Aby mieć płaski brzuch potrzebne sa przede wszystkim ćwiczenia. Warto też w trakcie dnia, jak jesteśmy w pracy/w szkole/jak idziemy ulicą, spinać brzuch na kilka sekund i rozluźniać. Systematyczne wykonywanie tego sprawi, ze nasz brzuch będzie twardszy i bardziej płaski. Wiadomo, ze należy też stosować dietę i nie jeść produktów, które powodują wzdęcia, ani napojów słodkich gazowanych.
"Brzuch ćwiczy się w kuchni" to chyba najlepszy tekst jaki słyszałem o ćwiczeniach. Robienie co dzień tysięcy brzuszków nie da efektu, jeśli będziemy nieodpowiednio się odżywiać. Dlatego nie należy objadać się wieczorem, powinno ograniczyć się spożywanie cukrów prostych, a także smażonych potraw. W celu usprawnienia trawienia i wydalania warto spożywać rozpuszczalny błonnik. Co do ćwiczeń, to warto takie wykonywać, gdyż uwypuklą mięśnie, jednak nie spalą one tkanki tłuszczowej.
Ja słyszałam, że płaski brzuch to w 80% efekt diety. Warto oczywiście też robić ćwiczenia na brzuch ale one nie zapewnią kaloryfera bez dobrze zbilansowanej diety. Ja walczę o płaski brzuch z rzeźbą od dłuższego czasu i efekty na razie są marne ale nie tracę nadziei :)
Witam, też polecam Aerobiczna 6 Weidera http://super-brzuch.pl/6-weidera. Sama stosuję i efekty widać, dlatego z czystym sercem polecam. Oczywiście stosujcie do tego dietę, a efekty będą na pewno !!!
z brzuchem to jest tak, że trzeba cwiczyć dużo w ogóle - niestety nas oragnizm decyduje za nas skad spala tłuszcz w pierwszej kolejności (swoja droga jakie to niesprawiedliwe!), jak już spalimy "zapasy" to dopiero pokaża się nam mięnie