo ona nie wie czy oplaca sie przychodzic. napisalam jej ze tylko kawa i herbata bedzie. denerwuje mnie to bo ona tylko na zarcie zawsze do nas przychodzi. jest z moim bratem 4 lata a nigdy do siebie nie zaprosila fakt moze raz na urodziny ale zuzka byla mala i a ja do szkoly szlam

[ Dodano: 30-03-2012, 10:28 ]
julchik22, a o swietach nie mysle bo chyba nas nie bedzie w 1 dzien moja mama robi imieniny a w 2 pojedziemy na wies do tesciowej

julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!

30 mar 2012, 10:34

Wiśnia, masakra jakaś z tą Twoją niestety przyszłą bartową? A co brat na to?

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 mar 2012, 10:37

julchik22, moj brat ma 25 lat a zachowuje sie jak dziecko. i jak mu cos mowie na jej temat to on sie tylko smieje. cala nasza rodzina jej nie lubi. ostatnio poprosilam aby kupila pajaca w pepco bo kolo nas nigdzie nie ma tego sklepu. kupila ale zaraz sie upomnialam ze 8zl musze jej oddac.

julchik22

30 mar 2012, 13:47

Wiśnia, no to może Twój brat jeszcze przejrzy na oczy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
karo-22

30 mar 2012, 14:15

wisnia3006, tak to jest przy dzieciakach, że czyste ściany i nie tylko należą do rzadkości :ico_oczko: Ja już dawno przestałam się przejmować śladami na ścianach, stwierdziliśmy z Mężusiem, że jak dzieci podrosną za parę lat to się dopiero wszystko pomaluje, a może i kolejny remont zrobi... się okaże :ico_oczko:

Wiśnia, no to rzeczywiście kiepska bratowa :ico_noniewiem: Nie dość, że nie wychowana, to jeszcze złotówa :ico_oczko: Trzeba było ją zapytać jaki ma prezent dla Zuzi bo nie wiesz czy opłaca się ją zapraszać :ico_oczko: :ico_haha_01:

No to ja pierwsze słyszę, żeby nie było prezentów na Zajączka hehe. U na obowiązkowo. Zgodnie z tradycją, w sobotę rano dzieci robią gniazdko dla zajączka gdzieś na działce, który zostawi w nim prezenty, mało tego, zajączek obsypuje już drogę do gniazdka jajeczkami czy innymi słodyczami :-) No i w tym roku Nikoś po raz pierwszy będzie robił z nami gniazdko i czekał na prezenty :-D Uwielbiam te święta od zawsze! A teraz przy Nikosiu znów wczuję się w rolę :ico_oczko:
Ja z bratem zawsze dostawaliśmy prezenty różne, kasę, owoce i słodycze. Gdybyśmy mieli dać Nikosiowi same słodycze to - pomijając tradycję - nie miałoby sensu, bo Nikoś słodyczy nie je :ico_oczko:

A co do prezentów, to od nas, moich rodziców i teściów Mały dostanie drewnianą piaskownicę, plastikową zjeżdżalnię (może być do piaskownicy albo można ją wziąć do domu, np poza sezonem) i sandałki, bo czuję, że lato w tym roku będzie wczesne :ico_brawa_01: Pewno pradziadkowie też coś Małemu dadzą, jak zawsze, to coś tam jeszcze wymyślimy, chociaż jeszcze wózka parasolki nie kupiliśmy, więc może to będzie to.
A ja właśnie szukam i szukam piaskownicy, opcji wiele, niektóre ceny zabójcze. Chyba jeszcze podskoczymy gdzieś w okolicy i poszukamy na miejscu, to by przesyłka odeszła, bo strasznie droga...
Mój Bąk dopiero co zasnął... a ja biorę się za sprzątanie, bo zakupiliśmy rano nowego super mopa :ico_oczko:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 mar 2012, 14:40

i sandałki,
w zeszlym roku nie bylo lata to w tym moze dac popalic. ja juz wybralam sandalki dla zuzolka z ecco taie ladne fioletowe ale mam nadzieje ze za bardzo jej noga nie urosnie bo juz ma 26 a te niemowlece sa do 26
bo zakupiliśmy rano nowego super mopa
a jakiego kupiliscie?

kurde jak ja zazdroszcze osoba co maja wlasny domek. jak nie mialam dzieci to bylo mi to obojetnie. ale teraz by sie przydalo takie podworko.

