Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

Re: wiosna-lato 2013

13 gru 2012, 12:59

Witajcie
Ja dzisiaj mialam z rana przezycia. Jak wyszlismy z domu Oli przewrocil sie I spiczasty kamien wbil mu sie do czola. Od Razu maz po karetke zadzwonil. Masakra. Juz jest ok. Jestesmy w domu. Oli tylko taki spokojniejszy niz zwykle.

Co do wozka to ja sama jeszcze nie wiem. Chce zeby lekko sie pchalo, dzidzi bylo wygodnie, zebym po prostu nie meczyla sie przy dlugich spacerach. Podobaja mi sie te polskie wozki z duzymi kolami jak donatka pokazywala, ale u nas takich nie ma. Na szczescie mam sporo czasu zeby sie zastanowic I szukac. Ja czesto widze jak u nas po parku biegaja mamuski z takimi wozkami. Wszedzie z nimi mozna wjechac nawet Na lesne sciezki, a takie tez u nas sa.

Przechdzilam dzisiaj kolo rynku no I sie powstrzymac nie moglam I kupilam taki zestaw ubranka dla niemowlaka.
I jesCze taki ciuszek dla starszego maluszka.

Ja czasami czuje takie bulgotanie w brzuchu. Czy mozliwe zebym cos czula w 8 tygodniu

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

13 gru 2012, 13:01

kochana, no niestety cię rozczaruję, ale w 8tc dzidzia ma ok. 2cm, więc chyba nie jesteś w stanie jej wyczuć. może to macica tak się powiększa.

ja też mam już kilka ubranek dla dzidzi, mam kombinezonik na jesień już i ost. kupiłam skarpeteczki malutkie. RÓŻÓWE Z KOKARDKAMI :-D nie mogłam się powstrzymać, takie słodyczki.

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

13 gru 2012, 14:09

Jak wyszlismy z domu Oli przewrocil sie I spiczasty kamien wbil mu sie do czola.
O ranyy ale co mu zrobili ? Ma duża ranę ?
Ja chyba wam nie pisałam chociaż może pisałam jak moja miała niedawno wypadek no ale to dużo pisania i nie chce do tego wracać nawet
Zdrówka dla niego .
Czy mozliwe zebym cos czula w 8 tygodniu
Raczej nie ma szans.
ja też mam już kilka ubranek dla dzidzi
Ja nic na razie nie kupuję bo raz że nie wiem czy dzidzia jeszcze jest a dwa ze nie znam płci.Jak będę wiedzieć płeć to może coś kupie ,choć jeśli to dziewczynka będzie to raczej nie bo Lila ma taka masę ubrań że wielu nawet nie zdarzyłam jej ubrać.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

13 gru 2012, 14:22

ja dla chłopca też nie będę raczej kupować nic, poza jakąś zachcianką lub ew. koniecznościami, których z pewnością za wiele nie ma.
dla dziewczynki będę potrzebowała kilka typowo dziewczęcych komplecików, ale tym sie będę "martwiła" jak to faktycznie będzie Lila. Choć od samego początku coś mi mówi, że tam jest Lila ;-) jak widzę maluszka, to widzę dziewczynkę. :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Może dowiem się za tydzień, bo w srodę mam usg prenatalne u swoej ginki i idę na przedlużenie L4.

szkieletorek, pisałaś o wypadku Lili. Już z nią lepiej? :ico_sorki:

Mój Tobiko miał wpadek przed zeszłymi świętami, kiedy to na Wigilii dziecięcej z naszego mcd przewrócił się i uderzył łukiem brwiowym w sam narożnik sceny, gdzie były występy dla dzieci i sobie go rozciął. Musiałam będzić do dziecięcego szpitala na pogotowie i tam założyli mu dwa szwy :ico_olaboga: jaka ja byłam spanikowana wtedy! :ico_olaboga: :ico_placzek: ledwo się trzymałam. a ryczeć mi się chciało razem z nim. :ico_placzek:
Ostatnio zmieniony 13 gru 2012, 14:25 przez tibby, łącznie zmieniany 1 raz.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2012, 14:24

mąż zjadł obiad i pojechał do pracy, ja za pół godziny jadę po Szymka, potem moja mama i babcia przyjadą i będziemy piec ciasteczka :)

