marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

24 maja 2012, 09:41

hej:)
elibel :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za wytrwałość :ico_brawa_01:

szkieletorek moja ostatnio też zasnęła w tym foteliku :ico_haha_01: Jeszcze muzyka tak doć głośno grała, a ta z jedną ręką na tacu w drugiej zabawka i śpi :ico_haha_01: I też spała w nim ponad godzinkę, a w łóżeczku to po 20 min oczy jak 5zł :ico_haha_01:

Ja nocke miałam dzisiaj straszną. Oliwia się chyba z 10razy budziła. Nie wyspana jestem masakrycznie. Kawę wciągnęłam i idę się brać za porządki...

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

24 maja 2012, 10:02

wybacz ale w brak możliwości snu przez dziecię nie uwierze, bo każde nawet najbardziej uparte w końcu padnie bez obecności mamy, czy kogokolwiek innego, a skoro dziecko nie śpi, nie zasypia samo to może po prostu nie ma na to chęci. Wiec wybrałas, albo kładziesz sie z Alankiem albo nie. Czyj to był wybór Twój czy Twojego dziecka, bo mi sie wydaje, ze to my uczymy dziecka postepowania, a nie ono nas.
No i oby mały już tak nie miał, choć nie wiem czy nie ma już, ze nie śpi po 12h czy nie ma zasypiania przy Tobie:):):)(wiem wredna jestem, gra słowna, nawet u siebie samej wynajduję takie teksty:)) Ale doprawdy, nie gniewaj sie, to jest Twoja sprawa, dzieliśmy sie tu doświadczeniami dobrymi i błednymi. Sama podkreślam, ze popełniam błędy z tym, ze sama je musze dostrzegać, bo nie mam nikogo zyczliwego kto by mi o nich mówił:)
nie będę już na ten temat dyskutować bo czepiasz się słówek zamiast przeczytać dokłanie. Nie ważne. Jest jak jest a co będzie to zobaczymy. Koniec tematu z mojej strony

Marcz może źle to ujęłam że dla odważnych, bo w sumie nie wzięłam pod uwagę tego, że czasy się zmieniają i moda też i teraz dużo dziewczyn idzie do ślubu w krótkich kieckach. Jak prawie 4lata temu wychodziłam za mąż to była moda na długie balowe suknie, zresztą zawsze ślub mi się kojarzył właśnie z taką kreacją. No ale sukienka ładna. A powiem jeszcze jedno, przede wszystkim to Ty masz się dobrze czuć i pięknie wyglądać - sukienka to tylko dodatek. Jak będą mówić na ślubie, że pięknie wyglądasz to sukces - gorzej jak powiedzą masz śliczną sukienkę bo to oznacza, że sukienka zakryła Twój urok :) przynajmniej tak mi powiedziała pani w sklepie z sukniami gdy kupowałam swoją :ico_oczko:

[ Dodano: 24-05-2012, 10:05 ]
marcz mi tez poprzednia sukienka sie bardziej widziala, ale ja jestem z tych staromodnych :ico_oczko:
ja do slubu chcialam sie poczuc troche jak ksiezniczka, na co dzien nie chodzi sie w dlugich sukniach, wiec to byl super moment zeby choc jeden dzien miec piekna dluga suknie, co bedzie falowac w tancu :-D
ooo tym samym się też sugerowałam, że w sumie na każde wesele można nałożyć krótką sukienkę, a na swoje taką długą, falującą w tańcu :)

[ Dodano: 24-05-2012, 10:12 ]
No ja bym sobie nie mogła pozwolić na taką nockę jak Ty elibell bo mam zbyt małe mieszkanie, gdyby Alanek płakał to by mąż do pracy się nie wyspał a jeszcze 3 albo więcej takich nocy po kolei to już bankowo byśmy nie wyrobili. Twarda jesteś. Zresztą ja bym nie dała rady gdyby mi dziecko tak płakało, zbyt miękka jestem. Nie lubię słuchać dziecka płaczu, żadnego a już na pewno swojego dziecka. Ale może gdyby miała takie nocki jak Ty, że często trzeba byłoby wstawać i każdą noc zarywać to może i bym się zdecydowała na takie metody. Ale na razie na pewno nie :-P

