Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 mar 2011, 02:09

Ja mam maxi cosi priori xp i jest ok,pasował do felicii,forda fiesty i mercedesa (kl E,92r).Ale jak mieliśmy fotelik chyba capri 0-13kg,to do skody był dobry,natomiast w fordzie były trochę krótkie pasy i gorzej było z zapięciem.Lepiej po fotelik jechać samochodem i przymierzyć.My kupilismy maxi cosi z naciagaczem pasa,żeby przy dłuższych pasach samochodowych nie latał na boki.

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 mar 2011, 21:21

A mnie sie pomyliło,bo nie skodę Felicię kupujey,ale Fabię :ico_noniewiem: gapa ze mnie :ico_szoking:
Myśle,że jak już samochodzik bedzie to podjedziemy do jakiegoś sklepu i poprzymierzamy foteliki,a potem pewnie kupimy w jakimś sklpie internetowym,bo taniej :ico_oczko: Głowa mnie boli jak pomyślę,że pewnie z 800-900zł zapąłcimy za fotelik :ico_szoking:

Awatar użytkownika
martasz
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

16 mar 2011, 11:54

My mamy Skodę Fabię combi. Kupiliśmy w lipcu, sprawuje się super, do tej pory nie mieliśmy żadnych problemów, a dużo jeździmy. Wszystko się mieści, z wózkiem nie będzie problemu :) Ma isofixy czyli takie oczka między siedziskiem fotela, a oparciem do których można dopiąć bazę fotelika i wtedy nie zapina się na pasy :) Z tego co pamiętam, samochody wyprodukowane po 2006 mają już taki system-taki europejski wymóg :) Nasz jest z końca 2007 więc też ma. Fotelik kupujemy maxi cosi pebble z bazą 0 - 13 kg (cena około 1300zł). Pasuje do tego autka :)

Wróć do „Kącik dla rodziców”