NICOLA_1985

Re: Dwulatki wiosenno-letnie !!!! (kwiecień-lipiec 2010)

20 mar 2013, 21:03

Sebastian zrobił dzisiaj porządek z półkami i zrobiliśmy dzieciom taki kącik na zabawki :-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 mar 2013, 01:04

wisnia, dla mamy chyba jeszcze to pół roku to za mało czasu :( Bardzo mi przykro...

Nicola, ślicznie! łóżko bombowe.
My mamy podobnie z barierkami na dole, tylko dolne to jest "dwójka" :-) Mam nadzieję, że za rok wcisnę tam do kompletu Janka :ico_haha_01:

Tibby, ja bym brała neutralny klosz. I tak tych rzeczy dziecięcych jest tyle, że pokój będzie wyglądał dziecięco. :)
Moi w pokoju mają zasłonki dziecięce, pościele dziecięce, obrazki, bla bla...
Na dole też mają zabawki, ale już schowane w meblach, albo pochowane by ich nie było widać (oczywiście jak się nie bawią, bo w dzień, jest to jedna wielka bawialnia). :ico_oczko: Ja też muszę mieć przestrzeń. O!

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

21 mar 2013, 09:35

Martalka, u nas z dziecięcych rzeczy, to tylko łóżka będą :-D ale chyba po prostu zmienię kolor klosza, bo mamy ten "papierowy" okrągły.

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 mar 2013, 11:03

my mamy normalny klosz. a mysle tibby ze jak bedziecie wszyscy razem w pokoju to niech ten pokoj bedzie tez i wasz.
my i w naszym pokoju mamy zabawki i to mnie bardzo denerwuje a niestety ten dziewczyn pokoik jest bardzo malutki w sumie cale mieszkanie miniaturka bo tylko 37m i nie ma gdzie tego wszystkiego trzymac i tak polowa zabawek jest w piwnicy i zaczami im wymieniam a maja taka frajde.
kurde znow snieg pada moje okna sa tak brudne az nic nie widac przez nie ale jak tu je umyc, kupilam sobie nowe firanki ale chyba nie założę ich na swieta

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

21 mar 2013, 11:33

nasze okna też wołają o pomstę do nieba, ale fakt, jak tu myc, jak za oknem mróz, co chwilę śnieg pada...
a dziś pierwszy dzień wiosny... phi, jakoś tego nie czuję. I nie widzę :(

U nas zabawki są w zasadzie w dużym pokoju, gdzie spędzamy czas. Ale to na szczęście tylko dwa kosze (jeden z klockami, a drugi z zabawkami), więc w razie co, to szybko się sprząta.

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 mar 2013, 13:53

wtrącę się :ico_sorki:
nicola powiedz mi cos o spirali bo z tego co pamietam to masz ja. bolalo zalozenie, czujesz ja? ile kosztuje? bo wlasnie odstawilam tabletki bo non stop waga mi leci a naprawde bardzo malo jem
jeżeli odstawiłaś tabletki z powodu hormonów to moim zdaniem nie ma sensu abyś zakładała spiralę Mirena, gdyż to jest wkładka hormonalna. Pogadaj ze swoim ginekologiem o wkładce miedzianej np Nova T380
Ta zwykła miedziana jest dużo tańsza. Ja teraz właśnie będą ją wymieniać na nową i cały koszt to: ok 450-500 zł. Wkładki te są na 5 lat, choć czasami lekarz decyduje się aby było ona założona na 3 lata. Ale tutaj ważne są uwarunkowania zdrowotne kobiety.
Z hormonalną jest o tyle dobrze że miesiączki są skąpe i trwają krótko - albo wcale nie masz, a przy miedzianej są długie i obwite
okresy. Choć ja nie mam obfitych, nawet był powiedziała że przed założeniem miałam obwite.
Przed założeniem koniecznie musisz mieć zrobioną cytologię.

NICOLA_1985

21 mar 2013, 14:07

Moni ale w mirenie tych hormonow nie ma za duzo tp tulko tak jakby brac tabletki ijednoskladnikowe.. ja po tabsach dwuskladnikowych tez zle sie czulam...
Oczywiscie najlepiej by bylo gdyby wisnia zapytala lekarza tez jestem tego zdania..

Noi mamy wiosne hehe :ico_oczko: u nas przynajmniej sniegu nie ma.. deszcz pada

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 mar 2013, 14:21

Moni ale w mirenie tych hormonow nie ma za duzo tp tulko tak jakby brac tabletki ijednoskladnikowe..
niby tak, ale znam dziewczyny które nie mogły mieć hormonalnej.....nawet przy tak śladowej ilości

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

21 mar 2013, 14:24

wszystko zależy od tego, jak dana kobieta reaguje na hormony. Jak widac wisnia ma z tym problem - albo po prostu miała teraz za mocne tabsy dobrane.
Liczę, że pójdzie ładnie do gina i powie mu otwarcie o co chodzi i znajdą wyjście.
Sama zaś po połogu będę musiała zastanowic się nad dobra antykoncepcją. W zasadzie nie miałam za bardzo problemów z tabletkami nigdy. Sęk w tym, bym pamiętała je brac :-P

Kupiliśmy dziś łóżko dla chłopaków:
Obrazek

Chyba w pon jednak będą chłopaki robic szafę. Staram się mojego M. namówic na zakupy w weekend (farby wałki itp.) ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 mar 2013, 16:00

no wlasnie musze isc i pogadc z nim. bo juz sama nie wiem. ale narazie kryzys od wczoraj sa reklamy w necie i nikt nie kupil samochod stoi wystawiony na sprzedaz i tez nikt nie dzwoni a pracy jak na lekarstwo.

łózeczko sliczne. to na allegro zamawialiscie?

nicola u was deszcz a u nas wlasnie przeszla sniezycza. juz mam dosc tego sniegu

Wróć do „Przedszkolaczki”