[ Dodano: 24-05-2012, 10:13 ]
Ja nocke miałam dzisiaj straszną. Oliwia się chyba z 10razy budziła. Nie wyspana jestem masakrycznie. Kawę wciągnęłam i idę się brać za porządki...
współczuję - może kolejne ząbki idą?

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

24 maja 2012, 10:29

spała w nim ponad godzinkę, a w łóżeczku to po 20 min oczy jak 5zł :ico_haha_01:
Ja moja przeniosłam do łożeczka

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

24 maja 2012, 10:32

współczuję - może kolejne ząbki idą?
wiesz co na górze to już chyba z 3 tydz widać napuchnięte dziąsła, ale poza tym nic...

szkieletorek

24 maja 2012, 12:15

No mam wreszcie te plisy na oknach u Lili ,fajnie teraz tam ma bo ciemno. Mam nadzieję że pokój nie będzie się tak nagrzewać oraz może dłużej pośpi.
Teraz właśnie zasnęła na drugą drzemkę.A ja wcinam loda.

elibell
4000 - letni staruszek

24 maja 2012, 12:51

no mąż też chodzi nie wyspany ale skoro ma to pomóc że obydwoje niebawem będziemy wyspani w pełni to wolę kilka dni posłuchać płaczu jak co noc kilka razy, bo mój syn śpi w innym pokoju od 6 miesiaca życia, wiec jak sie budzi to płacze, ze chce jesć. I nie wielkość mieszkania świadczy o dobrych nawykach wychowawczych, szukasz pretekstów a nie prawdziwych powodów by wytłumaczyć swoje, jak dla mnie błędne sposoby.

Ja sie słówek nie czepiam, jak zreszta napisałam, ze to żart, i że u siebie też wynajduję takie zdania śmieszne (z resztą sama sie śmiałas z mojego nie dawno, ale z siebie juz nie potrafisz?), chyba jesteś przewrażliwiona coś nina0226, na swoim punkcie i tego, ze ktoś ma inne zdanie, odmienne od twojego, a jak zdążyłam zauważyć, juz nie pierwszy raz niestety.
Szkoda, że tak podchodzisz do tematu, kończysz rozmowę bo nie masz argumentów. Ale to świadczy o Tobie nie o mnie. Ja mam takie samo prawo mieć swoje zdanie, jesli piszesz coś to odpowiadam, nie bedę pisać super, świetnie skoro cos mi sie nie podoba, na takich błędach jak Twoje właśnie się uczę. A płacz dziecka to forma jego komunikacji z nami, bo mówić nie potrafi, tylko teraz od nas zalezne, czy zechcemy zrozumieć dziecko i o co tak naprawde w danej chwili płacze, bo dzieci maja kilkanaście różnych płaczy a nasza rolą jest zrozumieć.
I podkreslam, ze nie wymądrzam sie tutaj, pisze co myślę, zawsze mozesz zablokowac moje posty, nie bedziesz widziała moich wypowiedzi.

A jeśli przeszkadza Ci taka forma rozmów to mozesz zmienić forum, gdzie każdy sobie przytakuje, skoro Ciebie to podbudowuje psychicznie. To jest forum otwarte nikt nikogo na siłę tutaj nie trzyma.

Ah i dodam, ze wręcz pewna byłam że napiszesz to co napisałaś, jesteś mocno przewidywalna, choć nie znam Ciebie na tyle.

Eh i połowe skasowałam, bo rzeczywiście nie warto wdawac się w dyskusję z kimś, kto nie chce słyszeć krytyki, bądź jej po prostu nie potrafi przyjąć.

