Awatar użytkownika
Madleine
Trzy tysiące lat minęło...

Re: Letnie dzieciaczki 2012

29 maja 2013, 14:17

aaaa zarezerwowałam nam wyjazd na chalkidiki we wrześniu :-) Fajna oferta 20 % taniej. Hotel dla rodzin z dziećmi 5*,lozeczko dla niemowlat,krzeselko do karmienia,menu dla dzieci,brodziki i place zabaw .Opinie ma super wiec wylatujemy 23 września!!!! Ale sie cieszę :-)

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

29 maja 2013, 22:25

Dziewczyny skad wy macie kase na to?:(::(:( U nas jedna pensja tylko , mieszkanie wynajmujemy i ledwo starcza od 10 do 10 plakac mi sie chce:( nawet nie mysle o wyjezdzie w niedziele nigdzie bo szkoda kasy na paliwo:I(

Awatar użytkownika
meggi_24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 maja 2013, 22:31

Mamusia bardzo mocno pasa zaciągamy, każdą premie męża odkładamy. :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
meggi_24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 maja 2013, 22:34

Popołudnie minęło nawet znośnie. Antośka jest taka maruda, a do tego wstaje przy wszystkim. Nie potrafi jeszcze równowagi zachować i co chwilę ją trzeba z opresji ratować :ico_noniewiem: Jak ide do kuchni to szybko bo ona już zaczyna coś kombinować albo idzie za mną :ico_haha_01:

Dziś popołudniu miałam wenę na ciasto. Zrobiłam Drożdżowe - cytrynowe z rabarbarem. Pycha... :ico_wstydzioch: Tyłek znowu zacznie rosnąć, ale co tam :-D

Awatar użytkownika
Madleine

30 maja 2013, 08:50

Mamusia my tez zaciskamy pasa,cześc bedzie z premii meża,a tak to odkladamy.
Do wrzesnia mamy troche czasu wiec reszte uzbieramy.Teraz zaliczke zaplacilismy.

Awatar użytkownika
meggi_24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 maja 2013, 11:35

Witam z rańca!

U nas od rana pada, a mieliśmy jechać na działeczkę do rodziców. Z naszych planów nici :ico_placzek: Ta pogoda mnie doprowadzi do szału :ico_olaboga:

Nocka u nas standardowa, kilka pobudek. Ciekawe kiedy Antosia postanowi przesypiać cale noce. :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Madleine

30 maja 2013, 11:40

Witam z rańca!

U nas od rana pada, a mieliśmy jechać na działeczkę do rodziców. Z naszych planów nici :ico_placzek: Ta pogoda mnie doprowadzi do szału :ico_olaboga:

Nocka u nas standardowa, kilka pobudek. Ciekawe kiedy Antosia postanowi przesypiać cale noce. :ico_sorki: :ico_sorki:
Marcinek ostatnio tez kiepsko śpi...jeszcze niedawno spal po 11 h całe noce bez pobudki,a teraz znowu 1-2 pobudki na jedzenie :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Aniula
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

30 maja 2013, 12:13

gosia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla mlodego niezly z niego kombinatorek hehe

witam nowe mamusie :ico_haha_02: fajnie ze jest nas wiecej

widze ze czesc juz ma zaplanowane wakacje super pomysly my chyba w te nigdzi sie nie ruszymy ale za rok napewno wyjedziemy wycieczki sa tu bardzo tanie :-D u nas Polcia budzi sie 2 razy w nocy na butle a tak spi ale ona to ranny ptaszek jest 6,30 stoi w lozeczku i krzyczy mama mama a Nadunia sie wscieka i krzyczy mama Pola budzi mnie heheh my z mezem mamy rano niezly ubaw
Z chodzeniem coraz lepiej wogole niechce polcia siedziec w chodziku masakra dobrze ze mam magiczne szelki bo w innym przypadku plecy by mi siadly hehe ok uciekam bo pola wstala

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2013, 15:35

mamusia ja i tak podziwiam was że z jednej pensji dajecie radę. U nas dwie pensje, kredyt no ale u mnie kredyt to pewnie Twoje wynajęcie mieszkania no i powiem Ci że nie stać nas na wczasy za granicą. Ale to nasza wina my słabo oszczędzamy. Ja w ogóle tragiczna w tym jestem. Dla mnie najlepsze kredyty bez oprocentowania wtedy spłacam bez problemu a tak odłożyć nie potrafię. A do tego od września będzie ciężko bo za niańkę trzeba zapłacić.
ale ona to ranny ptaszek jest 6,30 stoi w lozeczku i krzyczy mama mama a Nadunia sie wscieka i krzyczy mama Pola budzi mnie heheh my z mezem mamy rano niezly ubaw
:-)
Maksio z kolei tak jak cała nasza rodzina śpi do oporu i późno kładzie się spać. Dzisiaj wstał o 10:30 :ico_haha_01: mi tak pasuje z Tomkiem tak samo miałam. No bo jak będę wracać z pracy o 18 to nie wyobrażam sobie by dzieci kładły się o 19-20 spać. Więc kładą się po 22

Awatar użytkownika
Qanchita

30 maja 2013, 16:32

Mamusia wierzę że tragedia z kasą :ico_sorki:
U mnie tak jak u Gosi :ico_oczko: Dwie pensje, może nawet nie małe ale kredyt na dom, do tego niania i utrzymanie domu...
Z oszczędzaniem też ciężko bo jak się uda jakiś grosz odłożyć to jeszcze w dom pakujemy. Nadal nie jest otynkowany tylko ocieplony i zatarty a czas leci. Wszystkie większe zakupy typu meble, TV rozkładamy na raty bo wiem że spłacimy bez problemu ale jakbyśmy mieli na to odłożyć to w życiu :ico_puknij:
Planowaliśmy wyjechać na tydzień nad polskie morze ale teraz tak myślimy że chyba pojedziemy na weekend żeby Jolka miała co w p-lu wspominać a kasę znów w dom będziemy pakować.

Jejku...dawno nie pisałam więc nie wiem od czego zacząć.
Tymek ładnie pije z butelki...i mleczko i herbatki (soków nie lubi). Je pięknie jak zawsze tylko te nasze nocki nadal nie są idealne :ico_noniewiem: Budzi się koło 1 i wtedy wypija herbatkę i ciężko mu zasnąć beze mnie więc zazwyczaj ulegam i biorę go do łóżka. Rano po 6 budzi się ponownie i wtedy dostaje butlę mleka i zasypia dalej... i tak jest lepiej niż było na cycku :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Wczoraj zawoziłam męża do Poznania na usunięcie znamienia i skoczyłam sobie do do Starego Browaru. Upolowałam Tymkowi śliczne spodnie rureczki i koszulę dzinsową w Kappahlu ( druga rzecz za 1zł) :ico_sorki: Rozmiarówki mają chyba duże bo wzięłam 86 i widzę że jeszcze spory zapas...pewnie na jesień będzie. Ale będzie słodko wyglądał :ico_brawa_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”