Re: co z dyni ?
: 08 lis 2012, 10:44
rybko proporcji nie znam, ja zawsze na oko zupy robie, nawet siory dokladnie nie wypytalam ale ona tez na oko, mi smakowalo...
Kobiece forum o tematyce: Ciąża, Dziecko, Rodzice, Kulinarne, Moda, Uroda
https://naobcasach.pl/
Taka zupa bez wegety na pewno spakuje lepiej - parafrazując ich haslo reklamowe Ja zdecydowanie unikam tej przyprawy i dzięki temu zupy mają taki bardziej naturalny smak. Ogólnie jestem fanką zup i warto wybierać te, które pasują do danej pory roku. Tutaj pokazano zupy na ciepłe i chłodne dni: http://frappe.pl/jaka-zupa-na-obiad-w-c ... lodne-dni/ Na pewno już nie długo zacznę robić takie zupy wiosenne jak botwinkę czy też fasolową z młodej fasolki. Pychotka Latem natomiast obowiązkowo chłodniki. Na zupę z dyni będę musiała niestety poczekać do jesieni, ale własnie każda pora roku ma swój urok.iw_rybka, zupa wg przepisu Koroneczki-gotuję bulion (tak jak kto lubi, u mnie warzywno-dorbiowy), dodaje ziemniaki i dynię pokrojone w kostkę, miksuję i dodaję puszkę groszku (razem z zalewą) i trochę śmietany. Doprawiam do smaku. Czasami miksuję razem z groszkiem.