Strona 2 z 2

: 23 lut 2012, 15:54
autor: iw_rybka
JoannaS, ja robie "na oko" - gotuje kilka ziemniakow,robie z nich puree,dodaje koste twarogu,jajo,szczypta soli i maki tyle,ze ciasto nie bylo klejace i juz :-D

: 23 lut 2012, 16:24
autor: @gniecha
Normalnie kluski śląskie lub kopytka mrozi się lekko odgotowane bo mogą się zbyt wysuszyć i potem przy gotowaniu pękać ......sprawdziłam kurcze pieczone he he

A co do sera nigdy takich nie próbowałam więc napewno wypróbuję musi być pycha a z czym je się je bo chyba bez podsmażanej cebólki co?? :ico_oczko:

: 23 lut 2012, 22:01
autor: iw_rybka
moj maz je z bulka tarta,taka podsmazona z maselkiem,a my z dzieciakami ze smiatanka i cukrem :-D

: 23 lut 2012, 22:28
autor: Mad.
Z serem można też kluseczki zrobić :-)
Ale ogólnie smaka mi narobiłyście tym wątkiem !

: 24 lut 2012, 15:02
autor: JoannaS
ja zazwyczaj przed dieta :-D jadłam ze smietana i cukrem, dzieci tez a mąż je tylko z sosem pieczarkowym.