a co do mojego brata to oni sie rozchodzili nie byli razem 3 miesiace i wszyscy byli szczesliwi i znow sie zeszli.
a ja upieklam juz jedno ciasto i spod 2 ale zabrako mi jajek i czekam az maz wroci z pracy i mi dokupi

Awatar użytkownika
karo-22

30 mar 2012, 15:26

wisnia3006, takiego:
Obrazek

Obrazek

Mamy błękitnego. Moja znajoma ma i jest zachwycona. Świetnie odwirowuje, dosłownie jakby był elektryczny :ico_haha_02: i można tak go odwirować, że jest praktycznie suchy więc świetny do paneli i podłóg drewnianych. Bardzo fajny, mam nadzieję, że w końcu będę zadowolona :ico_oczko:
mam nadzieje ze za bardzo jej noga nie urosnie bo juz ma 26 a te niemowlece sa do 26
Hehe to Nikoś ma rozmiar UWAGA: 20 :-D

Więc my problemy z wyrastaniem szybkim z butów, czy kupnem bez przymiarki w ogóle nie mamy :ico_oczko: Bartki z jesieni, są teraz akurat :-)
Kupimy już sandały, bo przecież i tak musimy kupić, a to też spory wydatek, więc będzie z głowy.
kurde jak ja zazdroszcze osoba co maja wlasny domek. jak nie mialam dzieci to bylo mi to obojetnie. ale teraz by sie przydalo takie podworko.
To prawda, my bardzo chwalimy sobie życie na wsi. A działka zawsze nam pasowała, mamy altanę, w której grillujemy pół roku :ico_oczko: Ale rzeczywiście teraz jak jest Nikoś to tym bardziej. Mały ma sporo terenu do biegania, bawienia się i podziwiania skarbów natury :ico_oczko: Marzy mi się drewniany plac zabaw dla Niego, ale to już duuuuży wydatek, może za jakiś czas.

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 mar 2012, 15:35

karo-22, a przepraszam ze pytam a drogi ten mop? i gdzie kupiliscie? mi tez sie marzy dobry teraz mi kregosup siada a pozniej nie bedzie duzo czas na sprzatanie z 2 dzieci
Hehe to Nikoś ma rozmiar UWAGA: 20
zuzka nigdy nie miala takie butow w takim rozmiarze. zaczynala od 22, nie dosc ze ma duza stope to jeszcze szeroka i bardzo ciezko kupic jej buty. z bartkow jeden rodzaj wchodzil na jej noge. ale takie nieladne granatowe jak dla chlopaka.
w zeszle lato miala sandalki z ecco i bardzo dlugo w nich chodzila i jestem zadowolona. wiec teraz tez jej kupie.
Kupimy już sandały,
a macie juz wybrane?

[ Dodano: 30-03-2012, 15:36 ]
maz mial dzis wczesniej wrocic z pracy ale przyjechal facet i meczy sie aby silnik do samochodu wyciagnac(ponad 40kg) i sama stoje przy garach. co jakis czas cos zrobie wiec nie jest tragicznie.

Awatar użytkownika
karo-22

30 mar 2012, 15:52

wisnia3006, dosyć drogi, ale myślę, że warto kupić porządny niż jakieś nonono (ja takie mam) które i tak kosztuje 50 czy 70zł i potem wywalić.
Ten mop ja kupiłam za 124zł u nas na miejscu w sklepie. Na allegro nie ma ich dużo, ale dwie aukcje chyba widziałam, są po 109 zł plus przesyłka 124zł, czyli tyle co ja dałam, ale są z Łodzi zdaje się więc jak sobie odbierzesz to dasz 109zł.

Zaraz wyślę Ci aukcje na PW.

A sandałki, tak w Bartku widziałam fajnych ze 3 pary, więc któreś z nich wybierzemy :ico_oczko:
Chcę Nikonkowi kupić jeszcze jedne sandałki takie gumowe z dziurkami, to będzie miał na basen, czy na działkę, bo bartkowe po takich eskapadach byłyby pewno do wyrzucenia :ico_oczko:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 mar 2012, 16:10

karo-22, fajny ten mop. a nie ma problemu zeby dokupic wklady do niego?

wlasnie obzeramy sie z zuzka pomaranczami:)

Wróć do „Przedszkolaczki”