Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

Re: wiosna-lato 2013

05 sty 2013, 17:36

Witam sie.Ja pisze z telefonu wiec tak na szybko,bo same wiecie jam sie tak pisze.
Misiu, widzę że zmieniłaś suwaczek na okienkowy. Śliczne 5 okienko! Trzymam kciuki żeby na usg maz mógł bez problemu wejść.U mnie w 1 ciąży mąż mógł wejść bez problemu. No i żeby dzidzia pokazała co tam ma (lub nie) miedzy nóżkami.
kaczorek, gratuluję córeczki. Jednak marzenia o córeczce sie spełniły. :) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Ja juz widzę ze od dzis u mnie świeci sie 4 okienko :D
Ale super! :ico_brawa_01:
Z tej okazji dla was :ico_tort:

Monika, brawa za kolejny skończony tydzień :) zapraszam na odliczanie od 120!!! ;-)

Może zaś sie odezwę i popisze więcej bo na komórce idzie ciężko.

Zioło, dobrze ze jesteś na miejscu i macie sie lepiej.

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

05 sty 2013, 18:46

Misiu to jestem bardzo ciekawa kogo nosisz w brzuszku:-) Czyli czekamy do pn.

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

06 sty 2013, 10:28

czesc.

:ico_tort: za 23 tydz. ale ten czas leci :-)
dzisiejsza noc to byla dla mnie koszmarna :-( zadna pozycja nie byla dla mnie wygodna do spania ehhh nawet poduszka miedzy nogami w niczym mi nie pomogla... pol nocy nie przespalam krecilam sie wiercilam wszystko mnie bolalo od tego lezenia :-( dupsko sie to coraz ciezsze robi i ciezko sie mi nawet juz przekreca z boku na bok... a tu dopiero polowa za mna a gdzie reszta ... ale zrzeda ze mnie :-P

na nogach juz dzisiaj bylam od 6 rano bo nie szlo juz nawet lezec. ale jak wstalam to zjadlam sniadanie i przygotowalam obiad bo jak wrocimy z mezem z kosciola to tylko sie dokonczy i bedzie gotowy :-) zaliczylam tez spacerek z pieskiem i u mnie jest zimno dzis 0 stopni bylo o 7 brrrr zimno...

popoludniu moze sie wybierzemy do rodzicow meza :-)

Milego dnia :ico_ciezarowka: :-D

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

06 sty 2013, 11:11

Witajcie
Gratulacje dla Was za tygodnie ciazy :ico_brawa:
Wczoraj rozmawialam z przyjaciolka I sie mnie pyta, Na kiedy mam termin. Powiedzialam, ze Na 29go lipca. A ona sie tak zdziwila I sie pyta "tak szybko?". Jejku no rzeczywiscie zleci szybciutko. Jeszcze jak od jutra znacznie sie praca. Ani sie obejrze, a tu brzuszek bedzie wielki.
Kupilam sobie wczoraj maslo kakowe Na brzuch, ze niby ma chronic przed rozstepami. Powiem Wam, ze sie cala nssmarowalam. Dzisiaj mam tak nawilzona skore jak nigdy. Pije tez sok z burakow I moja cera sie poprawia. Chociaz najbardziej chodzi mi o to zeby byc dobrze odzywiona, bo boje sie wypadania wlosow. Po ciazy z Oliwierkiem niewiele mi zostalo.
Ja do kosciola Na 11 ide z Oli. Moj maz niestety w pracy. Pozniej to Juz tylko leniuchowanie. Moze do parku sie przejdziemy. Moje uszy prawie zdrowe. Ciesze sie okropnie, bo myslalam, ze Bol nigdy nie minie.
Milego dnia

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

06 sty 2013, 11:22

dzień dobry. witam się w niedzielę :)

u mnie też dziś ciężka noc. pobudka na siku obowiązkowo zaliczona i potem kłopoty z zaśnięciem straszne. nie wiedziałam jak leżeć. Ale w końcu się udało.

Dziś na obiadek robimy piersi nadziewane z kurczaka w cieście francuskim, pieczone ziemniaczki i trochę suróweczki.

pisałam, że przez święta przybrałam tylko 100g? lekarz mnie aż uspokajał że to wcale nie znaczy, że dzidzia nie rośnie. śmiałam się z nim potem, że ja niekoniecznie muszę tyć, ale dzidzia niech rośnie ile chce.

u nas niestety też zimno i szaro na dodatek. lecę nadrabiać resztę forum.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 sty 2013, 12:20

witam :)

u nas też zimno się zrobiło i pada deszcz,

ja wczoraj rano zakupy robiłam, potem porządki, placek i jechałam po tort, o 16 przyszli goście do Szymka, ostatni wyszli ok 20,
wszystko się udało, Szymek zadowolony, ja wykończona całym dniem, poszłam już spać o 22,

jutro chyba małego nie puszę do przedszkola tylko pójdziemy do lekarza, bo mi kaszle, mimo, ze syrop daje mu 5 dzień i ma żółte smarki,

my dziś na obiadek mamy kurczaka takiego pieczonego w całości na butelce :),

po obiadku skoczymy do babci na kawkę :),

miłej niedzieli!

