: 04 maja 2007, 19:46
a ja mam jeszcze sałatkę na ciepło:
Sałatka Tunezyjska
½ szklanki wody }
½ kg mięsa mielonego } robić małe kuleczki i smażyć na oleju
przyprawy }
½ kg cebuli dusić z dwiema szklankami wody aż będzie miękka doprawić dodać przecier pomidorowy i ketchup.
Usmażone kuleczki wkładać do garnka z cebulą i jeszcze chwilę dusić
na koniec można dodać troszkę mąki do zagęszczenia
to jest właściwie taki prosty :bigosik" ale jest pyszny polecam
Sałatka Tunezyjska
½ szklanki wody }
½ kg mięsa mielonego } robić małe kuleczki i smażyć na oleju
przyprawy }
½ kg cebuli dusić z dwiema szklankami wody aż będzie miękka doprawić dodać przecier pomidorowy i ketchup.
Usmażone kuleczki wkładać do garnka z cebulą i jeszcze chwilę dusić
na koniec można dodać troszkę mąki do zagęszczenia
to jest właściwie taki prosty :bigosik" ale jest pyszny polecam