morelowa gratulacje
na święta dostałas cudny prezencik
Trzymamy kciuki i życzymy sukcesów! ;)Hej dziewczyny,my od tego cyklu rozpoczynamy starania :)
Zdecydowanie Twój partner powinien przestać palić, ponieważ palenie ma duży negatywny wpływ na jakość nasienia. Najlepiej wybrać się również na badanie kontrolne do ginekologa, który stwierdzi czy wszystko jest w porządku i doradzi jakie ewentualne badania dodatkowe powinnaś wykonać. Zadbaj o swoją dietę i jej różnorodność, a w szczególności o dużą ilość warzyw, najlepiej surowych. Jednym z najważniejszych kroków jest codzienna suplementacja kwasu foliowego. Standardowa dawka w przypadku, gdy masz prawidłową masę ciała i nie urodziłaś wcześniej dziecka z wadą cewy nerwowej wynosi 0,4mg. W innych przypadkach dawkę powinien określić Twój lekarz. Z badań wynika, że największa szansa na zajście w ciążę występuje przy częstotliwości stosunku co 1-2 dni, lecz jest niewiele większa niż przy stosunku co 2-3 dni w dni płodne. Pozdrawiamy serdecznie i życzymy powodzenia :)Cześć! Jestem Basia. Też postanowiliśmy postarać się o dziecko. Dopiero zaczynamy i chciałam Was zapytać, czy jest coś co mogę zrobić, żeby ulepszyć moje naturalne możliwości. Dodam, że mam 23 lata i do tej pory prowadziłam aktywny tryb życia, nie paliłam, ale mój partner owszem. Co myślicie o naszych możliwościach i co Wy robiłyście żeby pomóc naturze?
Wróć do „Przed Ciążą, czyli chcemy mieć dziecko”
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość