donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

Re: wiosna-lato 2013

15 gru 2012, 20:05

my byliśmy u teściów na herbatce :), Szymek powariował z kuzynkami , bo też tam były,
właśnie zjadłam placuszek i leniuchuję, bo coś mnie głowa znów zaczyna boleć,

dziś dzwonił mój braciszek i przyjeżdża na święta i Sylwestra :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: , cieszę się bardzo , bo od kiedy siedzi w Anglii czyli już 7 lat nie był w ogóle z nami na Święta, oczywiście to tajemnica i nie mam nikomu mówić :ico_oczko: ,

ziolo spokojnego i szczęśliwego lotu, a synek już leciał kiedyś samolotem?

co to jest to enpr???
A ja sie zaczynam martwić,od wczoraj mam twardy brzuszek jakby napiety,,nic takiego nie robie aby mieć tak twardawy brzuszek rano nie był taki co robic? :ico_noniewiem:
ja w 1 ciąży miaamł twardy brzuch i wtedy gin kazał mi brać Slowmag z wit. b6 (jest to magez) brałam go 2x dziennie

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 gru 2012, 20:54

misia[b/b] spokojnie ja pierwsze ruchy poczulam z Klaudia w 24 tyg...naprawde.... i wtedy panikowalam ale to podobno normalne a teraz ruchy poczulam w 18 tyg:)

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

15 gru 2012, 22:14

Dziewczyny Dziekuje Wam bardzo. Mam nadzieje, ze lot bedzie udany. Moj maz Musial dzisiaj odwolac bilet. Nie moze z nami leciec ze wzgledu Na prace. Wiadomo dzidzia jest w drodze wiec praca tez musi byc.
Jakos musimy dac rade.
donatka26 Oli Juz lecial, ale jakies 2,5 roku temu. Teraz to bedzie mial frajde. Ja troche mniej.

Postaram sie tu zagladac ;)
3majcie sie kochane

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 gru 2012, 00:41

ja w 1 ciąży miaamł twardy brzuch i wtedy gin kazał mi brać Slowmag z wit. b6 (jest to magez) brałam go 2x dziennie
i magnez pomagał? naprawde? na co on jest w ciąży?
co to jest to enpr???
Enpr-NATURALNE PLANOWANIE RODZINY..w sensie mierzysz temperaturke o tej samej porze,śluz itd i zaznaczasz to na wykresie a enpr to nic innego jak stronka na której ja np mam swój wykres i w sumie dzięki ENPR zaszłam w ciąże :-)
spokojnie ja pierwsze ruchy poczulam z Klaudia w 24 tyg...naprawde.... i wtedy panikowalam
dziękuje w takim razie czekam cierpliwie,bo dziś zaczełam juz płakać mężowi,że ruchów jeszcze nie czuje a on mi powiedział,że to za wczesnie i mam sie nie martwić,ale to nie takie łatwe :ico_noniewiem:
Postaram sie tu zagladac ;)
:ico_papa: bedziemy czekały :-)

dobranoc wszystkim

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 gru 2012, 10:11

witam :)
mnie od rana ściska w żołądku, aż mi nie dobrze :ico_olaboga: ,

mąż pojechał po świeży chlebek i bułki :ico_haha_02:
i magnez pomagał? naprawde? na co on jest w ciąży?
działa m.in. rozkurczowo , dlatego go zapisał, mi pomagał, ale właśnie Slowmag z wit.B6, bo lepiej się wchłania i jest on dojelitowy