A resztę przepraszam!!!!

szkieletorek

24 maja 2012, 16:21

My już po obiedzie. Mała dziś zjadła ładnie zupkę , piszę że ładnie bo od kilku dni znów zupa była bleee ,potem kilka paluszków popiła duża ilością wody i teraz jeszcze cyca wydoiła całego.
P za chwilkę jedzie do siebie na pole będzie zbierać z załoga truskawki a jutro giełda.
Mała spała mi przedtem 2 godzinki. Ja w tym czasie miałam labę bo dziś mam gotuje obiad więc się zdrzemnęłam.
Później pójdziemy na jakiś spacerek albo właśnie do męża na pole i pozbieram troszku nam drobnych truskawek na kompocik.
Jak by do nas ktoś wszedł to widać że mamy dużo truskawek bo gar kompotu wczoraj ugotowałam z truskawek,tak samo zrobiłam koktajl oraz placek z truskawkami hehehe do znudzenia
Kocura co z tobą ?Tak samo izabella miała się pokazać z tatuażem i nie ma jej od dawna.

elibell
4000 - letni staruszek

24 maja 2012, 21:02

Kocura co z tobą ?Tak samo izabella miała się pokazać z tatuażem i nie ma jej od dawna.
zaginęły nam dziewczyny, oj zaginęły. Sama jestem ciekawa tratuaża Izabeli

truskaweczki, mniam, oj Ty szkieletorek zawsze takie smakołyki masz. Jak czytam Twoje posty czasem az ślina mi cieknie hihihi

a jakie paluszki dajesz Lili????

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 maja 2012, 22:15

Cześć :-)

Jestem, jestem, czytam i jakoś weny mi brak :ico_noniewiem:
Jakoś tak nie wyrabiam się w tym tygodniu :ico_noniewiem:
Mała dziś zjadła ładnie zupkę , piszę że ładnie bo od kilku dni znów zupa była bleee
może jej nie smakowała? A zresztą takie upały były,że może i apetyt mniejszy miała.

Ja się ostatnio twórczo realizuję wymyślając deserki owocowe dla Maćka na drugie śniadanko :-D
Dzisiaj podjechałam go zważyć, bo ciekawa byłam ile zaważy na 9 miesięcy, a jutro nie dam rady jechać i wyszło nam 9,900. Mnie się wydaje,że ze 20 kilo, bo czasem mi już łapki odpadają :ico_olaboga: Nie noszę go wogóle, tyle co przeniosę z miejsca na miejsce, albo do łóżeczka czy na krzesełko, ale i tak mi cięzko.

szkieletorek, powiedz mi, ile kupiłaś tych kuleczek dla Lilki?
Bo tak się nad nimi zastanawiam :ico_noniewiem:

elibell, nastawiona bojowo przed nocą? :-D
Jak już masz chrzest bojowy za sobą, to teraz będzie już tylko lepiej.

U mnie Maciuś śpi ładnie, nie budzi się w nocy na papu, ale kurde robi sobie pobudki ok. 5.30 albo wcześniej i za nic nie idzie go uspać, nawet po podaniu mleczka, wesoły, chętny do zabawy. I co z nim zrobić? Oczywiście, przed 8 idzie na drzemeczkę :ico_zly:

Awatar użytkownika
jula81
Maniak forumowy
Maniak forumowy

24 maja 2012, 22:20

Eryś na 7 miesięcy prezent sobie zrobił. W nocy pierwszy ząbek wyszedł :ico_brawa_01: .
Zuch chłopczyk .A jak to zniósł ?
Nawet dzielnie. Tylko biegunka była.
Mniam ja jeszcze w tym roku truskawek nie jadłam, a to moje ulubione owoce.

Elibell :ico_brawa_01: za wytrwałość. Jak na Doriana podziała to zastosuję na Eryku :-D .

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”