markotka nie wiem co Ci doradzić,moja wetka zawsze mówi że jak kot załatwia się poza kuweta tzn że jest problem tzn że nam zgłosza problem ,jest przyczyna którą należy znależć,ale to nie jest wcale takie łatwe ,bo o ile można wykluczyć problem zdrowotny to ciężko jest znaleźć co kociakom nie pasuje,bo to może być wszystko .......,miałam dwa takie przypadki z kicią gdy mi siusiu poza kuwetą robiła ,i już dzisiaj wiem czemu tak robiła ,ale w obu przypadkach i tak zaglądałam do weta czy aby nie ma problemu z układem moczowym ,ale na szczęscie szybko problem znalazłam i już ok było .Lutek przez dwa dni robił nam kupę poza kuweta ale i tu szybko wiedzieliśmy dlaczego ,na szczęscie szybko zajarzył gdzie to się robi i teraz jest ok
za to jak wg kota jest silikon do zmiany to tez szybko wiem bo zwyczajnie da mi znać i nasika tuz obok kuwety gdzie wg mnie jeszcze np dwa czy trzy dni mogłaby jeszcze być ,ale widać kot myśli inaczej
markotka może idż do weta ,pogadaj o problemie( może akurat masz blisko siebie weta behawiorystę) który poradzi albo sprawdzi czy to nie jest problem zdrowotny,
może jest ktoś w rodzinie kto kota nie toleruje a wiesz mi kotki są bardzo mądre pod tym względem ,a może jest zazdrosny o dziecko ,może kociak nie toleruje jak Krzyś się bawi z nim albo za mało zwracasz uwagę na kotka ......tych "może " jest wiele bo kot wyraźnie Tobie mówi że czegoś albo nie toleruje albo coś go boli