agasio
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

12 kwie 2012, 17:34

Witajcie mamuski!
Widzę, że dzis dwa tematy na topie- bioderka i porządki w szafie z ubrankami.
Wiec i ja w temacie, bo my tez robiliśmy USG- na szczęscie wszystko w porzadku, kontrola za dwa miesiace:))) Dziwne, ze Wy musicie płacic za to badanie, u mnie jest bezpłatne???
Ja też dzis odrzuciłam całą mase za małych ubranek Oli, powoli wchodzimy w 68, Ola waży juz ponad 5 kg :ico_brawa_01:
Teraz zastanawiam sie nad szczepionkami, czym szczepiłyście? ja bym chiała zaszczepić od pneumokoków i rotawirusów, no i tą 6 w 1, a jak to było u Was?
Dzwonek i Kaja- śliczniutkie zdjecia zchrztu, jak Wam dobrze, ze juz to macie za soba, my chrzcimy 27.05.
Mad- przesliczne zdjećia Martynki :ico_brawa_01:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2012, 18:46

agasio, ja szczepię 5w1 Martynkę.Narota i pneumo nie szczepię.
Co do chrzcin to widzę, że my chyba ostatnie będziemy, bo dopiero w sierpniu-wrzesniu chcemy
My też później bo chcemy w czerwcu - początkiem :-)

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 kwie 2012, 19:30

dzwoneczek Kuba mi główke ladnie podnosi jak go za raczki podciagam i jak na plecach lezy to tez probuje podnosic glowke a piastki tez czesto ma mocno zacisnoete choc ostatnio coraz czesciej otwiera i paluszki "liczy" niby lekarz neonantolog jak go ostatnio ogladal to mowil ze napiecie miesniowe ma prawidlowe i wszystko jest ok

izdecydowanie czesciej musze go na brzuszku klasc

aa no i ja USG tez nie placilam nic

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

12 kwie 2012, 21:19

Boryś polubił leżenie na brzuszku. Rozgąda się z zaciekawieniem dookoła a jak mu położę zabawkę przed noskiem to próbuje ją dotknąć :-) No i zdaża mu się podnieść tak że ma wyprostowane rączki :-) Leżąc na pleckach jeszcze nie podnosi główki natowmiast jak mam go na sobie w pozycji półsiedzącej to pięknie próbuje usiąść sam :-)
dzwoneczek82 napisał/a:
jak podnoszony jest za rączki z pozycji na pleckach...to głowke też ładnie z tułowiem utrzymuje???

Moge sama to sprawdzic u malej ?
możesz, z tym że jak będziesz czuła że nie daje rady utrzymać główki i ta leci do tyłu to zostaw. U nas to było jedno z zaleconych ćwiczeń.
agasio, ja będę szczepić Borysa tą szczepionką 5w1 plus pneumokoki. Mam nadzieję że po wizycie u neurologa wkońcu go zaszczepią bo poza wzw nie mieliśmy żadnej szczepionki jeszcze :ico_noniewiem:
dzwoneczek82, to próbuj z Patrykiem sama ćwiczyć. Może znajdziesz na necie najprostsze ćwiczenia jakie możesz wykonywać.

Ja jutro jadę z dzieciakami do rodziców i będziemy tam praktycznie do samego wyjazdu bo mąż przez dwa tygodnie dodatkowo będzie miał nocki także w domu będzie praktycznie na chwilę.

agaa22
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

13 kwie 2012, 11:08

Witam i ja
Gabi-nie bedziecie chrzcic jako ostatni bo my tez kolo lipca dopiero mamy zamiar a moze i nawet pozniej :-)

A co do szczepionek to ja na pneumokoki bede małą szczepić tak jak Kaje dopiro po roku bo są 2 dawki a nie 3
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2012, 20:17 przez agaa22, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

13 kwie 2012, 11:29

Dziewczyny mam dylemat...
Jedziemy nad to morze na 3 tygodnie I jak pewnie sie domyslacie bagaży będzie ze hoho plus stelaz wózka I gondola. A że nie jedziemy naszym autem tylko pozyczam od taty a tato ma niestety mniejsze auto powstaje mały problem ze zmieszczeniem wszystkiego. I zaczęłam sie zastanawiać czy zamiast wózka nie zabrać parasolk. Mam po emilii porządną spacerowke z chicco Gdzie rozkłada sie ją do pozycji leżącej no a dużo mniej miejsca by zajęła w aucie.
Emilia w spacerowce jeździła jak miała niecałe 5 miesięcy i zastanawiam sie czy borys mógłby już w niej jeździć. Jak pojedziemy nad morze to będzie miał 3,5 miesiąca
Co myślicie ?

agasio
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

13 kwie 2012, 11:56

witam i ja!!
Aga26- jesli ta spacerówka rozkłada sie do pozycji leżącej to moim zdaniem śmiało mozesz ją zabrać. Ja też juz mysle o spacerówce na lato, bo wkurza mnie rozmiar naszego wózka, cały bagażnik mi zajmuje.
aga22- sensacyjna wiadomośc, współczuję rodzicom jak dziecko bedzie mało kolki i trzeba je bedzie na rękach ponosić kilka godzin;(
u nas dziś zimno i na deszcz sie zanosi, pewnie znowu nici ze spacerku:(((

agaa22
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

13 kwie 2012, 12:35

Aga- pewnie ze lepiej wziać spacerowke skoro rozkłada sie na leżąco, po co pchać duzy wozek jak macie mało miejsca

A ja jade dzisiaj w koncu do ginki , musze jej powiedziec ze moj okres trwal 12 dni :ico_olaboga: i zeby mi dala jakies tabletki

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 kwie 2012, 13:21

Dziewczyny, prosze nie wywalajcie chociaz dzisiaj tego linka :ico_haha_01:
hehe OK :-D

tutaj założyłam ten wątek http://www.naobcasach.pl/forum/viewtopic.php?t=13778

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 kwie 2012, 14:44

hej
cudne fotki dzieciaczków :ico_brawa_01:
u nas pogoda dziś się zepsuła byliśmy tylko 1.5 godz na spacerze poprzednie dni to wychodziliśmy o 12 a wracaliśmy 18-19 :-D
mam nadzieję ze niebawem pogoda się poprawi
Aga26, jeśli spacerówka rozkłada się na płasko spokojnie możesz jej użyć

a tu moje bobaski z ostatnich dni :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”