Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 kwie 2007, 08:44

arvona widać tak sie z Małą zżyłaś, że nawet kolka Ciebie dosięgnęła :-)
A tak poważnie - mam nadzieję, że już u Ciebie lepiej, bo choroba przy małym bobasku bywa jeszcze bardziej wykańczająca. 3maj się i zdrowiej nam! :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
arvona
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

25 kwie 2007, 12:15

no naszczescie juz nie boli tak koszmarnie :-)
ale niestety musze jak najmniej przy malej byc, najlepiej tylko przy karmieniu zeby sie nie zarazila :cry: takze tylko z daleka sobie na nia patrze

a wogole to zapomnialam powiedziec ze u nas wreszcie ortopeda wrocil z urlopu i bylysmy na wizycie. niestety jest zagrozenie dysplazja prawego bioderka wiec malej musze zakladac 3 pieluchy na pampersa :ico_noniewiem: wydaje mi sie ze jej w tym strasznie nie wygodnie, a to az 4 tyg. ma trwac...

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 kwie 2007, 14:08

arvona najważniejsze, że w miarę wcześnie to wykryli. Mojej znajomej córeczka urodziła sie z jakąś wadą bioderek i przez miesiąc nosiło takie Maleństwo gips! Teraz jest juz wszystko w porządku.
Zobaczysz, ze te 4 tygodnie szybko miną, a pieluszkowanie na pewno zadziała :ico_brawa_01: Główka do góry i całusy dla Małej :-)

SANDRUSIA))
Trzy tysiące lat minęło...

25 kwie 2007, 16:12

arvona, nic sie nie mart napewno bedzie ok z bioderkami :-) eve.ok, ptyalas ile Kubus wazy wiec 7200g i ma 66 cm :ico_haha_02: bylismy dzis na szepieniu Kubus dostal dwa zastrzyki przy pierwszym nawet nie mialkna lekarka strasznie sie dziwila i mowi ze teraz bedzie ryk bo ten to bardzo bolesny a tu tylko male lee i cisza :ico_szoking: musze pochwalic mojego dzielnego syneczka :ico_szoking: teraz spi anolek ostatnio jest naprawde kochanym dzieciatkiem oby tak dalej :ico_sorki: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
majorowa
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

25 kwie 2007, 16:49

Cześć kobitki, tak sobie obiecałam, że dzisiaj wpadnę na nasze tiktakowe forum zobaczyć co słychać bo niedługo mój teść przylatuje i znowu nie będę miała za wiele czasu.

Arvona wracaj szybciutko do zdrowia. Bioderkami się nie przejmuj. Mojej przyjaciółki córeczka też musiała być pieluszkowana i teraz zdrowa jak rybka. Ma 4 latka i jest wygimnastykowana jakby z gumy była... Wiele dzieci tak ma

Sandrusia nie mogę się napatrzeć na Kubusia... jaki on duży chłopak wyrósł :-))) Gratuluję Kubinkowi, że był taki dzielny na szczepionce. Mój Oscarek niestety bardzo źle zniósł to szczepienie i płakał 5 godzin i gorączkował. Musiałam mu podać Panadol dla dzieci. Nie miał też apetytu i poszedł wówczas spać bez kolacji :-( 9 maja mamy kolejną dawkę. Zobaczymy jak będzie tym razem

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 kwie 2007, 18:07

sandrusia wiedziałam, ze kawał chłopaka z Kubusia :ico_brawa_01: My dzisiaj Małą po domowemu ważyliśmy i mierzyliśmy i wyszło, ze waży ok. 6900 i jest długa na 71 cm :-)

A co do szczepionek - to wy tam w UK nie macie szczepionek skojarzonych (byłoby jedno kłucie)? Czy po prostu wybrałaś inne? W ogóle kalendarze szczepień wyglądają tak samo jak u nas?

Awatar użytkownika
majorowa
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

25 kwie 2007, 20:43

To są te skojarzone 5 w 1, ale podaje się poprzez dwa ukłucia w obie nóżki...
Kalendarz szczepień wygląda tak:
*Do 1 -m-ca szczepienie na gruźlicę BCG
*2m-c 5w1
*4m-c 5w1
*6m-c 5w1
*12-15m-c MMR
*4-5lat 4w1 plus MMR
*11-12 lat MMR
*10-14lat BCG
*11-14lat Tetanus, Diphtheria

SANDRUSIA))

25 kwie 2007, 21:44

majorowa, to Oskarek dostak szczepionke na gruzlice bo mi sprawdali i powiedzieli ze dzieci z polski nie potrzebuja tej szczepionki :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
majorowa
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

25 kwie 2007, 22:02

No cośTy!!!!! Co za bzdura.. Irlandole są nieźli haha
Oscarek dostał szczepionkę, ale nieco później niż inne dzieci bo powinien ją mieć zaraz po urodzeniu, jeszcze w szpitalu, ale miał wówczas żółtaczkę i mu jej nie podali. Dopiero za jakiś czas zgłosiłam się z nim do Health Center i tam został zaszczepiony... i nieważne czy Polak, czy Rusek czy Chińczyk. Wszystkie dzieci muszą mieć tę szczepionkę

SANDRUSIA))

25 kwie 2007, 22:07

:ico_zly: nawet mi nie mow jeszcze dzis ona mi sprawdzala i mowi ze nie potrzeba :ico_zly: jak tam wpadne......... :ico_zly:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”