Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2012, 08:40

Witajcie u nas za oknem szaro i buro
dla wszystkich chętnych :ico_kawa:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2012, 09:17

Witam!!!
u nas tez szaro i chyba w nocy przymrozek byl bo chodniki sa pozamarzane.
jutro mam usg ciekawe ile juz wazy moja coreczka

Awatar użytkownika
karo-22
Zrobiłem Magistra z forum!

05 kwie 2012, 10:07

To chyba wszędzie dziś szaro i buro... A takie ładne były u nas ostatnie dwa dni ech.

Juluś, mam pytanko ad serniczka miętowego Twojej Teściowej. Ilość z przepisu jest na dużą prostokątną blachę, czy keksówkę i czy jedną? Bo u Was chyba jedliśmy z keksówki o ile dobrze pamiętam...?

Ja wczoraj zakupiłam buciki wiosenne, te których w Łodzi rozmiaru nie mogłam znaleźć, udało się w Sieradzu :ico_oczko:

No i kupiliśmy też Nikosiowi lego duplo zamiast sandałek, bo jest jeszcze bardzo mały wybór...

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2012, 10:09

[quote="karo-22"]o i kupiliśmy też Nikosiowi lego duplo zamiast sandałek[/quote
a jakie kupiliscie?

[ Dodano: 05-04-2012, 10:09 ]
ja dzis zmykam do fryziera:)

julchik22

05 kwie 2012, 10:34

Nicola, no fajnie by było gdy Ci dali dziecie do pilnowanie do domku. Moja sąsiadka tak pilnuje Małego sąsiadów z tej samej klatki - super rozwiązanie dla wszystkich :-)

Karuś, to była duża blacha :-) Po prostu ten serniczek, jak pewnie pamiętasz nie jest za wysoki :ico_oczko: Jeszcze tylko Ci dopowiem, bo tego w oryginalnym przepisie nie ma - do masy serowej dolej troszke zaparzonej mięty - będzie wówczas taki jak jedliście u nas, bo przy samych cukierkach jest troche mało miętowy. Ale to pewnie wiele jeszcze zależy od cukierków - ja i Teściowa kupujemy takie płaskie na wagę w zielonych pazłotkach w czekoladzie z Goplany :ico_oczko:

Wiśnia, koniecznie po wyzycie u fryzjera pochwal się foteczkami :-)

I u nas też szaro-buro i ponuro, a już miałam nadzieję że zostanie tak jak wczoraj. No i kompletnie nie mam pomysłu co ze Szczęściem moim zrobić bo się nudzi. Na dwór nie wyjdziemy, bo niebo czarne jest i w każdej chwili może zacząć padać, no i nie wyjadę z nim nigdzie bo od rana troche mnie brzuś pobolewa, a wyjazd wiąże się z wielokrotnym podnoszeniem Małego, troche noszeniem, bieganiem itd., a po takich wyczynach boli mnie wieczorkiem brzuś, więc postanowiliśmy zrobić razem pranie i może uda nam się zrobić porządek w szafie :ico_oczko: oby nie wyszedł z tego większy bałagan :ico_oczko:

Awatar użytkownika
karo-22

05 kwie 2012, 10:40

Kupiliśmy stajnie koni :-)

Obrazek

Drogie te duplo jak cholerka!

Mężuś zaraz wraca i jedziemy na zakupy do Kaufa przedświąteczne, bo jutro cały dzień piekę :-D

[ Dodano: 05-04-2012, 10:43 ]
Juluś, dzięki za pomoc i podpowiedź :-)

Już się nie mogę doczekać konsumowania moich wypieków :-D Piekę jak szalona od kiedy kupiliśmy piekarnik :ico_oczko:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2012, 10:44

a ja muszę chcąc nie chcąc wyjść z dziećmi bo jeszcze nie porobiłam zakupów do koszyczka
Miałam to wczoraj zrobić ale stwierdziłam ze jeszcze czas a dzis tak beznadziejnie za oknem ale za to zrobimy sobie spacerek
Totalnie nie wiem co przyszykować :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
w Niedziele idziemy do mojej mamy bedzie tam moja siostra z dziećmi :-D
ale na Poniedziałek chce ich zaprosić z rodzicami do nas i muszę cos wymyślić może macie jakieś pomysły albo co wy szykujecie może :ico_puknij: cos odgapie

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2012, 11:18

Drogie te duplo jak cholerka!
drogie sa. ale duzo tansze sa na allegro.

ja poodkurzalam umylam lazienke i ledwo co siedze.
Już się nie mogę doczekać konsumowania moich wypieków
blisko masz do mnie jak cos zostanie to mozesz podrzucic.
muszę cos wymyślić może macie jakieś pomysły
ja uwielbiam i jest malo spotykane karkowke zawijana z ogorkiem i papryka konserwowa w sobie slodko kwasnym.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

05 kwie 2012, 12:08

karo-22, świetne te klocki :ico_brawa_01:

informacje na 1 stronie już zmienione i uzupełnione :ico_brawa_01:
z pewnością nie macie danych odnośnie dzieciaczków pozostałych mam? chciałam znaleźć w Radosnych, ale niestety już są usunięte dawno (a szkoda), a na wątku z :ico_ciezarowka: ciężko się szuka.
do tego wszystkiego pada mi co chwilę internet i złość wielka (mało powiedziane!) mnie bierze! :ico_zly:

gozdzik, niestety ja tobie jakoś w pomocy świątecznej nie pomogę. dla mnie nigdy Wielkanoc nie była fajnym świętem - raczej wiecznie takim "szybkim", "na siłę" i "bo znów trzeba się spotkać z rodziną". jakoś nie mam nigdy ochoty na te święta. i dlatego u nas przygotowania w wersji minimum. a dla dzieciaków po zającu z czekolady mamy i tyle. (chociaż trudno dzieciaki licealno-gimnazjalne nazwać DZIECIAKAMI), a Tobik nie dostaje słodyczy. Zaraz ma urodziny, więc wolimy te pieniążki dołożyć do rowerka.

julchik22

05 kwie 2012, 12:10

Karuś, i jak już się serniczek upiecze, to niech wystygnie, później wstaw do lodówki, a dopiero później można kroić, bo inaczej się rozlezie :ico_oczko:

Wiśnia, no duplo drogie są, drogie - dlatego fajnie jesli ktoś je kupi zamiast kolejnej za małej pary spodni :ico_oczko:

Ja na święta zrobie torcik z wątróbki, kuleczki makaronowe z żeberkami i suszonymi śliwkami i dużo różnych faszerowanych jajek :-) A propos jajek - jakie nadzienia do faszerowania znacie? Ja znam z tuńczykiem, z łososiem, z pieczarkami, z serem zółtym i czosnkiem, a może Wy jeszcze jakieś sprawdzone macie? Ciasta u mnie piecze tesciowa, więc mam spokój :ico_oczko: no i na pierwszy dzień też do niej idziemy na obiadek :-)

Wróć do „Przedszkolaczki”