Ja dzisiaj mialam z rana przezycia. Jak wyszlismy z domu Oli przewrocil sie I spiczasty kamien wbil mu sie do czola. Od Razu maz po karetke zadzwonil. Masakra. Juz jest ok. Jestesmy w domu. Oli tylko taki spokojniejszy niz zwykle.
ojj biedaczek, brzmi groźnie , oby sie rana szybko zagoiła i nie było śladu :ico_sorki:
. Podobaja mi sie te polskie wozki z duzymi kolami jak donatka pokazywala,
ja żadnego nie pokazywałam, pewnie kto inny :ico_oczko:
Przechdzilam dzisiaj kolo rynku no I sie powstrzymac nie moglam I kupilam taki zestaw ubranka dla niemowlaka.
ja na razie nic nie kupię i na pewno nie kupię przez najbliższy czas, może wiosną :ico_noniewiem: , po Szymku mam sporo ładnych i mam zamiar je wykorzystać :)
Ja czasami czuje takie bulgotanie w brzuchu. Czy mozliwe zebym cos czula w 8 tygodniu
to za wcześnie, ja też podobnie czuję, ale wiem, ze to moje kiszki marsza grają :ico_haha_01:
Ostatnio zmieniony 13 gru 2012, 14:29 przez donatka26, łącznie zmieniany 1 raz.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2012, 14:26

Może dowiem się za tydzień, bo w srodę mam usg prenatalne u swoej ginki .
a to nie za wcześnie żeby zobaczyć płeć??

ja jadę po świętach i to będzie 13 tydz., w 1 ciąży dowiedziałam się w 23tyg., może dlatego , że ten gin nie powie wcześniej jeśli nie będzie na 100% pewny

muszę zmienić ten suwaczek, bo dni się nie przesuwają :ico_zly:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

13 gru 2012, 14:29

ja pokazywałam wózek.
podobają mi się też CONECO, ale rzadko na allegro są takie ze skrętnymi kolami i fotelikami w jednej aukcji. a to u mnie podstawa.
a poza tym, ta kolorystyka w ogóle mi się nie podoba w żadnym wózku! masakra jakaś! same ciemne kolory!
a to nie za wcześnie żeby zobaczyć płeć??
mówią że od 12tc już MOŻNA coś zobaczyć. ale niekoniecznie. ja tam chcę tylko wiedzieć, że jest z dzidzią ok. :ico_sorki: myślę, że na połówkowym jest chyba dośc duże prawdopodobieństwo zobaczenia czegokolwiek już bez jakiegokolwiek strachu, że coś sie może zmienić ;-)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2012, 14:31

Mój Tobiko miał wpadek przed zeszłymi świętami, kiedy to na Wigilii dziecięcej z naszego mcd przewrócił się i uderzył łukiem brwiowym w sam narożnik sceny, gdzie były występy dla dzieci i sobie go rozciął. Musiałam będzić do dziecięcego szpitala na pogotowie i tam założyli mu dwa szwy :ico_olaboga: jaka ja byłam spanikowana wtedy! :ico_olaboga: :ico_placzek: ledwo się trzymałam. a ryczeć mi się chciało razem z nim. :ico_placzek:
mój miał też poważny wypadek jak skończył roczek, nie będę pisać za dużo, bo zaraz chce mi się chce płakać, to była chwila nieuwagi i pies go ugryzł i ma 3 blizny na buźce, do teraz nie mogę sobie tego wybaczyć :ico_placzek:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

13 gru 2012, 14:34

naszego też pies ugryzł. i to nasz własny, domowy. to było na Wigilię, kiedy Tobiko nie miał jeszcze roku! siedział sobie na tapczanie i karmiliśmy go kaszką, a nasz głodomór (pies) chciał dostać się za wszelką cenę do miski i jak Tobiko nachylał się do łyżeczki by wziąć ją do buzi, to nasz pies go hapnął! ma małą dziurkę na policzku. na szczęście nie było w ogóle krwi. a mały płakał, bo się przestraszył naszych krzyków. na szczęście dobrze się skończyło, ale blizna jest do dziś.

przy dzieciach to trzeba myśleć 5 kroków na przód!

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2012, 14:41

naszego też pies ugryzł. i to nasz własny, domowy.!
u nas to też był nasz własny pies, jako, że był szczepiony, to nie jechałam na pogotowie, a krew się lała, zrobiłam co trzeba , potem smarowałam maścią na blizny i po pewnym czasie lepiej to wyglądało :ico_sorki: ,

oki zmieńmy temat, bo te to nieciekawe i przykre :ico_placzek: ,

idę zaraz obrać mojemu niejadkowi ziemniaczki i skoczę po niego :),

coś mnie na ziewanie wzięło :ico_spanko: i głowa pobolewa :ico_olaboga: ,

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”