Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 kwie 2012, 07:59

dzwoneczek82, pięknie Patryczek rośnie i mięśnie też na pewno niedługo się wzmocnią i będzie dobrze mój leniuszek nie chce dalej głowy podnosić na brzuszku :ico_noniewiem:

aaa no i witam i zapraszam na :ico_kawa: oczywiście

ja smoka to już z miesiąc temu Kubie zmianiłam na aventa od 3-6m bo miał z TT od 0-3m ale był mu za mały i sie złościł

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2012, 08:32

Dzien dobry :ico_kawa:

Jesli chodzi o glowke to Martyna podnosi ja lezac na brzuszku jak ma dobry humorek, bo jak nie to sie zlosci. Musze ja czescie klasc, bo czuje ze za malusio tak lezy. A moze z czasem polubi lezec na brzuszku.

Obrazek
Obrazek

Musze sie zaopatrzyc we wieksza butle w ogole bo te 125ml sa juz za male :-D

Musze podejsc do NFZu karte zalatwic malej bo na smierc o tym zapomnialam ! A czas mamy do 27kwietnia... Skleroza :/

Kaja ale ten Wasz Kubus jest reprezentatywny :-) i slodki :-)

U nas jesli o pobudkichodzi to jak mala zasnie wieczorem szybciej,budzi sie o 3 i o 5 na jedzenie. Jak pojdzie spac pozniej kolo 20, to tylko o 5 ma pobudke. Takze zaczniemy przyzwyczajanie na zasypianie nie szybciej niz 19.30-20.00. Bo 18 to za wczesnie widac.Ale mysle ze jakzaczna sie wieksze aktywnosci to latwiej nam bedzie :-)

A tu moja Martyśka z wczoraj:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 12-04-2012, 10:00 ]
Jeszcze mam pytanie...
Czy to normalne jak dziecko leży na brzuszku opierając sie o rączki zdecydowanie woli się na jednej opierać, a ona aż sinieje ? Dodam że caly ciężar ciala probuje przelozyc ne jedna strone jakby przewrocic sie chciala.

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 kwie 2012, 11:33

Czy to normalne jak dziecko leży na brzuszku opierając sie o rączki zdecydowanie woli się na jednej opierać
Mad nie mam pojęcia czy to prawidłowo ale Kubul tak samo robi i już dwa razy mi sie w ten sposób z brzucha na plecy przetoczył :ico_oczko:

a Martynka na tych zdjęciach to wypisz wymaluj Ty :ico_haha_02:

My z Kubusiem juz po USG bioderkowym i wszystko jest super i kolejna kontrol nie potrzebna pieluszkować też nie musimy także jestem bardzo zadowolona :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2012, 11:39

Mad nie mam pojęcia czy to prawidłowo ale Kubul tak samo robi i już dwa razy mi sie w ten sposób z brzucha na plecy przetoczył
Wyczytalam w sieci ale nie chce sie tym calkowicie sugerowac, ze to normalne do 5 miesiaca gdzies. Dziecko niby tak uczy sie koordynowania ruchow i rownowagi :ico_noniewiem:
na tych zdjęciach to wypisz wymaluj Ty
Ona tatusiowa jest :ico_haha_01: Ale ciut do mnie podobna jest - wziela co najlepsze mamusi :-)

[ Dodano: 12-04-2012, 11:40 ]
wszystko jest super i kolejna kontrol nie potrzebna pieluszkować też nie musimy
Rewelacyjnie :ico_brawa_01: A musieliscie sie pieluchowac ?
Ja sie zastanawiam skoro wszystko ok z bioderkami mala ma to po co kontrol ?To norma ?

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 kwie 2012, 11:45

Mad., niektórzy lekarze to tak właśnie bez sensu kontrole zalecają nawet jak wszystko jest ok a już zwłaszczA wtedy jak się płaci :ico_noniewiem: a Kubę miałam zalecenie pieluszkować ale przyznam się że pieluchowałam go tylko na noc i to też nie zawsze :ico_noniewiem: bo od początku mi mówili że to pieluchowanie to tak profilaktycznie

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

12 kwie 2012, 12:02

Mad., Borys też Tak robi I podobnie jak Kubuś przewraca sie dzięki temu na plecki :-)

My kontrol bioderek mamy 24. U nas też było wszystko ok z bioderkami ale profilaktycznie mamy się skontrolować. Obie kontrole mamy na fundusz :-)

Udało mi się zarejestrować Borysa na usg główki na 19 także pół dnia przesiedzimy w szpitalu bo na 9.30 mamy.usg główki a na 11 wizytę u neurologa.

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2012, 15:01

sliczny ochraniacz macie, czy on z IKEI jest?
Tak :-) kupiłam na ciuchach za 10zł. Jest bardzo fajny bo jest długi na całe łózeczko przez co w lozeczku jest przytulniej :-)

Pozycja na brzuszku w wieku 5 miesiecy robi sie podobno atrakcyjna dla dziecka.

My na spacer nie poszlysmy bo brzydkie chmury przyszly i zaraz lunie.. Mala na balkonie 'siedzi'.

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2012, 15:07

Ja sprobuje bawic sie czesciej z mala na macie na podlodze tylko musze jakies pianki zamowic by nie ciaglo od podlogi.
Moja Emi nigdy nie polubiła na brzuchu leżenia
Hehe, ciekawe jak z Lila bedzie.

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 kwie 2012, 15:12

witam

Aga26 jak Boryskowi ćwiczenia pomogą to pewnie Patrykowi też..o zasiśniętych wciąz piąstkach też mowiła...
...ale dopiero pierwszą rehabilitacje mamy na 16 maja...a ja głupia myślałam ze od dziś zaczynamy :ico_puknij:

leżac na brzuszku Patryk podnosi głowkę,choc nie za każdym razem...

Kaja, a jak podnoszony jest za rączki z pozycji na pleckach...to głowke też ładnie z tułowiem utrzymuje???Bo moj właśnie nie...tak jakby głowe miał za ciężką...i jak z jego piąstkami???

Mad., pięknie Martynka pozuje do zdjęć :-D

co do bioderek to my w maju mamy nastepną wizyte.

Dawid zawsze był taki silny, ze mając trzy miesiące, lezac na pleckach sam podnosił głowke tak jakby już chciał siedzieć, a Patryś mimo ze już dogania brata taki słabiutki jest jeszcze.

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2012, 15:23

jak podnoszony jest za rączki z pozycji na pleckach...to głowke też ładnie z tułowiem utrzymuje???
Moge sama to sprawdzic u malej ?
nasza pani doktor powiedziała, żeby juz jak najczęsciej ja na podłoge kłasc.
Ja musze te izolacje od podlogijakas kupic bo raz ze ciagnie, a dwa pies... Jeszcze pewnie w jakieś ogrodzenie zainwestowac bedziemy musieli bo pies tylko sie czai by np smoczka podwedzic. :ico_zly:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”