Allegro wcale nie jest już najtańsze. Kiedyś było teraz uważam, że wielu innych miejscach w sieci można znaleźć tańsze produkty. Osobiście uważam, że z Allegro jest jak z Biedronką. Kiedyś Biedronka też była wyraźnie tańsza od innych dyskontów i marketów. Teraz tej różnicy nie widzę. Owszem na allegro można jeszcze kupić określone produkty w niskich cenach, np.: zapachy i inne kosmetyki avon, które sprzedawane są z minimalną marżą przed dużych sprzedawców, którzy mają spore upusty przy zakupach w avon. Jednak wiele produktów znalazłam w innych sklepach internetowych taniej niż na allegro. Do tego co jakiś czas jak kupowałam na allegro trafił mi się jakiś oszust, co nie wysłał towaru lub czekałam na niego tygodnie. Jak na razie w żadnym sklepie internetowym nie miałam takiego problemu.
Prezenty najczęściej kupuję w sieci i galeriach handlowych. Jeśli ma to być ciuch, to tylko w galeriach bo muszę go najpierw zobaczyć i dotknąć
Jeśli zapach, to tylko w sieci. Mam swoje ulubione, wiem też jakie zapachy lubi mój facet i w dobrych perfumeriach internetowych można kupić pewny zapach w dobrej cenie.