Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

Re: Dwulatki wiosenno-letnie !!!! (kwiecień-lipiec 2010)

07 mar 2013, 23:23

Tymoteusz to inaczej Tymek :) mnie się podoba

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 mar 2013, 00:13

Mi w sumie Tomek najbardziej gra jako imię, ale fakt, bardzo podobne imiona będą.

A z tej listy Teodor mi się podoba. Fajne ma zdrobnienia. Teoś, Teo :D

Spoko koko Tibby z tym sikaniem. Sadzaj go gdy ty uważasz, że może mu się chcieć.
Ja tak cały czas Zołzę sadzam. By polubiła suche majtki.
I zaprawdę powiadam Ci, ciesz się, że nie sadzi QUP z uporem maniaka, tylko niewinne siusiu :ico_haha_01: Ja wolałabym tę wersję!! 100 albo milion razy bardziej :ico_zly: :ico_zly: :ico_oczko:

A co do przedszkola... sądzisz, że do tego czasu się nie nauczy?? Eee. Załapie!
Zakładasz jeszcze na wyjscia pampersa?
To może mieszać w głowie dziecku. Niestety.
Wiem coś o tym.
My już teraz nie zakładamy poza nocką. Wczoraj leciałam w placu zabaw, bo się skapsztaniła w majtki. I jak pisałam, gdyby to było siku... przebrałabym jej to na placu, nawet w te 12 stopni jakie było. Myk myk i gotowe. A z guanem nie ma jak walczyć jak już jest w majtkach :ico_haha_01:
Zaraz wiosna. Będzie git :ico_brawa:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

08 mar 2013, 08:53

Mój mąż uparł się na Tomasza. Nie chce słyszec o innym. Decyzja zapadła i tyle.

Na wyjścia owszem, zakładamy pampa. Ale zima była, to nie będę Bobika przebierała z tysiąca warstw... ile bym musiała przez to nosic ze sobą... szok! na noc tez pamp. i sadzam go jak tylko moge. czasem jednak zajme się czymś i siku w gacie leci...

a co do wiosny.. u nas dziś śnieg znów pada.................. ubolewam nad tym :(

:ico_tort: i :ico_kawa: za 6 okienko.

spadamy do miasta pozałatwiac pieniążki z lokaty :-> :-> :-> :-> :->

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 mar 2013, 11:07

u nas o pamku nie ma mowy. zuzka zrobi siku tylko do swojego nocnika. nawet nie zleje sie w majki tylko krzyczy i musi byc nocniczek.

martalka pulpeciki super pomysl ja jeszcze karoli nie dawalam ale musze sprobowac nie pomyslalam. dzis chce jej dac jogurtu naturalnego z jakims owocem zobaczymy czy jej zasmakuje

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

08 mar 2013, 18:23

nasz czy ma pampa czy nie, leje po sobie :D

dziś o dziwo skusił się na pomidorówkę z makaronem. rzadki widok!

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

12 mar 2013, 16:07

Hej
A ja dalej na wysokich obrotach wczoraj bylismy wybierać wszystkie akcesoria do łazienki kibelek, bidet, wana prysznic umywalki i płytki jutro wchodzą majstry do wykończenia łazienki dziewczyny ile to wszystko kosztuje :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: nawt sie nie spodziewałam dobrze że mój mąż jest optymistą i jeszcze wtym wszystkim znosi moje wymysły dizajnerskie. Wbrałam juz farby do sypialni, pokoju Jasia salonu maz zaczyna od jutra malować najgorsze jest że mamy dwa tygodnie na opuszczenie mieszkania niewiem czy zdazymy z tym wszystki :ico_olaboga: . Czy ja wam pisałam że zamówiłam łóżeczko dla Jasia - wygrałam na aukcji używane w kształcie autka :-).
TIBBI, Mi najbardziej się podoba Tomasz piękne męskie imie. Ja mam naime Kasia moja siostara Asia i wszyscy sie pytali czy nam sie nie myli Kasia /Asia zapewniam że się nie myli mimo że bardzo podobnie. Co do posikiwania to Jasio bardzo długo sie posikiwał jak wychodził nawet na spacer brałam ubranie na zmiane więc nie wszystkie dzieci oduczaja sie w 3 dni naprzykład Jasio do nich nie należał. Tez długo nie wołam porostu go wysadzałam. Nawt ostatnio był z babcia na dworku i woła Bacia siusiu i co chciała go wysadzić ale niezdażyła. Wszyscy traktuja takie sytułacjie zupełnie naturalnie i zero stresu wróciła z nim do domu i go przebrał. Dzieci są różne jedne potrzebują na nauke pewnych czynności wiecej czasu a inne mniej.

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

12 mar 2013, 16:08

Ojeju za mój skończony 30 tydzień :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

12 mar 2013, 16:41

kaczorek, dzięki za opinię.
U nas postanowione - TOMASZ i koniec.
Gratuluję skończonego 30tc! Świetnie, że czas tak ucieka i już niedługo będzie wasza córeczka na świecie :-)

My czekamy za pieniędzmi które odkładaliśmy i jak tyko przeleją je na konto (pani w banku mówiła, że to jutro może już byc) idziemy również wybierac farby. Dziś przychodzi mojego M. szef i będą planowac przeróbke naszej szafy. Jejku, remont dzieje się na serio :-D

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 mar 2013, 17:17

hej
Dziewczyny ktoras z was miala nocnik z fishera prica ten 3 w 1 i czy wam ta nakladka zaklada sie na kibelek bo u nas niestety nie. i chyba musze kupic inna.
no a pani logopeda powiedziala ze zuzka ma malo usprawniony jezyk i beda cwiczyc najpiew na minach pozniej na rozpoznaniu dzwiekow a nastepnie nad wymowa
zazdroszcze wam remontow wiem ze jest pelno balaganu ale super efekt koncowy

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

12 mar 2013, 17:42

No bałagan jest nie mały. Ale najgorsze przed nami w zasadzie. Nasz pokój to pryszcz tak w sumie ;-) Bo tylko wyciągną jedno skrzydło szafy, przytną szynę i odkrecą kilka półek i tyle. Ale gorzej będzie ze ścianami - zdzieramy tapetę (którą na swojej ścianie Tobiko już do połowy zdarł!!!) i skrobiemy ściany do zera, zaś gipsowanie i malowanie :-D

W planach mamy sesję noworodkowo-rodzinną po porodzie, więc mam pomysł na galerię później nad naszym łóżkiem.

Wróć do „Przedszkolaczki”