Awatar użytkownika
lala
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

Re: Jesień mamy wita 2013

25 sie 2013, 16:57

szkielotorkujak tam po weselu
spinka mój też jak nieraz mi zasadzi kopa to aż podskakuje :ico_haha_01:
jenny 100 lat :ico_zdrowko:
betina :ico_pocieszyciel:
leonateraz to już szybko zleci :ico_pocieszyciel:
U nas dziś ładna pogoda tzn nie zagorąco ani nie za zimno, dlamnie super.
Byliśmy na spacerku i na lodach i niestety użądliła mnie w ręke osa przyłożyłam cebule ,ale to już po 30 min. od użądlenia , posmarowałam też entilem ale i tak boli :ico_zly:

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

25 sie 2013, 20:26

Na weselu było fajnie. Potańczyłam na początku ale nie mało ,później już mnie żylaki bolały.
Mała no nie była najgorsza. Około 21 przysnęła w tańcu na cioci rekach ,jednak ona ją obudziła niepotrzebnie. Znajoma pożyczyła mi wózek, chciałam ją uśpić by się na chwilkę zdrzemnęła ale nie mogła zasnąć więc bawiliśmy się dalej , a około 23 weszła sama do wózka który stał obok stołu na sali i zasnęła.Nie ruszała jej grająca bardzo głośno muzyka i nasze śpiewy. Około 2 pojechaliśmy do domu bo ja byłam już bardzo śpiąca. Przełożyłam ja do łóżeczka, założyłam piżamkę i spała dalej .Wstała jakoś o 9:30 .

Popołudniu tak jak pisałam poszliśmy nad stawki niedaleko domku.Zabrałam z domu kanapki,kawę placki i inne przekąski oraz pieski nasze za nami pobiegły.Mała troszkę rączki pomoczyła, goniła za psami i wspinała się na wielka górę po czym zjeżdżała na pupie.Radości dużo było . Ale o 19 już oczka same się jej zamykały więc szybko dałam jeśc i poszła spać.

My też już po kolacji ,zaraz idziemy do sypialni , może jakies delikatne przytulanki dla męża i do spania.
Jutro o ile się nie myle mam wizyte u gina .

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 sie 2013, 21:32

A my ok 19 pojechaliśmy zobaczyć na te dożynki, no i teraz wróciliśmy. Spotkałam dużo znajomych, porozmawiałam, rozerwałam się i piękne fajerwerki obejrzałam. Teraz A. poszedł jeszcze z Polą przejść się, ja już spasowałam, zaraz się umyję i będę na nich czekać. Na szczęście złe samopoczucie minęło, ale dopiero wieczorem.

Leona mi też się dziś na płacz zbierało, nie jesteś sama kochana w tej niedoli :ico_oczko:

Szkieletorku fajny weekend mieliście :ico_brawa_01: Lila bardzo dzielna :ico_brawa_01:

Lala wstrętna osa, nie miała kogo użądlić?

Jenny jak tam samopoczucie?

Awatar użytkownika
betina
4000 - letni staruszek

26 sie 2013, 08:49

jenny gdy przyszłam do szpitala brakowało mi 7 godz do ukończonego 36tc a to szpital miejski i w takich wypadkach muszą odsyłać do kliniki w moim mieście a tam nie chce rodzić na pewno dlatego też dali mi jeszcze jakiś lek by akcje wydłużyć ,no i udało im się
u mnie jeszcze jest to ,że mój okres nie był regularny i wg usg Madzia ma już 38,5 i waży 3450 tak więc tym też się sugerowali bo każde usg pokazywało choć 2-3 dni ciąże starszą ,choć wiadomo im stasza tym bardziej możliwy jest błąd

:ico_prezent: z okazji 6 rocznicy :-D
jak samopoczucie??

spinkAu mnie nie było problemu z wypisem na żądanie,wole na akcje poczekać w domu,świadoma jestem bardziej w 2 ciąży,wiem co i jak,no i w domku dziecko więc opiekę potrzebuje
co do fałszywych alarmów to ten był 1wszy :) wcześniejsze pobyty były by podtrzymać :ico_ciezarowka: ale tak samo miałam i z Tomusiem też na fenoterolu był i urodziłam go w 37,5 dniu :-)
czekamy na zdjęcia pokoiku :-D

szkieletorek fajnie że zabawa udana ,no i ten piknik uwielbiam takie wypady spontaniczne

w sb popołudniu byliśmy na większych zakupach w markecie
w ndz zaś zdecydowaliśmy ,że wreście kupimy pralkę bo tą co mamy już 12 lat ma i słabo pierze,wzieliśmy na raty 0% więc nie odczujemy tego w wydatkach

dziś muszę jechać do szpitala po wypis bo w sb nie dają no i L4 ,mam je do pt więc musiałabym urodzić :ico_haha_01:

na razie nic nie zapowiada się,że to już.Dobrze,ogarnąc muszę mieszkanko,dziś popołudniu pralke przywiozą więc wcześniej w łazience wysprzątam by było czysto.Muszę przejrzeć ciuszki Tomka od pn do przedszkola znów idzie :-)

