Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 wrz 2012, 12:52

zapodałam małej wit C i wapno ale widze że coraz bardziej sie jej ten katar rozkręca :ico_olaboga: teraz jak kichnęła to z obu dziurek wyskoczył taki płynny katarek. a jak frida ciągle to tyle co nic wychodzi :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

09 wrz 2012, 12:53

smyk pierwszy katar miał mając 7 miechów i od razu poszło mu na oskrzela. następne katary przechodził już łagodniej :ico_sorki:
U nas było to samo. Związało się to w czasie z ząbkowaniem bo nagle wszystkie ząbki szły naraz :ico_szoking:

gosia888, spróbuj póki co tylko mleko surowe odstawić i daj kilka dni małemu na reakcję.

Awatar użytkownika
Madleine

09 wrz 2012, 13:00

hej dziewczyny my juz po weselu:-) bylo super
nie wiem czy Wam pisalam,ale dzien przed weselem okazalo sie,ze z moja najlepsza przyjaciolka przez przypadek kupilysmy sobie takie same sukienki :-) tyle,ze ona a warszawie a ja tu :-)
Śmiesznie bylo - wygladalysmy jak druhny,ale na szczescie malo kto sie zorientowal bo ona jest o glowe wyzsza ode mnie i ma zupelnie inna urode no i sumujac - inaczej w niej wyglada :-)

Jak bede miala fotki to wstawie :-)

Awatar użytkownika
Kasiala
Zrobiłem Magistra z forum!

09 wrz 2012, 13:15

jak zwykle jestem spóźniona... karmię dopiero a za 20 min mam byc w kosciele... :-D

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 wrz 2012, 15:53

gosia888, spróbuj póki co tylko mleko surowe odstawić i daj kilka dni małemu na reakcję.
mówisz że almette i żółty ser mogę jeść? Dzisiaj jadłam pierogi z mięsem i do nich uwielbiam mleko no i nie wypiłam :ico_placzek:
karmię dopiero a za 20 min mam byc w kosciele... :-D
haha przynajmniej w kościele nie będzie głodna. Maks na pewno nie wytrzyma całej mszy. A jak jest głodny to nic go nie uspokaja. Dzisiaj poszłam na mszę na cmentarz wózkiem, karmiłam go po 11, doszłam na 12 na cmentarz już głodny nakarmiłam go u mamy w samochodzie po pół godzinie płacz bo znowu głodny to już poszłam do domu. Nic dziwnego że tyle tyje.
ale dzien przed weselem okazalo sie,ze z moja najlepsza przyjaciolka przez przypadek kupilysmy sobie takie same sukienki
na facebooku czytałam :-D mogłaś pogratulować przyjaciółce dobrego gustu :-D

[ Dodano: 09-09-2012, 16:38 ]
Dziewczyny jak się bierze biogaię? Jest 5 kropli dziennie. Ale na raz? Czy 5 razy dziennie po 1 kropli???

Awatar użytkownika
Qanchita

09 wrz 2012, 16:46

Madleine, wstawiaj foty :ico_brawa_01:
mówisz że almette i żółty ser mogę jeść?
Nie wiem ale może samo mleko wystarczy...z Jolką wystarczyło. Sery jadłam rzadko ale jadłam. Tymek ma dużo silniejszą alergię,odstawiłam cały nabiał łącznie z masłem.
Ten śluz o który pytałaś to u Jolki był właśnie taki jak piszesz. U Tymka pasma śluzu są jak smarki grubości palca :ico_szoking:
karmię dopiero a za 20 min mam byc w kosciele... :-D

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 wrz 2012, 16:48

Ten śluz o który pytałaś to u Jolki był właśnie taki jak piszesz.
no to mleko tylko odstawię na razie.
U Tymka pasma śluzu są jak smarki grubości palca
są cały czas?

Awatar użytkownika
Qanchita

09 wrz 2012, 16:50

gosia888, te nerwy małego podczas karmienia też by to tłumaczyło. Powiedz jak to wygląda wieczorami...mały łapie pierś, robi kilka łyków, za chwilę kręci główką popiskuje i puszcza...później znów łapie pierś i tak w kółko???
Bo u nas tak było dopóki nie odstawiłam pokarmów których dzieciaki nie tolerowały.

[ Dodano: 09-09-2012, 16:53 ]
są cały czas?
Od kiedy jestem na diecie to już nie są takie straszne... teraz jest delikatny śluz jeszcze ale pewnie dlatego że śluzówka musi się odbudować a to trwa.
Chociaż jak jednego dnia najadłam się ciasta drożdżowego to znów pasma były :ico_zly:

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 wrz 2012, 17:12

Powiedz jak to wygląda wieczorami...mały łapie pierś, robi kilka łyków, za chwilę kręci główką popiskuje i puszcza...później znów łapie pierś i tak w kółko???
dla mnie to on głodny jest wieczorami. Bo jak leci z cycka to on je. On wieczorami non stop by jadł ale że już nie ma to płacz. Z drugiej strony jak w dzień głodny to ryk straszny aż nie zje. Nie mam pojęcia sama głupia jestem co to jest. Ale na pewno jest lepiej niż było. Ale może rzeczywiście to przez te mleko to marudzenie :ico_noniewiem: Zobaczę jak teraz będzie jak.

[ Dodano: 09-09-2012, 17:14 ]
no ale sssie puszcza i jest zły

[ Dodano: 09-09-2012, 19:46 ]
Teraz najadł się że aż nie chciał beknął i ulał aż no i dalej zły i ciągnie smoka :ico_olaboga: więc może naprawdę ten brzuch :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kasiala

09 wrz 2012, 20:48

hejka :)

my już po Kajcia w kościela prawdziwy aniołęk ani jednego płaczka nie było -D zdązyliśmy na msze mielismy być 13:40 A a byliśmy 13:50 więc spoko msza była o 14 :-) nawet ksiądz zwrócił uwagę jaka grzeczna i przy chrzcie ją pochwalił :-)

Gosia cyca jej na siłę dawałąm zeby właśnbie w kościela nie dawać i się udało w domu jak wróćiliśmy to też specjalnie głodna nie była :-)

jak dostane focie to wstawie :-)

a powiem Wam że moja małą bije rekordy wczoraj w nocy 7,5h bez cyca :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: no i chyba ma jakąś biegunkę... dzisiaj samą kupkę to sama woda leciała i takie skisłę mleko ale do kupy zebrane... jak jutro to samo będzie to chyba do lekarz z nią pójdę a my jutro na USG bioderek i do pracy z Kajcią podjadę po zaświadczenie do MOPSu...

teraz idę do łóżka bo padam :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”