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

06 sty 2013, 12:24

ja myślę o jakimś spacerze po obiedzie bo szlag mnie w domu trafia, ale mgła straszna... no zobaczymy co wyjdzie.

dziewczyny,. mierzy któraś z was ciśnienie sobie regularnie za dnia? ja mam od kilku dni np. 103/71, dziś 103/66, miałam już nawet 100/75
a głowa jak mnie bolała. na szczęście przechodziło po małej puszczalskiej kawce.

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 sty 2013, 15:18

hej dziewczynki

tibby za 4 miesiąc! :ico_brawa_01: :ico_zdrowko: Ale to leci masakra :ico_szoking:
Misiu to jestem bardzo ciekawa kogo nosisz w brzuszku:-)
Miejmy nadzieje,ze sie dowiem jutro oby :ico_sorki:

monikaA88 Mi juz tez tak sie dzieje,na szczęście poduszka jeszcze pomaga aczkolwiek dopiero raz spałam z nia jak mnie tak kośc łonowa bolała,a takto czuje,ze nonono robi sie coraz cięższa,ale ja znajduje jeszcze na to sposoby a jak sie nie najem na noc to wogóle prawie brzuszka nie czuje bardziej wiązadła jak sie naciagaja kiedy chce sie przekręcić,rano jak wstaje np to brzuszek mi jakos jeszcze nie ciąży nawet siedze z podkulonymi nóżkami no i mam w brzuszku tak 84/85cm nie wiem czy to duzo czy mało,ale juz nie ukryje brzusia :-D
I kochanie jestes ode mnie wyzej 2 tyg,ale super bo blizej do zobaczenia malucha i za 23 tydzień :ico_brawa_01: :ico_zdrowko:
A i kochana odliczanie sie tobie zaczeło więc tam nasza Tibby cię serdecznie zaprasza bo juz jestes wpisana :-D
Kupilam sobie wczoraj maslo kakowe Na brzuch
a jak sie nazywa?

bo ja zaczełam uzywać intensywną pielęgnację z GARNIER body tak pieknie pachnie szybko sie wchłania i brzusio mam nawilzony bo swędzi skóra już :ico_noniewiem:
Dziś na obiadek robimy piersi nadziewane z kurczaka w cieście francuskim, pieczone ziemniaczki i trochę suróweczki.
oo jaaa wyslij chociaż po kawałeczku na maila ciooo ? :ico_sorki: :-D
u nas też zimno się zrobiło i pada deszcz,
u nas dokładnie to samo,i siedzimy w domku :ico_noniewiem:
mierzy któraś z was ciśnienie sobie regularnie za dnia?
Ja mam prawie cały czas 50/90 ,100,80 niskie mam :ico_noniewiem: a jak mi położna mierzy jest ciut wyższe,ale ja mam niedoczynnośc nadnerczy to i mam przez to niższe cisnienie... ciekawe jakie jutro bede miała,ja codziennie słabiutka kawusie pije bo bym zasneła chyba :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

06 sty 2013, 17:17

powiem wam, że tak się najadłam, że chyba do końca dnia tylko owocki ;-) szczęście, że jeszcze jedno pomarańczko mam, to chyba posłuży mi za kolację.

tak, tak, zapraszam na odliczanie. :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

misiu, ciebie już za 13 dni też bym chciała tam widzieć ;-) jeśli chodzi o płeć, to chyba będziesz miała dziewuszkę. ja jakoś zawsze widziałam cię jako mamę dziewczynki ;-) a tak w ogóle, to jeszcze 9 dni i wskoczysz w okienko nr 6! :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: to dopiero tempo. :ico_olaboga:

mi się coraz bardziej wydaje, że będziemy mieli drugiego chłopca, ale jednak nadziei nie tracę. wróżba obrączkowa mówi o dziewczynce. chińska o chłopcu (ale w tą nie wierzę, bo w przypadku Tobika się nie sprawdziła - miał być dziewczynką wg niej, a do dziewuchy mu daleeeko!). może ten ich chiński chłopiec, to u mnie będzie jednak dziewczynka.
mam wielką nadzieję, że jak pójdę sobie na wizytę tego 17 do ginka, to może coś wspomni o usg kolejnym, może coś powie o umawianiu się za usg połówkowe. W zasadzie to będzie wg jego obliczeń dopiero 16tydz, ale na ost. usg od niego też czekałam 2 tyg, więc może... a jak nie, to podpytam, czy nie mogłabym jakoś dzidzi zobaczyć szybciej.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 sty 2013, 17:47

ja się objadałam :ico_olaboga: , ale słodkim plackiem i tortem i aż mi nie dobrze, głowa pobolewa, jakoś spać mi się chce,

jeśli chodzi o ciśnienie to ja z reguły mam niskie czyli tak 107/67, a jak mam ok 120/80 (czyli przepisowe idealne) to mnie wtedy głowa boli,bo dla mnie to już za wysokie , z kolei puls mam wysoki, bo zawsze ok 100,

misia
będziemy czekać na wieści :), o której masz wizytę?

jeśli chodzi o płeć to ja cierpliwie czekam, aż gin powie, może na następnej wizycie 5lutego, ale na konkretną płeć się nastawiam, żeby się nie rozczarować,

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”