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum

16 gru 2012, 11:06

Witam :)

dzisiaj juz 20 tydz. za nami :-) ale ten czas leci. jeszcze druga polowa i bedziemy sie wypakowywac mam nadzieje. co do ruchow to ja nie czuje ale mysle ze jeszcze mam czas tak minimum do 24 tc. zeby poczuc. przy pierwszym dziecku to ponoc pozniej sie czuje wiec nie bede sie za wczasu denerwowac. na mikolajki dostalam malutkiego kopniaczka w prezencie i od tamtej pory cisza ale ja czekam cierpliwie i nadsluchuje co tam w moim brzuszku sie dzieje moze ja nie potrafie odroznic tych bulgotek czy musniec dzidzi... sama nie wiem.
co do sprzatania dziewczyny to ja jestem pedantka wiec musze miec czysto w domu... nie lubie miec nawet najmniejszego kurzu. moj maz to czasem sie denerwuje bo chodze i tylko sie dre na niego ze cos nie lezy na swoim miejscu tylko wszystko jest porozrzucane albo polozone gdzie indziej. przy psie jak sie ma to tez trzeba sprzatac czesto bo to tez taki maly brudasek :-P nie chce zeby sie potem dzidzia jak urodzi to zyla w zapuszczonym domku.
Tibby ja kiedys na enpr podejrzalam Twoj wykres :-) takze smialo mozesz sobie popatrzec na moj ja nie mam nic do ukrycia :-)
ziolo udanego pobytu w Polsce kochana. wypoczywaj tyle ile sie da :-) dbaj o dzidzie.

po wczorajszym sprzataniu... dzisiaj nic nie robie :-D tesciowa zaprosila na obiad wiec nie musze nawet nic gotowac... ide na gotowe :-D tylko najpierw idziemy z mezem do kosciolka.
Milego dnia dziewczyny! :-D

:ico_tort: za 20 tydz. :-)

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

16 gru 2012, 15:14

brawo za połówkę! ja szczerze powiem, że też się już tego nie mogę doczekać.
dzis od rana znów miałam atak zgagi, ale popiłam ciepłe kakao i przeszło.

anade
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

17 gru 2012, 10:01

Hej dziewczyny!
Ja też szaleję ze sprzątaniem, w sobotę pomyliśmy wspólnie z mężem wszystkie okna, sama umyłam łazienkę włącznie z kafelkami na ścianie po sam sufit.
A co do ruchów, na początku 17 tc czułam jakieś bulgotki i łaskotania, nie byłam pewna czy to już ruchy - były sporadycznie, co drugi dzień może, ale od paru dni czuje te bulgotki przynajmniej 3 razy dziennie :) Dziś rano jeszcze nie czułam, ale spokojnie :) Czasem są tak wyraźnie, że się zastanawiam, czy to już nie kopniaczki słabiutkie czy tylko takie wyczynowe pływanie :) wtedy proszę męża aby posłuchał to pływanie, czy słychać wody - czasem słychać czasem nie, ale słychać za każdym razem, kiedy mi plumka :)
A przeważnie czuję, jak się schylam, albo inaczej ściskam brzuch (nie za każdym razem) i jak leże wyciągnięta na wznak.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

17 gru 2012, 10:04

ja pamiętam, jak od momentu kiedy poczułam po raz pierwszy, to kładłam się często na kanapie, odlaniałam brzuch i czekałam z rękoma na brzuchu. po jakimś czasie było czuć.

jednak dziś lab. nie odwiedzę. jutro idę. zaspało mi się ;-P

monikaA88

17 gru 2012, 17:08

mnie dzisiaj ogarnal jakis len potworny... od rana nic nie robie bo mi sie tak nie chce ze szok. ledwo wyszlam z domu na zakupy na ktore tez mi sie isc nie chcialo ale musialam bo w lodowce zostalo tylko swiatelko. teraz tez niby mysle co by tu porobic w domu zeby sie tylko czyms zajac ale szczerze nie chce mi sie ... ja nie wiem co sie ze mna dzis dzieje... najchetniej to polozyla bym sie spac bo mnie gdzies spanie lami... to chyba wszystko przez ta pogode bo jest taka paskudna ze szkoda gadac.... sniegu juz prawie nie ma... jest szaro buro na tym polu i w dodatku deszcz pada .... beznadzieja jednym slowem! siedze i ciagle cos jem... na zakupach jak bylam to kupila sledzie po cygansku bo taka mialam ochote i jak tylko wrocilam do domu wsunelam 2 sledzie :-D ale byly pyszne takie pikantniejsze :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”