Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

Re: wiosna-lato 2013

19 gru 2012, 00:29

a widzisz,tu może tkwi problem - powinnaś pić dużo wody,podobno szklanka na czczo też pomaga w wypróżnianiu !

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

19 gru 2012, 09:08

misiu, jako, że ty zakładałaś w ogole wątek, też możesz chyba edytować pierwszą stronę... (chyba, że się mylę)

a my dziś do ginki :-) Już się nie mogę doczekać.
Spokojnego dnia.
Ja po wczorajszych zakupach byłam tak wykończona, że na koniec trochę mnie głowa zabolała, ale przeszło po 1 apapie.

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 gru 2012, 11:37

milutka204 kochana zaaplikowałam sobie czopek siedziałam z nim 2 godziny,i nic mnie nie ruszyło nawet ksztyny i co teraz?
az nie moge uwierzyc mnie 5 minut i od razu rusza a moze bylo 2 sztuki naraz zaaplikowac???? jedyna jeszcze opcja ja nie probowalam ale mowia ze dizala siemie lniane na pol szklanki wody wypic, a jak nie to lewatywe sobie trzeba zrobic taki zestawic kupisz w aptece nic nie boli:) pod koniec ciazy bedzie jeszcze gorzej z zaparciami :ico_sorki:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

19 gru 2012, 11:42

zaparcia mogą też być od żelaza.
ja mam właśnie po żelazie. masakra! w szpitalu po porodzie miałam anemię i mi zapisali żelazo. przez co nie mogłam się wypróżnić. 3 dni pobytu po porodzie, a ja ani razu nie robiłam. (kłamałam że zrobiłam, byle mnie do domu puścili - fakt też był, że o szwy się głuptas bałam)

ale jak mnie wyczyściło przed porodem, to sobie myślę, że nie miało co wylatywać, bo ja więcej po porodzie piłam niż jadłam. nie mialam w ogole apetytu. jadałam tylko śniadania, obiadów wcale. ew. kanapki z domu czy owoce jakie mi przynieśli. ale to tez niekoniecznie. woda to był mój przyjaciel.
teraz tez mi się co chwilę chce pić.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 gru 2012, 13:04

witam :)
ja siedzę u mamy i robię dokumenty, bo trochę ich sie nazbierało, zaraz zrobię przerwę i porobię im pierogi z kapustą i grzybami,

tibby czekamy na wieści z wizyty :ico_oczko: , o której ją masz?
zaparcia mogą też być od żelaza.
ja mam właśnie po żelazie. masakra! w szpitalu po porodzie miałam anemię i mi zapisali żelazo. przez co nie mogłam się wypróżnić. 3 dni pobytu po porodzie, a ja ani razu nie robiłam. (kłamałam że zrobiłam, byle mnie do domu puścili - fakt też był, że o szwy się głuptas bałam)
zaparcia na 100% są od żelaza jeśli ktoś zażywa, ja nie zażywałam, i teraz też nie muszę na razie,
ale w tej ciąży trochę mam problem z wypróżnianiem, choć codziennie robię, piję też siemię lniane, ze względu na jelita i żołądek,

w szpitalu pamiętam , że po porodzie, też mi kazali się wypróżnić, ale tam nie mogłam, bo wszystko mnie na dole rwało, wiec też skłamałam, żeby mnie wypuścili do domu, i w domu zaaplikowałam czopek i poszło bez problemu i potem było ok :)

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

19 gru 2012, 13:11

ja w domu to chyba po jednym czy dwoch dniach dopiero doszłam do ładu z trawieniem. :ico_sorki:

tibby czekamy na wieści z wizyty :ico_oczko: , o której ją masz?
zapisana jestem na 14:10, ale tam w zasadzie kiedy się przyjdzie, wchodzi się wg kolejki, więc różnie to czasem bywa. Ale z tego co pamiętam, to ginka w śr przyjmuje właśnie od 14, więc wychodziłoby, że będę albo 1 albo 2 :ico_sorki: to dobrze, bo jak ma być to prenatalne usg, to wiem, że to trwa, a ja podenerwowana jestem czy wszystko ok, to jakbym miała czekać, to chyba bym poczekalnię rozniosła ;-)

co do żelaza, to ja mam je w tabletkach które biorę teraz - to taki zestaw wszystkich witamin - VITA-MIN PLUS MAMA. M.in z kw. foliowym :ico_sorki: 14zł chyba za op. które spokojnie na ponad miesiąc wystarcza :ico_sorki: muszę sobie właśnie przed świętami kupić nowe, bo już tylko kilka sztuk zostało.

O, słoneczko wychodzi nam :ico_sorki:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

19 gru 2012, 18:07

Cześć dziewczyny.
żadnego postu pod moją nieobecność nie było? :ico_olaboga: Oj zamiera wątek, zamiera! :ico_nienie:

Ja po wizycie.
Wyniki super! Mocz czysty. Hemoglobina w porządku, bo az 14 :ico_brawa_01: więc póki co się o anemię nie martwię.
Dzidzię mi lekarka dość długo pokazywała. Ślicznie tańcowała! nóżki jej chodziły :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: jestem zachwycona, pomimo, że to druga ciąża. Wzrusza tak samo. :ico_placzek:
Przezierność prawidłowa.
Dzidzia ma 4,5cm :-D Śliczną główkę, ruchliwe nóżki które słodko skakały jakby tańcowały :-D Serduszko biło pięknie, pępowinka też pulsowała tak jak powinna. O płeć się kazała nie pytać, bo po pierwsze za mała dzidzia a po drugie nawet nie było widać, bo pępowina nam zasłoniła. (nie widziałam co prawda, aby coś tam wystawało, ale podpytam ją bardziej na połówkowym, bo następne usg dopiero wtedy).
L4 przedłużone do 17.01 i 18.01 mam kolejną wizytę.

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 gru 2012, 18:32

Witam!

I dołączam!

POlożę wieczorem dzieci i popiszę z Wami, doczytam, bo u Was się dzieje! oj dzieje!

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

19 gru 2012, 18:56

miło cię widzieć. rozgość się i czuj się jak u siebie ;-)

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 gru 2012, 22:22

Wiecie co, nie dam rady nadrobić tylu stron..ale, ale...kilka ostatnich ogarnę.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”