Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lip 2012, 21:20

Witajcie laski
Dzieki za miłe komentarze na mój temat :ico_wstydzioch: co do wagi to niestety ale zostało mi jeszcze 5 kg do wagi z przed ciąży a do idealnej dla mnie 7 kg hmmm ale myślałam że jakoś przy dwójce dzieci szybciej mi kg znikną a tu niestety nie jest tak jak myślałam :(

Wczoraj mieliśmy chrzciny było super pogoda dopisała ( chociaż miałam stresa jak rano było strasznie zachmurzone niebo :ico_olaboga: ) i wszystko ślicznie tak jak sobie wymarzyłam dla mojej księżniczki :) . Ula w kościele patrzała i uśmiechała sie do księdza fajnie tak chrzcić takie wieksze dziecko tak jakby była "świadoma ". Jak dostanę zdjęcia jutro to wam wkleje. A dziś po południu Ula dostała pierwszych krost ospy :ico_placzek: jutro idziemy do lekarza i siedzenie w domu nas czeka oszaleje :ico_zly: :ico_olaboga: :ico_placzek: moja mała księżniczka narazie ma kilka tylko zobaczymy jutro.

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lip 2012, 10:50

asiab powodzenia u lekaza :ico_sorki:
a u nas wszystko po staremy ale coraz gozej ze snem wieczorami :ico_zly: :ico_zly: szlag mnie trafia .. mala wstaje o 2-3 w nocy i zasypia dopiero o 4-5 nad ranem :ico_zly: tak jakby w ogole spiaca nie byla !!! juz nie weim co mam robic zeby znow spala cala noc :ico_placzek: :ico_zly:

czy ktoras z was uzywa pieluch wielorazowych ??? :-)

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lip 2012, 10:54

kingoza, ja się zbieram... mam komplet pieluszek, ale jakoś zapał siadł... i też za dużo mam na głowie ostatnio... i te sraczki jaśka ostatnio nie zachęcają haha..

Jachu też mi w nocy czaduje. Ale ja znam powód.
Po prostu mamy kryzys laktacyjny i dopiero pracuję nad podażą mleka, i w nocy je co chwilę właściwie i bez zapełnionego brzuszka ciężko spać. :ico_oczko:

A może u Was zmniejsza się ilość snu na dobę i zamiast w ciągu dnia, dziecina ogranicza sobie sen nocny?? Poobserwuj. I moze jak to to, dałoby się jakoś inaczej ustawić drzemki dzienne..

w ogóle.. macie/miałyście jakąkolwiek regularność u dzieci 2 miesięcznych??
U nas ciągle chaos...

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lip 2012, 11:03

A może u Was zmniejsza się ilość snu na dobę i zamiast w ciągu dnia, dziecina ogranicza sobie sen nocny?? Poobserwuj. I moze jak to to, dałoby się jakoś inaczej ustawić drzemki dzienne..
racja ... musze poobserwowac :ico_sorki:
kingoza, ja się zbieram... mam komplet pieluszek, ale jakoś zapał siadł... i też za dużo mam na głowie ostatnio... i te sraczki jaśka ostatnio nie zachęcają haha..
a jaki radzaj ?? ostatanio weszlam na grecka strone ecobaby i tam sa pieluchy z oraganicznej bawelany takie , co o nich myslisz ?
Obrazek

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lip 2012, 11:04

czy ktoras z was uzywa pieluch wielorazowych ???
Na watku jesiennym szkieletorek ich uzywa :-)

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lip 2012, 11:06

Na watku jesiennym szkieletorek ich uzywa :-)
juz do niej pisze :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lip 2012, 11:23

najlepiej jak jest to materiał bardzo chłonny: bambus, konopie...
bawełenek mam sporo, ale takie frotkowe. "Formowanki" na snappi plus otulacz PUL.
Mam też "kieszonki" z pulem na zewnątrz, na napy (są regulowane rozmiarowo od 4 kg do końca pieluszkowania- 2lat).
Oraz "prefoldy" plus otulacze pul, albo otulacze Flip.

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lip 2012, 11:43

martalka mam kilka pytan ale to wysle ci na prv

justyna30
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

02 lip 2012, 12:05

Witam

Dla wszystkich chorowitkow duzo zdrowka :ico_oczko:

No i za kolejne miesiace :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i dla Patryczka za pierwszy zabek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Asiab sliczne zdjecia, i mama i coreczka piekne :-D

A u nas jakas masakra :ico_olaboga: . Ciagle cos sie przyczepia do mojej malej, na poczatku za duzy pepus i co tydzien chodzenie na pedzlowanie zeby sie zmniejszyl, pozniej pelno chrostek na buzi, ropiejace oczko a teraz dusi sie kaszlem i zalapala infekcje :ico_placzek: . Dzisiaj pojechalismy do szpitala bo w nocy nie spalam bo mala tak sie dusila kaszlem ze szok az sie poplakalam z tej bezsilnosci :ico_placzek: .Pani doktor ja zbadala i powiedziala ze pluca sa czyste tylko katar jej splywa do gardla i od tego ten kaszel i powiedziala ze moze to sie ciagnac kilka tygodni. I radzila zeby duzo siedziec z nia na dworzu i zeby spala w foteliku samochodowym a nie na plasko ach ciagle cos :ico_zly:
zmykam jakis obiad zrobic bo Veronika dzis zostala z nami w domu

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lip 2012, 12:53

oj współczuje chorób
ja zaczynam miesięczną kolonie karną o zaostrzonym rygorze czyli Majeczka ma wolne w żłobku i jest wdomu
jeszcze jeden dzien nie minął a ja już mam dosyć

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”