Awatar użytkownika
kamilka87
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

26 sie 2013, 09:06

hej dziewczyny

Nam weekend minal razem ale coz jak cala niedziele lalo wiec troche juz o nude zaczepiało :ico_sorki:
Ale za to moje pranie skorzystalo bo cale wyprasowalam a maz poszedl z mlodym na dwor ubralam go w przeciwdeszczowe wszystklo i tak lazil :ico_oczko: a dzisiaj juz sloneczko :ico_haha_02:

Leona- oj współczuje bolu ja tez juz ciezko jak sie obracam to mam wrazenie ze mi sie nonono rozerwie tak mnie ciagnie i chyba mala sie wkoncu odwrocila i tak mnie 2 dni juz spojenie boli ze chodzic nie moge :ico_noniewiem: a przede mna minimum 8 tygodni jeszcze :ico_sorki:

betina to ty lada rusz i bedziesz miala malutka:)

Ktoras pytal;a ile ciuszkow ja mam dosc sporo bo mam po Adasiu wiec do rozmiaru 74 to mam juz poprane poukladane co bedzie brakowalo to bede na biezaco dokupowac :ico_noniewiem: Zostało mi kupic spiworek do wozka bo nie chce malej ubierac w mega grube kombinezony tyl;ko takie misiowe i wtedy w kombinezonik.. zreszta tu gdzie mieszkamy to jest dosc cieplo i zima krotsza i nie taka mrozna jak bywaja w polsce :ico_noniewiem:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sie 2013, 09:54

Hejka

No i po wekendzie, Marcel w przedszkolu troche plakal...

Ja na razie ok, od rana pranie robie, pozniej trzba bedzie znowu za prasowanie sie wziac, ale dzisiaj nie duzo, wiekszosc to posciel i reczniki a tego nie prasuje :ico_oczko:

Awatar użytkownika
lala

26 sie 2013, 10:24

hej
spinkakoleżanka mi też mówiła że jej syn chodzi już ok roku w tych wkłądkach i nic nie pomaga , więc też sie zastanawiam co zrobić , ale z drugiej strony po co przepisują te wkłądki skoro nie pomagają.
szkieletorku super że wesele udane ,
betinamasz racje że lepiej poczekać w domu.
U nas dziś pogoda ładna więc pojedziemy rowerkami doparku na duży plac, póżniej pewnie zakupy obiadek , a i muszę zrobić pożądek w szafie wnękowej i przenieś żeczy krystianka [ bo chyba tak będzie miał na imie]część jeszcze czeka na prasowanie no i chyba ostatnia tura na pranie.
Ręka mnie po tym ukąszeniu strasznie swędzi :ico_zly:

Awatar użytkownika
kamilka87
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

26 sie 2013, 13:10

Ehh bylam w sklepie i normalnie wydalam wiecej niz powinnam :ico_zly: ale kupilam wkoncu pas ciazowy w realu :ico_haha_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Calkiem inny swiat :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
lala

26 sie 2013, 13:44

Poczytałam troszkęo tych wkładkach i one zapobiegają temu żeby dziecko krzywo nóżkę stawiało aćwiczenia korygują wade.Wracając zplacu zabaw zajechałam do sklepu ortopedycznego i kupiłam te wkładkiza 65 zł.Nie wiem czy słusznie czy nie ,ale w przyszłości nie będe żałaowała że coś zaniedbałam
Kamilka a co ty jako ekspertka sądzisz o wkłądkach ortopedycznych

Awatar użytkownika
kamilka87
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

26 sie 2013, 13:56

lala - a czy doradzili ci w tym sklepie ze jesli dziecko ma stwierdzone plaskostopie to wkladka musi byc stopniowo unoszona pod dolem w polowie stopy.. nie powinna ona byc odrazu duza... i calkiem uniesiona.. Wkladki sa chyba najleposze bo mozna ja wlozyc do kazdego buta.. a buty to juz jedne i nie koniecznie sa ladne ..
A w domu sobie mozesz postawic malego tylem do siebie boso na rownej powierzchni i czy wkladka jest ok powinnas widziec po sciegnie achillesa.. podluz mu wkladki i zobaczysz czy sciegna nadal ida w )( czy juz sa II (prosto) :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”