Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

Re: koteczek w domu

01 lis 2012, 10:27

Aniu - to czekamy na wiesci !

Lilo - my mamy dachowca,takiego chowanego od malutkiego w domu,dwa lata mieszkal tylko w domu ( kastrat oczywiscie) i wcale mu nie zalezalo,zeby wyjsc na dwor,do czasu,kiedy przyjechala do nas na 3 tygdnie tesciowa...Ja wyjechalam na turnus,a ona milosniczka kotow,stwerdzila,ze on ja tak prosil i chial wyjsc i zostawila otwarte drzwi i wyszedl - od tego czasu,nie bylo szans zeby Zgredek usiedzial w domu. Najpierw bylam zla na tesciowa,ze teraz taki "brudny" kot bedzie mi po domu lazil ale sie mile zaskoczylam,bo mimo tego,ze kot jest teraz podworkowo-domowy,to jest nadal czysty,nawyki mu zostaly i nawet jak wylazi,to nie je smieci i jest wciaz czysty.Jedyna zmora,to po lecie mial pchly ale juz nie ma :)

Trzyma sie domu,rano wychodzi przez okno albo jak maz do pracy idzie,zalatwia swoje potrzeby na zewnatrz i wraca na sniadanko :) Potem w zaleznosci od pogody albo idzie spac na kanape,albo wychodzi na dwor :) Wieczorem zawsze wraca,otwiera okno,zakiciam na niego a on pedzi do domu :)

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

01 lis 2012, 10:35

no to mamy kicię!!!!
facet właśnie zadzwonił i umówiliśmy się na odbiór w sobotę do południa!!
oto ona
Obrazek

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

01 lis 2012, 11:00

wow,super kotek !

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lis 2012, 12:09

Sterylizacja musi być, koniecznie!
Śliczny kociak!

lilo

01 lis 2012, 12:51

A czemu koniecznie???

Żaden mój kot nie był sterylizowany. Rodzice mają kocura i nie znaczy terenu więc po co mieliby go sterylizować?

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

01 lis 2012, 13:02

pewnie dlatego zeby zapobiegać rozmnażania nie rasowych zwierząt

my na pewno ją wysterylizujemy

NICOLA_1985

01 lis 2012, 16:18

Aniu prawidłowa decyzja... sterylizacją przedlużysz kotce życie bo niewysterylizowane kotki przechodzące ruję i niedopuszczane do ciazy zaczynają podupadać na zdrowiu... wykańczają się..
jak chcesz mieć zdrowego, długo żyjącego cudaka to sterylizacja obowiązkowa...

a to że kocur nie znaczy terenu nie oznacza , że nie zacznie go znaczyć...
kotem kierują hormony... i się męczy jak się nie rozmnaża....
a sterylizacja/kastracja załatwia sprawę raz na zawsze!

po za tym po co dopuszczać do możliwości rozmnażania się nierasowych kotów skoro tyle kotków w schroniskach jest i potrzebują domów... i t ą możliwość znalezienia nowego domu zabierają im te nowe mioty malutkich kociaków które i tak przeważnie gdy dorosną zostraną wywalone na bruk i beda zajmować kolejne klatki w schronisku!..

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

01 lis 2012, 16:22

mamy znajomego weterynarza z Gdańska,obecnie A u niego drzewo tnie w Okonku to z nim pogada o wszystkim i wszystko się załatwi,po znajomości może taniej weźmie ;-)

lilo

01 lis 2012, 16:57

tak przeważnie gdy dorosną zostraną wywalone na bruk i beda zajmować kolejne klatki w schronisku!..
"Przeważnie"?????????? A skąd masz takie dane???? Mam mnóstwo znajomych którzy przygarnęli w taki czy inny sposób kota i odpukać nie zamierzają się ich pozbywać.
Strasznie nie lubię takiego uogólniania.
Twój post zabrzmiał tak jakbyś uważała, że warto jest rozmnażać tylko rasowe koty.

Wróć do „Nasze hobby”